Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Óvni kell az ivóvizet

Havas András, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. műszaki igazgatója a víz világnapján Vásárhelyi Pál-díjat vehetett át. Az elismerés egyébként a legrangosabb a környezetvédelmi és vízügyi miniszter által adományozható kitüntetések közül.
– Gondoljunk bármely tájra, amelyben megjelenik az élővíz, akár csak egy kis vízfolyásként vagy tóként, mennyivel érdekesebbé, szebbé, élőbbé válik a környezetünk – véli Havas András, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. műszaki igazgatója. – Napjainkban mindinkább fokozódik a tiszta víz iránti igény, legyen szó akár a szabadidő természetközelben való eltöltéséről, akár a mindennapi életről. Nekünk az a feladatunk, hogy mindig legyen elegendő víz, továbbá hogy az folyamatosan jó minőségű legyen. S a jelenlegi árvízi helyzetben arról is szót kell ejtenünk, hogy minél rövidebb ideig legyen túl sok víz a környezetünkben. Kötelességünk továbbá az ivóvízkészletekkel jól gazdálkodni, a környezeti szennyeződésektől megóvni.
Havas András a víz világnapján a legrangosabb környezetvédelmi miniszteri elismerést, Vásárhelyi Pál-díjat vehetett át. A műszaki igazgató korábban már elnyerte a Budapesti Műszaki Egyetem tiszteletbeli tudományos főmunkatársi címét is. A szakembernek a sok-sok teendője között jut azért ideje a pihenésre is: családja mellett a színház és a sportolás, köztük a kosárlabda, a kerékpározás a legkedvesebb időtöltései.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar származású az ötödik űrturistajelölt

Charles Simonyi, aki a Microsoft Word egyik vezető fejlesztőmérnöke volt, valószínűleg a jövő év… Tovább olvasom