Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ózdi képviselő hamis érettségivel

A Hvg.hu birtokába jutott információ szerint Ózdon az egyik szocialista önkormányzati képviselőnek is hamis az érettségi bizonyítványa - közölte péntek este a hírportál.
A héten az MSZP-s polgármesterről derült ki, hogy hamis az érettségije. A cikk szerint B.L.-né önkormányzati képviselőnek, a képviselő-testület lakásügyi, társadalmi bizottság elnökének érettségi bizonyítványán az szerepel, hogy 1992-ben végzett a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

A portál szerint a dokumentum "első ránézésre is hagy némi kivetnivalót"; másolatát megmutatták az oktatási intézmény igazgatójának. Az igazgató közölte: B.L.-né nem járt a gimnáziumba, mivel a Kölcsey Ferenc Gimnáziumnak nincs esti és levelező tagozata, soha nem is volt, a bélyegző pedig egy nem létező személyt jelöl.

A dokumentum és a gimnázium igazolásának birtokában a hvg.hu megkereste a képviselőt, aki elismerte, hogy a bizonyítványon szereplő személyes adatok az övével megegyezőek, de neki ennek ellenére nincs érettségi vizsgája.

Elmondása szerint dísznövénykertész szakmunkás bizonyítvánnyal és egy kereskedő-vállalkozó OKJ-s (Országos Képzési Jegyzék)tanfolyamon szerzett képesítéssel rendelkezik.

A cikk szerint az ügy további "pikantériája", hogy a jövőben Ózdra települő élelmiszerlánc helyi üzletvezetői pozíciójának az érintett képviselő a várományosa. Korábban Benedek Mihály ózdi polgármesterről derült ki, hogy nem rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal. Szerdán ezt maga is elismerte. A helyi szocialisták többi között emiatt vonták meg a bizalmat tőle.

Olvasóink írták

 • 7. gelcsa 2009. november 11. 14:02
  „"Elmondása szerint dísznövénykertész szakmunkás bizonyítvánnyal és egy kereskedő-vállalkozó OKJ-s (Országos Képzési Jegyzék)tanfolyamon szerzett képesítéssel rendelkezik. " Ahhoz egész jól megél, jó jövedelemmel! Győrben is meg kell nézni több vezetőnek is a végzettségét, nyelvvizsgapótlékot nyevvizsga nékül a Mu....ügyi Kp-ban!
  Azt is, hogy milyen beosztáshoz honnan valók a bizonyítványok, és vannak-ééééé, vagy csak mismásolt, fénymásolt maszatok!????”
 • 6. Primax 2009. november 06. 23:27
  „Ott a pont...”
 • 5. jánosi 2009. november 06. 23:13
  „Dehogy védem ! csak a tények makacsak, ez volt. Nem kell utánanéznem, megéltem.”
 • 4. Primax 2009. november 06. 23:10
  „Ne védjed Tompikát...amikor kinevezték miniszterré, még sehol sem volt a diplomája. Nézz utána, ha nem hiszed !”
 • 3. jánosi 2009. november 06. 23:00
  „2. -es
  Annyiban tévedsz, hogy csak akkor lett minisztérium, amikor a diploma meg lett szerezve.”
 • 2. Primax 2009. november 06. 22:43
  „Bizony, ez elég necces...
  Viszont volt már nekünk (sport)miniszterünk is diploma nélkül.
  Igaz, aztán "megcsinálta".”
 • 1. adalfold 2009. november 06. 22:39
  „mszp.
  ennyi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vírus - Már több mint 110.000 adag vakcinát szállítottak a gyógyszertárakba

A szerda esti 50.700 adag vakcinához képest az ÁNTSZ kistérségi intézetei péntek délutánig összesen… Tovább olvasom