Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Ovisok szüreteltek

Nagy volt a csivitelés a nyúli domboldalon a napokban, de nem a seregélyek miatt, azoknál kedvesebb hangok töltötték be a szőlősorok környékét. A Szemenyei-pincénél már hagyomány, hogy egy-egy napon vagy a helyi iskola, vagy az óvoda gyerekeit látja vendégül néhány órára a gazda.

– A szőlő, a bor, s az emberi munka tiszteletével nem lehet elég korán megismerkedni. Másrészt a gyerekeknek nagy élmény, amikor társaikkal együtt teleszedhetik a kisvödröket szőlővel, majd ihatnak a mustból – magyarázta Szemenyei Gyula alkalmi „óvó bácsi”.
A nyúli Aranykapu Óvoda 50 csemetéje a friss levegőn, becsületesen végzett munka jutalmául nemcsak mustot ihatott vagy szőlőt csemegézhetett, de a gazda kis csomagokat is készített nekik, mint az az igazi szüretelőknek kijár. Abban szendvics és csoki, természetesen ez utóbbi volt a sláger, az igazi munkadíj. Ahhoz még aprók voltak a munkások, hogy a mustpréselés s a borkészítés tudományával ismerkedjenek. Azt majd iskoláskorukban, egy rendhagyó biológiaórán megtehetik, hiszen az is hagyomány a Szemenyei-pincében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri álom, győri valóság

A Kisalföld október 11-i száma közölt interjút Révi Zsolt főépítésszel „Győri… Tovább olvasom