Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Öveges professzor emlékére

Kisbajcstól Pannonhalmáig, Fertőszéplaktól Halásziig 14 iskolából 24 versenyző mérte össze tudását a minap a péri Öveges József-iskola hagyományos, nyolcadik alkalommal megrendezett Ifjú Fizikusok Találkozóján. A programot a helyi önkormányzat mellett a Megyei Közoktatási Közalapítvány is támogatta.
Öveges József életében is legenda volt, generációk nőttek fel látványos, ugyanakkor szórakoztató kísérletein, amelyek közül emlékezetes a Heki kutyával, a világító búvárral és az elektromossággal kapcsolatos magyarázata. A kiváló professzor 110 évvel ezelőtt született, elemi iskolai tanulmányait a péri iskolában kezdte. Nagyszülei a péri temetőben nyugszanak.
A mostani versenyre bejutott diákok tanév közben már két fordulón túljutottak, s a mostani program alkalmat jelentett az elemzésre, a maguk által készített eszközök bemutatására. A szombathelyi Berzsenyi tanárképző főiskola két tanára: prof. dr. Kovács László tanszékvezető főiskolai tanár és Molnár László adjunktus elektromossággal kapcsolatos kísérleteit kiemelt érdeklődéssel fogadták a tanulók.

Eredmények két kategóriában

Kísérletelemzésben első Szalontai Róbert (Győr, gyárvárosi, felkészítő tanára: Várhegyi Károlyné), 2. Varga Zsolt (Pér, Szelecz László), 3. Palenik Mihály (Halászi, Völcsei Márta). Kísérletek bemutatása kategóriában 1. Mike Krisztián (Halászi, Völcsei Márta), 2. Csendes András (Pér, Szelecz László), 3. Gábriel János (Győrasszonyfa, Apró Mária). Különdíjat érdemelt ki a péri Varga Zsolt és Dani Henriett (Barbacs, Nagy István).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél külföldön turistaként?

Tovább olvasom