Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Pályázati lehetőség a rászoruló gyerekek felzárkóztatására

A Gyermekétkeztetési Alapítvány és a VT-SOFT Software Kft. olyan ösztöndíjat hirdetett, mely a leginkább rászoruló gyerekek jövőjének biztosítéka lehet. Szociológusok tapasztalata alapján ugyanis a legtöbb tehetséges, de rászoruló gyerek a középiskoláig sem tud eljutni.
A most kiírt ösztöndíjra az általános iskolák 8. osztályos diákjai pályázhatnak, a nyertest a program teljes középiskolás képzése ideje alatt támogatja. A jelentkezési határidőt 2012. január 6-ig meghosszabbították.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány és a VT-SOFT Software Kft. 2011. novemberében, olyan ösztöndíj pályázatot írt ki, melynek elnyerésével a Bolyai János Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola és Kollégiumban, Elektrotechnika-elektronika vagy Informatika szakon történő tanulmányok folytatását biztosítják tehetséges rászoruló gyerekek részére.

Az ösztöndíj célja kiegyensúlyozott környezet, feltételek és anyagi háttér biztosítása a pályázatot elnyerő diák számára a 2012-ben kezdődő tanévtől folyamatosan, öt éven át támogatva a teljes középiskolai és szakirányú (utolsó 1 éves szakirányú oktatás) tanulmányait.
Az ösztöndíjat finanszírozó cég, a VT-SOFT Software Kft. az első évben egy gyermeket választ ki, de a következő évtől nemcsak a gyerekek számát, de a bekapcsolható, és választható középiskolák számát is növelni szeretnék.

A pályázat feltételeiben többek között szerepel a gyermek motivációs levele, jó tanulmányi eredményei és az előrehaladását akadályozó szociális tényezők bemutatása. A pályázat elbírálásában továbbá figyelembe veszik a nevelő tanár által készített jellemrajzot és fontosnak tartják a szülők támogató szándékát.

Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke elmondta: „Alapítványunk kezdeti célkitűzése volt, hogy a gyermekek étkeztetése mellett, segítsük a gyermekeket az iskolán túli képzésben. 1996-ban és 1997-ben az általános iskolák részére megszerveztük az I. Országos Tanulmányi Versenyt, ahol a versenyző iskolák és a benevezett tanulók a szépszámú támogatónak köszönhetően ötmillió forintnyi díjat vihettek haza. A verseny nevezési díjaiból másfél millió forintos tőkével továbbtanulási ösztöndíj létesült, amelyre a versenybe benevezett iskolák jelölhették végzős tanulóikat. A gazdasági nehézségek miatt azonban az oktatás támogatását már nem tudjuk vállalni, ehhez külön támogatókra van szükségünk."

A VT-SOFT Software Kft-vel kiépült partnerség ennek a célnak a megvalósítására jött létre.

Sütő Zsuzsa, a VT-SOFT Software Kft, ügyvezető helyettes elmondta: „Olyan 8. évfolyamon tanuló diákok jelentkezését várjuk, akik szociális hátterük miatt nem tudnak továbbtanulni, de tanulmányi eredményeik alapján a jövő kiemelkedő tehetségei lehetnének. Elsősorban agilis, tehetséges, hátrányos helyzetű gyermekeket szeretnénk támogatni, akiknek ezáltal lehetőséget adhatunk egy jobb élet indulásához."

A VT-SOFT Software Kft. reméli, hogy társadalmi kötelezettségvállalásával mások figyelmét is ráirányítja a szükségre, amit a rászoruló, tehetséges gyermekek tanulmányainak támogatása jelent. Ehhez azonban elsőként szükség van a pedagógusok együttműködésére, akik hivatástudatból lelkükön viselik tehetséges, de szociális helyzetüknél fogva korlátozott tanítványaik jövőjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek a hatóságilag bezáratott Amsterdam shopba

A dizájner drogokat árusító üzletbe hiába mentek a betörők, az üzlet már üres volt. Tovább olvasom