Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Pályázat vidéki rendezvények támogatására

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében február 10-én ismét pályázatot hirdetett a települési önkormányzatok, nonprofit szervezetek, magánszemélyek számára helyi rendezvények támogatására (www.umvp.eu).
A pályázatokat március 10-ig lehet benyújtani a május 15. és december 31. között tervezett rendezvényekre.

A vidéki rendezvények, falunapok tematikájában semmiféle különösebb megkötés nincs.

Ezeket a helyi sajátosságok maximális figyelembevételével lehet megvalósítani. A pályázók nem szabadon felhasználható pénzösszeget nyerhetnek, hanem olyan komplex szolgáltatáscsomagot, amely a színpadtól a hang- és fénytechnikán át a gyermekeknek és felnőtteknek szóló szórakoztató produkciókig terjed. Egy településen kizárólag egy rendezvény részesülhet támogatásban.


A pályázatnál előnyt jelent, ha a település minél több korosztályát megszólító, a falu különleges értékeit felvonultató, sokszínű – a hagyományokra, művészeti tevékenységre, gasztronómiára, sportra kiterjedő – programot kívánnak lebonyolítani. Fontos a helyi kulturális értékek, alkotók, művészek, termékek bemutatása, a környékbeli előadók, együttesek felléptetése. A vendéglátás a település vagy kistérség jellegzetes, tradicionális gasztronómiai kínálatára alapozzon.

Rábacsécsény: Tavaly 150 vidéki rendezvény megvalósítását biztosította az uniós forrás.
Rábacsécsény: Tavaly 150 vidéki rendezvény megvalósítását biztosította az uniós forrás.

A rendezvények helyszínén kiemelt helyen kell biztosítani az ÚMVP információs standjának elhelyezését, ezért a pályázóknak szükséges bevonniuk a stand napi programjának megtervezésébe és megvalósításába a térségben működő LEADER Helyi Akciócsoportot, valamint az FVM kistérségi információs pontját, a Helyi Vidékfejlesztési Irodát.

Készült az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága közreműködésével. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.

Olvasóink írták

  • 2. load 2009. február 20. 00:32
    „Óriási hiba lenne, ha az EU felzárkóztatási pénzeit kakaspörköltes falunapokra pocsékolnánk el.”
  • 1. nocomment41 2009. február 19. 17:33
    „"Gyenesei István önkormányzati miniszter felére csökkentené az önkormányzati képviselők számát, és bezáratná az 1500 lelkesnél kisebb falvak polgármesteri hivatalát"
    http://gondola.hu/cikkek/63645”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A három csapásból mi az első kettő?

Igazságszolgáltatás - Sok kérdés tisztázatlan még a Fidesz által benyújtott „három csapás"… Tovább olvasom