Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Ötös fogat Téten

A Sokoróalja központjának számító városban, Téten öten pályáznak a polgármesteri posztra. A jelöltek között van a jelenlegi polgármester mellett az iskola két tanára, egy fuvarozó vállalkozó és a rehabilitációs központ vezetője. Röviden bemutatjuk őket és programjukat, azazhogy mit szeretnének tenni az öt éve várossá avatott Tétért.
Baranyai Zoltán: – Téten születtem és itt is szeretnék megöregedni családommal. Téthez köt a munkám, a családom, minden gyökerem. Korábbi ciklusban már dolgoztam a közigazgatásban mint képviselő és alpolgármester, most úgy érzem, újra szükség van rám, ezért döntöttem úgy, hogy indulok az önkormányzati választáson a polgármesteri posztért. Nagy szükségét látom a változásnak, a változtatásnak. Vannak céljaim, ezek közül csak néhányat emelnék ki. Elsősorban azt szeretném elérni, hogy a most tisztséget vállalók a tenni akarásért és ne a tiszteletdíjért vállaljanak tisztséget. Emellett azt is fontosnak tartom, hogy gyerekeink, öregjeink balkáni módon való bánásmódját meg kell változtatni. Kis városunk legyen az itt élőké és ne a klikkek elképzelései irányítsák. Legfontosabb céljaim közé tartozik még meglévő értékeink megóvása és hogy végre a polgárok is értsék, tudják, mi történik a színfalak mögött.
Kováts Zsuzsanna Rozália:

– Téten születtem, itt is lakom. Szakképzettségeim: erdőmérnök, gazdasági szakmérnök, mérnök-tanár, hittanár, egészségfejlesztő mentálhigiénikus, pedagógus. Angolul közép-, németül és oroszul alapfokon beszélek. Dolgoztam a baktalórántházi erdészetnél műszaki vezetőként, Nagybarcán a fagazdasági társulásnál igazgatóhelyettesként. Jelenleg Téten, az általános iskolában tanítok. Programom célja az oktatás-nevelés, a sport és a művelődés tárgyi feltételeinek javítása. Munkahelyteremtő vállalkozások vonzása, Tét kistérségi szerepének növelése. A polgárőrök, a tűzoltók felszerelésének korszerűsítése. A közterületek, a közművek fejlesztése pályázati forrásból. Az önkormányzat működésének nagyobb nyilvánossága, civil szervezetek bevonása a döntés-előkészítésbe. Egészségügyi szolgáltatások kínálatának bővítése. Az önkormányzatnak határozottabban kell képviselnie a fogyasztók érdekeit a szolgáltatókka l szemben: kukadíj, vízdíj, vízminőség. Nem helyeslem az ingatlaneladást, a vagyonfelélést; az önkormányzat „vállalkozási” tevékenységét kell bővíteni.
Rendes Róbertné: – Leánykori nevem Barta Katalin, 46 éves tanárnő vagyok. Szeretem Tétet, a szülővárosom, de az elért eredmények ellenére sem lehet elégedett. Többet érdemel, és tudom, hogy akarja a változást. Céljaim: a közvélemény tájékoztatása, nyilvánosság, munkahelyteremtés, ipari park kialakítása, új munkahelyek teremtése, vállalkozások segítése. Az önkormányzati beruházásokat nyilvános pályáztatás során lehessen elnyerni. Kultúra, oktatás terén célom az új iskolaszárny, az új művelődési ház felépítése. Az egészségügy, szolgáltatások terén a korszerű egészségügyi ellátás, a szolgáltatások bővítése, bevásárlóközpont, korszerű piac, rendezett közterek. Az önkormányzatnak fontossági sorrendet kell felállítania. Kutasson fel minden pályázati forrást. Jelentős összegre tehet szert a város a polgármesteri fizetés és a képviselői tiszteletdíjak csökkentésével. Polgármesternek, képviselőnek lenni közszolgálat, nem kiváltsá g. Meg kell szüntetni az összefonódásokat, a „kéz kezet mos” politikát. Önkormányzati kérdésekben nincs tabutéma, mindenről őszintén, nyíltan kell beszélni.
Stádel Katalin: – Úgy érzem, a városban végzett eddigi munkám alapján – három éve alapítottam a rehabilitációs foglalkoztatási központot – nyugodtan vallhatom magam tétinek, annak ellenére, hogy Győrben születtem. Két diplomát szereztem, családanya vagyok. Egy olyan hátrányos körzetnek, melyben Tét is található, az uniós pályázati források kihasználása kulcskérdés, ebben tapasztalatot szereztem. Közvélemény-kutatásra alapozva állítottam össze programom, célja új, friss szemléletű önkormányzat felállítása. Tétet kistérségi központtá kívánjuk fejleszteni, ne csak névlegesen, funkcionálisan is működjön. Közművesített ipari terület kialakításával javítjuk az infra-

struktúrát. Vállalkozások letelepedésének támogatásával csökkentjük a munkanélküliséget. Helyi vállalkozók megbecsülésével erősítjük ezt a szférát. Új egészségügyi, rehabilitációs központot hozunk létre, biztosítjuk az ügyeleti ellátást. Végrehajtjuk az iskola reformját, hogy térségi központként működjön. Kereskedelmi és szolgáltatóközpontot létesítünk. Fejlesztjük a közösségi, a kulturális, a sportéletet.
Szabó Ferenc: – Nyolc éve vagyok polgármester, ez kevés idő ahhoz, hogy elképzeléseimet mind megvalósíthassam, de vannak sikernek elkönyvelhető eredmények. A város vagyonát megháromszoroztuk, több mint egymilliárd forint. Az utakat kettő kivételével felújíttattuk, van okmányirodánk, földhivatal, múzeum, házasságkötő terem, kistérségi központ, sportöltöző, felújított orvosi rendelő, nemsokára lesz tornatermi lelátó. A csapadékvíz-elvezetést a legveszélyeztetettebb helyeken megkezdtük, feladatunk a folytatás. Élő pályázatunk van az iskolabővítésre, egy helyre kerülhetnek a tanulók. A művelődési ház építésére öt éve pályázunk, remélem, jövőre sikerül nyerni. A biogázerőművet már tervezik, ezzel az agrártermelőknek biztonságot, a településnek uszodát, az intézményeknek, a lakosságnak kedvező díjazású távfűtést biztosíthatnánk. Két év múlva foroghatnak a szélkerekek, azok többletbevételt hoznak a városnak. Pályázunk a városkö zpont kiépítésére. A vállalkozásélénkítésre inkubátorház kialakítása az elképzelésem és minden vállalkozó támogatása, aki itt alakít ki telephelyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2007-ben 14 ezer közalkalmazott veszítheti el a munkáját

Több minisztérium a működési kiadásainak 10 százalékát is elveszítheti, így több ezer fős… Tovább olvasom