Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Paksi erőmű - DK: Orbán a békemenettel mentené a menthetetlent

"Orbán Viktor a közpénzből támogatott álcivil szervezete révén akarja menteni azt, hogy a paksi erőműre kötött paktummal brutális adósságba verte az országot".
12.38 - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök a "közpénzből támogatott álcivil szervezete" által szervezett békemenettel akarja menteni a menthetetlent, vagyis hogy a paksi erőműre kötött paktummal "brutális adósságba" verte az országot.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, leplezhetetlen örömmel értesültek arról, hogy "a Kádár-kori Népszabadság pártélet rovatának főmunkatársa, Bencsik András visszatért kommunista önmagához". Közölte, "Orbán Viktor bizalmasa" békemenetet szervez a választási kampány hajrájában, "az örök és megbonthatatlan magyar-orosz barátság megerősítése érdekében".

Felhívta arra a figyelmet, hogy a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője a Szovjetunióhoz hasonlította az Egyesült Államokat, Oroszországot pedig a tolerancia hazájának nevezte legfrissebb vezércikkében. "Nem vagyunk meglepve, hiszen Bencsik András világéletében harcos kommunista volt, igaz, hogy közben váltott egy kis köpönyeget, de aztán mégis csak visszavette ugyanezt vörös színben" - mondta.

Gréczy Zsolt szerint Orbán Viktor a "közpénzből támogatott álcivil szervezete" révén akarja menteni a menthetetlent, hogy a pakis erőműre kötött paktummal brutális adósságba verte az országot, és hogy ezentúl Magyarország az energia tekintetében függeni fog Oroszországtól.

"A DK abbéli örömében, hogy az elvtársak ismét egymásra találtak", javaslatokat tesz a békemenet jelszavaira "a Fidesz központi bizottságának" - közölte, majd felsorolta a jelszavakat, ezek többek között: "Tovariscsi, zdrasztvujtye!", "Éljen és virágozzék az örök és megbonthatatlan orosz-magyar barátság!", "Támogatjuk Orbán elvtársat az amerikai imperializmus elleni harcban!", "Ellenállunk az IMF szirénhangjainak: nem kell az alacsony kamat!".

Kérdésre válaszolva Gréczy Zsolt elmondta, hogy a Gyurcsány-kormány is tárgyalt az oroszokkal a paksi erőmű bővítéséről, de nem egyezett meg velük, nem adósította el az országot. Oroszországgal a Gyurcsány-kormánynak egy komoly projektje volt, a Déli Áramlat gázvezeték, amelynek most már Orbán Viktor is nagy barátja - jegyezte meg.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke január 10-én az MTI-nek elmondta, hogy várhatóan március 15-ére egy újabb békemenetet hirdetnek majd "az összefogás demonstrálására". A Magyar Demokrata című hetilap január 22-i vezércikkében Bencsik András már március 29-t említi a békemenet időpontjaként. Annak megtartását akként indokolta, hogy fontos támogatni a magyar politika a nagyhatalmak, az Egyesült Államok és Oroszország közötti egyensúlyozó képességét.

14.20 - Bencsik András hazugságnak nevezte a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének pénteki kijelentéseit, a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: "nem voltam kommunista".

Gréczy Zsolt DK-szóvivő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, leplezhetetlen örömmel értesültek arról, hogy "a Kádár-kori Népszabadság pártélet rovatának főmunkatársa, Bencsik András visszatért kommunista önmagához". Közölte, "Orbán Viktor bizalmasa" békemenetet szervez a választási kampány hajrájában, "az örök és megbonthatatlan magyar-orosz barátság megerősítése érdekében".
Felhívta arra a figyelmet, hogy a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője a Szovjetunióhoz hasonlította az Egyesült Államokat, Oroszországot pedig a tolerancia hazájának nevezte legfrissebb vezércikkében.

"Nem vagyunk meglepve, hiszen Bencsik András világéletében harcos kommunista volt, igaz, hogy közben váltott egy kis köpönyeget, de aztán mégis csak visszavette ugyanezt vörös színben" - mondta.
Bencsik András az MTI megkeresésére elmondta, elképesztőnek tartja az ellenzéki politikus kijelentésit.

"Nem voltam kommunista, nem voltam a pártrovat főmunkatársa, soha nem voltam párttag, és 1990 óta jobboldali újságíró vagyok" - sorolta ellenvetéseit.

Közölte, idézett cikkében a magyar politika egyensúlyozó képességének védelmében kifejtette, hogy az Egyesült Államok úgy viselkedik, mint a Szovjetunió a legrosszabb időszakában.
"Idejön egy nagykövet, aki úgy viselkedik, mint valaha egy szovjet komisszár. Előre elítél bennünket és előre minősíti a magyar demokrácia állapotát" - mondta.

Hangsúlyozta: azt írta le, hogy Oroszország ehhez képest toleránsabb, mert a paksi atomerőmű bővítéséről szóló szerződés kapcsán nem támasztott belpolitikai igényeket Magyarországgal szemben. Megjegyezte, az elmúlt évtizedekben "igen sok ronda, egyébként jogos vélemény hangzott el a Szovjetunióról".

"Itt írtam le némi iróniával, hogy az amerikai mentalitáshoz képest Oroszország a demokrácia hazája" - tette hozzá Bencsik András. Hangsúlyozta: a Békemenetet a nemzeti szuverenitás védelmére hirdették és hirdetik meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik ingyen internetet biztosítana minden magyar állampolgárnak

"Az internethasználat ma már nem luxus és nem hobbi, hanem alapvető infrastrukturális szükséglet". Tovább olvasom