Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Pályakezdők előnyben

A munkahelyi tapasztalattal nem rendelkező fiatalok álláskeresését első ízben egy tavaly útjára indult országos program segítette. A sikerek igazolták a szándékot, a koordináló Magyar Máltai Szeretetszolgálat újabb felkérést kapott.
Az Ötlet 2005 egy önkéntes program, amelyben a 18–26 év közötti álláskereső fiatalok tíz hónapos önkéntes munka révén munkatapasztalatokat szerezhettek, elhelyezkedési esélyeiket növelhették. A nyugat-dunántúli régióhoz tartozó három megyét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinálta. A pályázati program eredményeként a koordináló szervezet tizenöt fiatal elhelyezkedését vállalta, azóta tizenhatan helyezkedtek el. Közülük négyet a saját fogadószervezete alkalmazott. Az önkéntesek képzéseken is részt vehettek, amelyek költségének 80 százalékát térítette a program. Megismerkedtek többek között az álláskeresési technikákkal, a munkajoggal, az önéletrajzírás módjával, a tárgyalási technikákkal. Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány egy újabb ciklus koordinálására kérte fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, így most ismét fogadószervezetek és önkéntesek jelentkezését várják. Az Ötlet 2006 programban az életkor kitolódik 30 évre. A jelentkezési lap a www.otletprogram.hu honlapról letölt hető. Jelentkezni április 30-ig lehet a koordináló szervezetnél. Régiónkban az Ötlet programvezetője Kovács Sándor. A koordinációs iroda elérhetőségei: 9700 Szombathely, Margaréta u. 1. Tel.: 06-94/505-968. Fax: 06-94/505-969. Mobil: 06-30/633-5221. E-mail: mmszszombathely@malta-nydregio.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom