Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Otthon segítenek

Sok kisgyermeket nevelő szülő érzi úgy, túlzottan kimerült, s akár egy nyugalmas éjszaka is jól jönne neki. Különösen igaz ez azokra, akik gyermekeiket egyedül nevelik, lehangoltsággal vagy egészségügyi problémával küzdenek. Nekik nyújt támogatást az „ Otthon segítünk ” Alapítvány.
Az alapítvány, amelyben saját tapasztalattal rendelkező önkéntesek segítik a család kiegyensúlyozott működését, lehetőséget kínál a problémák baráti megbeszélésére és tagjai a családok otthonában ajánlják fel segítségüket. A civil szervezet reményei szerint együttműködik a háttérintézményekkel: önkormányzatokkal, iskolákkal, óvodákkal, szakemberekkel. Az „ Otthon segítünk " célja ezen túl a gyermekneveléssel és a családi élettel együtt járó örömök megosztása.

– Az eredeti nevén Home Startként ismertté vált szolgálat 1973-ban az angliai Leicesterben indult – mondta el Petrovicz Andrea, az „ Otthon segítünk " győri képviseletének vezetője. – Anglián kívül ma már több országban működik, s ezek között folyamatos a kapcsolat. A hazai szervezet 2001-ben jött létre, a győri csoportot most szervezzük.
A férjével együtt négy gyermeket nevelő édesanya saját bőrén érezte a gyermeknevelés minden nehézségét, boldogságát. Petroviczék legkisebb gyermeke, Benedek hatéves, iskoláskorú. Andrea – leendő segítőtársaival együtt – éppen ezért szívesen megosztaná tapasztalatait a kisgyermeküket nevelő szülőkkel.
Olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik szívesen részt vesznek egy rövid képzésben, később pedig a családok segítésében. A hálózat jövőbeni elképzeléseiről, a karitatív munka szervezéséről Petrovicz Andrea nyújt bővebb felvilágosítást a győri 331-712-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalkuvás nélkül

Az egyik legtehetségesebb magyar blueszenész, Ferenczi György énekes, szájharmonikás, hegedűs… Tovább olvasom