Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Pályázat a Kultúra Magyar Városa cimre

Szeptember 30-ig lehet pályázni a Kultúra Magyar Városa 2008 cím elnyerésére az Oktatási és Kulturális Minisztériumnál. A díj olyan városi helyi önkormányzat elismerése, mely a kulturális, művészeti életét kiemelkedően fejleszti, támogatja és kulturális értékeit példaértékűen mutatja be.
A címre évente egy alkalommal lehet pályázni, lakosságszám szerinti három kategóriában: megyei jogú városok, 10.000 lakos feletti, 10.000 lakos alatti városok nevében. A pályázóknál elsősorban a városok által eddig elért kulturális szintet értékeli a bíráló bizottság. Fontos szempont például a város kulturális aktivitása, a városfejlesztési tervek kulturális elemei, a kulturális beruházások, a kortárs művészet és kreatív ipar szerepe és teljesítményei, a város külső-belső kapcsolatai, kulturális turisztikai helyzetkép (pl. a fesztiválok, kulturális turisztikai programok), a turisztikai infrastruktúra megléte, állapota, a fenntartható fejlesztések és az esélyegyenlőség. 2005-ben Kecskemét, Keszthely és Vasvár, 2006-ban Székesfehérvár és Sárospatak nyerte el ezt a címet.

A pályázat letölthető az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium honlapjáról, illetve az www.itthon.hu oldalról.

Információ: OKM

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. szeptember 6.

Gy. Mészáros Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kuznyecova túl nagy falat volt Szávaynak

A negyeddöntőben búcsúzott egyesben Szávay Ágnes az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Az alig 19… Tovább olvasom