Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Őzmáj fokhagymával

Hozzávalók 4 személyre: 2 őzmáj, 2 liter tej, 3 evőkanál zsír, 1 közepes fej fokhagyma, 2 deciliter liszt, 1 teáskanál őrölt bors, só.

A leöblített (soha ne lemosott), letörölt májat a hártyától megtisztítjuk, majd 8–10 milliméter vastag szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tálba rakjuk, a tejet ráöntjük, hideg helyen egy éjszakán át állni hagyjuk. Jó, ha két-három alkalommal megforgatjuk a szeleteket.
A sütéshez a zsírt serpenyőben felolvasztjuk. Közben a májszeleteket kiemeljük a tejből, lecsepegtetjük, letöröljük. A lisztet a borssal összekeverjük, a szeleteket alaposan beleforgatjuk, a forró olajban mindkét oldalukon hirtelen „megkapatjuk", majd kis lángon többször megforgatva körülbelül 8–10 percig sütjük. Ezalatt a fokhagymát megtisztítjuk, lekaparjuk, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, egy kis tálkán az asztalra tesszük. A kész szeleteket kiemeljük, lecsepegtetjük, azonnal tálaljuk. A fokhagymakrémből ki-ki ízlésének megfelelően kenhet a májra és sózhatja. Körítésként leginkább burgonyakrokett illik hozzá. Egy pohár félszáraz vörösbor emeli az élvezetet.

Pozsgai Gábor erdész, vadász, Bőny

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld-exkluzív Törökországból

Tovább olvasom