Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Ötpárti egyeztetést kezdeményezett Sólyom László

Augusztus 28-án, kedden várja Sólyom László, köztársasági elnök a parlamenti pártok frakcióvezetőit a Sándor-palotába, az általa kezdeményezett ötpárti tárgyalásra - mondta el a Független Hírügynökségnek Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője.
Augusztus 28-án, kedden várja Sólyom László, köztársasági elnök a parlamenti pártok frakcióvezetőit a Sándor-palotába, az általa kezdeményezett ötpárti tárgyalásra - mondta el a Független Hírügynökségnek Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője. Az államfő egy lapinterjúban jelentette be, hogy még ebben a hónapban tárgyalásra hívja a parlamenti pártokat a Sándor-palotába az államadósság és a költségvetési hiány alkotmányos korlátok közé szorítása érdekében.

Az öt parlamenti párt péntek délelőtt kapta meg a meghívót az egyeztetésre, korábban valamennyi párt úgy nyilatkozott, hogy részt vesznek az államfő által kezdeményezett egyeztetésen. A pártok frakcióvezetői, amennyiben igénylik egy-egy szakértőt is magukkal vihetnek a jövő hét keddre, fél tizenkettőre összehívott találkozóra.

"Most lehetne és kellene a költségvetést alkotmányos korlátok közé szorítani. Erre és a szabályok betartását kikényszerítő szerv felállítására most mind a kormány, mind pedig ellenzéki oldalról van hajlandóság" - mondta Sólyom László a Magyar Hírlapnak adott múlt heti interjújában, amelyben bejelentette az ötpárti tárgyalásról szóló javaslatát is. "A születőben lévő, törékeny konszenzust szeretném támogatni és megerősíteni azzal, hogy még ebben a hónapban tárgyalásra hívom a parlamenti pártokat a Sándor palotába. (...) a szabályozott költségvetés az ország jövője szempontjából alapvető kitörési pont a túlköltekezés és megszorítás ciklusaiból" - nyilatkozta az államfő.

hirado.hu/Független Hírügynökség

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A férfi tükörbe néz

Az eddiginél sokkal célzottabb, speciális krémek és zselék kaphatók ma már a férfiak számára, akik… Tovább olvasom