Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Pályázat üdülési csekkre

Alacsony jövedelmű családok, munkavállalók, szakmunkástanulók, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok pályázhatnak április végéig üdülési csekkre. Belföldi szálláshelyek, éttermek, intézmények, fürdők fogadják el, és tankolni is lehet vele.
Idén 3,1 milliárd forinttal támogatja a pihenést a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA). Az üdülési csekkek felhasználási köre bővül: a belföldi szálláshelyek és éttermek mellett helyközi tömegközlekedési eszközökre, kulturális és művészeti eseményekre, fürdőkbe vehető igénybe, korlátozott mértékben üzemanyagra is felhasználható. Alacsony jövedelmű családok az „Együtt pihen a család” programra adhatják be kérvényüket, ha legalább egy felnőtt egy kiskorú gyerekkel együtt szeretne pihenni. A szülő vagy nagyszülő összes jövedelme nem haladhatja meg a havi bruttó 85 ezer forintot, a nyugdíj vagy nyugellátás a havi 74 ezer 100 forintot. Munkavállalók a „Gondtalan pihenés” programban kérhetnek üdülési csekket. Munkavállalók és regisztrált munkanélküliek jelentkezhetnek, akiknek havi bruttó jövedelme nem több 85 ezer forintnál, és vállalkozásból származó egyéb bevételük nincs.
A „Vakációs program” segítségével kérhetnek támogatást pihenésükhöz a szakmunkástanulók, valamint az érdekükben tevékenykedő egyesületek. Az alapítvány azokat a diákokat támogatja, akik idén még nem részesültek üdülési támogatásban.
Fogyatékossággal élők az „Esély a pihenésre” pályázaton igényelhetnek üdülési csekket. A rokkantsági, baleseti, megváltozott munkaképességi, fogyatékossági járadékban, illetve támogatásban, rokkantsági nyugdíjban és jogszabály szerinti magasabb összegű családi pótlékban részesülők havi ellátása maximálisan 74 ezer 100 forint lehet. Az „Ezüstnyár” programban azok a nyugdíjasok pályázhatnak, akiknek havi nyugellátása legfeljebb 74 ezer 100 forint, és nincsen más munkaviszonyból vagy vállalkozásból származó pénzük.
A pályázat és a benyújtásához szükséges adatlap a www.udulesicsekk.hu internetes oldalon olvasható. Telefonon a 06-1/248- 2150-es számon érdeklődhetnek. A kérelmeket április 30-ig kell eljuttatni postán a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványhoz az 1519 Budapest, Pf. 563 címre. A pályázatokat folyamatosan bírálják el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mol eladta gázüzletágát

Lezárult március 31-én a Mol Földgázellátó Rt. és a Mol Földgáztároló Rt. társaságok százszázalékos… Tovább olvasom