Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Páholyból nézhetjük

Tanulmányterv készült arról, hogyan lehetne a páholyrendszert meghonosítani a Győri Nemzeti Színházban. Ha a tervek valósággá válnak, néhány éven belül nyolc darab páholy épülne fel.
Ezek a nézőtér két oldalán, illetve az utolsó sor feletti részen helyezkednének el. A beruházás száznegyvenmillió forintba kerülne, s ez az összeg a nézőtér rekonstrukcióját is magába foglalná.
– Már az 1970-es években, a színház tervezésekor felmerült, hogy páholyokat kellene kialakítani, az akkori ideológia azonban nem támogatta a tervet – magyarázza Tichi László, a Győri Nemzeti Színház gazdasági igazgatója, aki úgy véli, eljött az ideje annak, hogy az a színházba járó vállalkozói réteg, amely képes megfizetni a magasabb összegű szolgáltatást, kellő kiszolgálást kapjon. Ezt az igényt egyértelműen jelezték azok a Győrött működő hazai és külföldi érdekeltségű cégek, amelyek vendégeiket gyakran elviszik a színházba. A felmérésből kiderült az is, mélyebben nyúlnának zsebükbe, ha a ruhatárnál nem kellene várakozni, netán még egy pezsgős koccintás is színesíthetné a színházi élményt.

Páholyok négyféle méretben

A páholyok négyféle méretben készülnének. A legkisebb három ember befogadására lenne alkalmas. De lenne 4 és 7 személyes páholy is, míg a legnagyobb tizenegy embernek adhatna átmeneti otthont az előadás idején. Mindent összevetve ötven páholyhely lenne a Győri Nemzeti Színházban, ha a terv zöld utat kap.

Vállalkozások is „ beszállhatnak ”

– Mint minden, ez is a pénz függvénye – magyarázza Tichi László, aki szerint címzett támogatás segítségével szeretnék elérni a célt, mégpedig úgy, hogy a három évre áthúzódó színházi rekonstrukció részeként valósulna meg a páholyrendszer. A gazdasági igazgató úgy véli, legalább negyvenszázalékos önkormányzati saját rész kellene ahhoz, hogy a céltámogatási összegre sikerrel pályázhassanak. Tichi László nem titkolja azt sem, szívesen fogadják azt is, ha a győri vállalkozások beszállnak a páholyok építésébe, s cserébe akár több évre előre lekötik páholyigényüket.
Kérdésünkre, hogy az emelt szolgáltatás és nagyobb kényelmet nyújtó páholyok mennyivel lennének drágábbak, Tichi László azt mondta, a szorzó 2 – 5-ig terjedhet. „ Ha nagy lesz a kereslet a páholyra, az árak jobban kilengnek majd ” – közölte a gazdasági igazgató, s válasza jelezte azt is, immár a kultúra is alkalmazkodik a piacgazdaság törvényszerűségeihez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolyalbum: Polgár Enikő

Népszerű fotósorozatunkban a Mosolyalbum… Tovább olvasom