Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Pajor Tamás visszatért a zenei színpadra

Pajor Tamás izgalmas bemutatkozással visszatért a színpadra. Önök Érték című albumán ugyanolyan eredetien, sokszínűen kommentál elidegenedett nagyvárosi életeket, ahogyan csaknem húsz évvel ezelőtt. A soproni közönség holnap este hét órakor láthatja a GYIK-ban.
Az Önök Érték a mára már kultikussá vált underground zenekar, a Neurotic egykori frontemberének, Pajor Tamásnak az első szólóalbuma. A Rocktérítő című filmben egy egész ország láthatta, hogyan ment át látványos pálforduláson a lázadó fenegyerek. Sokakat megosztott ez a változás, de egyvalami nem változott: az egyedi témájú és hangvételű szövegek. Az Önök Érték – mint a címe is mutatja – egyszerre állít görbe tükröt a szocializmus világának, humorral dolgozza fel a retrohangulatot, de lírai balladák, slágergyanús popzenék is felcsendülnek.
– Azt akartam, hogy az album egyszerre szóljon az igényes, úgymond értelmiségi beállítottságú rétegnek, és azoknak, akik a populárisabb zenéket kedvelik. Hosszú ideig készült az anyag, volt időm átgondolni. A visszatérés szó relatíve helyénvaló. Annyiban, hogy csináltam egy lemezt, amely azt a réteget célozza meg, aki a figyelmével megtisztel. Olyan értelemben, hogy egy bizonyos szövegi és zenei világba és esetleg a köztudatba visszatértem, a kifejezés helytálló. Anélkül, hogy abba az életformába visszakerültem volna, amelyből 1987-től kijöttem – nyilatkozta a zenész.
A számokban éppen az az izgalmas, hogy nagyrészt ugyanarról szólnak, amiről a nyolcvanas évekbeli dalok: nagyvárosi figurákról, sztárokról, nagy- és kisstílű gazemberekről, szenvedélybetegekről.
– A különbség a mostani és a régi dalok között abban van, hogy akkor valós és konkrét életcél híján a tehetségemet arra használtam, hogy megjelenítettem azt a sodródást és tévelygést, amiben éltem – mondta Pajor Tamás. – Akkor a vénánkba különböző drogokat fecskendeztünk, de igyekeztem felmenteni magam és egy vagány életútként feltüntetni az egészet. Ettől kategorikusan és radikálisan eltér, szemben áll a mostani felfogásom. A Horváthék fia című dalban egy tragédián keresztül sokkolni akarom a hallgatóságot, és rádöbbenteni, hogy ez nem játék, ebbe nagyon könnyű meghalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan büntetné a szemetelőket?

Tovább olvasom