Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Ötödük kapcsolatba került már a droggal

Szélesíteni kell a drogmegelőzésbe bevontak körét, mivel Sopronban már a fiatalok húsz százaléka kapcsolatba került a droggal – hangzott el a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumon.
A soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban tartotta meg ülését a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A tegnapi megbeszélésen bemutatkozott Abdai Géza közösségi ügyekért felelős alpolgármester, aki a fórum új elnöke lett. Emellett új tagokat is delegáltak.
– A tegnapi tanácskozáson a következő időszak stratégiájának meghatározásához javaslatokat vártunk – mondta el lapunknak Abdai Géza. – Javaslat született arról is, hogy a drogmegelőzés körét szélesíteni kell. Ennek megfelelően a fórum munkájában az általános és középiskolai delegáltak mellett a kollégiumi vezetők is részt vesznek. Szeretnénk elérni továbbá, hogy az egyeztetések bekerüljenek a kreditpontokat érő továbbképzések közé. Ezáltal motiváltabbá tehetjük a pedagógusokat. Tudni kell, Sopronban a fiatal korosztály mintegy húsz százaléka kapcsolatba került már valamilyen formában droggal. Óvodai szinten is foglalkozni kell a kérdéssel, mivel mind több esetben fordul elő, hogy a gyermekek szülei használnak kábítószert, és ez kihat az óvodások fejlődésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóeredmények

47. hét: 1, X, 2, 1, 1, X, 1, 1, 1, 1, 2, X, X + lapzárta után. Tovább olvasom