Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Palotai Károly a leghíresebb „Sziget-lakó”

Győr és Sziget legnevesebb és egyben egyik leghűségesebb polgára Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, volt kiváló játékvezető és jeles sportdiplomata, aki nemrégiben vehette át a Győr Sportjáért Életműdíjat.

„ Békéscsabáról annak idején egy remek városba kerültem, ahol előbb játékosként, majd azt követően is éreztem az emberek szeretetét. Amikor abbahagytam a futballt, döntenem kellett. Örülök, hogy az edzőség helyett a játékvezetést választottam, mert lehet, hogy egy idő után el kellett volna hagynom Győrt. Én pedig azt soha nem akartam...”
A hatvanas évek elején költözött Szigetbe. Előbb a Radnóti utcában lakott a családjával, majd onnan költöztek jelenlegi lakásukba, a Köztelek utcába.
„ Megszületett a két fiunk és akkor kaptuk az egy és két félszobás új otthont. Gyorsan megszerettem ezt a városrészt, csendes, szimpatikus környezetet adott. Az elmúlt évtizedek alatt sokat változott, azóta több vállalat megszűnt, mint például a Koestlin, az olajgyár és a tejüzem. Felépült viszont az új fürdő. A városrész csendessége, családiassága jórészt megmaradt. Persze vannak hiányosságai is, elsősorban az utcák, terek tisztaságát említeném. Jó érzés, hogy sokan köszöntenek ismerősként, ezért is soha nem akartam elhagyni Szigetet.”
Volt egy időszak, amikor valóságos ETO-kolónia alakult ki a városrészben. A hatvanas évek sikert sikerre halmozó csapatából ott lakott például Keglovich László, Soproni-Scheidl Ferenc, Nell Lajos, Barna Sándor.
„ Élete utolsó időszakát itt töltötte Lakat Karcsi bácsi, a neves edző, a szülei volt lakásában élt. Én is neki köszönhetem, hogy olimpiai bajnoknak vallhatom magam. Soha nem tagadta meg a származását, egy-két győri játékosnak mindig jutott hely a válogatott csapatában. Gyakran összejöttünk beszélgetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekvő forgalom a szállodákban

Egyre több magyar kel útra, hogy hétvégéjét valamilyen szálláshelyen töltse. A belföldi turizmus… Tovább olvasom