Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Ötödször is győztes polgármesterek

Pszinteség, beváltott ígéretek, a település szolgálata, megvalósítható tervek. Az érintett polgármesterek szerint többek között ezekben rejtőzik leginkább az újbóli sikerük titka.
A Rábaközben – miként vélhetően másutt is – vannak olyan települések, ahol a rendszerváltás óta ugyanaz a személy tölti be a polgármesteri posztot. Vajon mi a sikerük titka, amit ötödször is elértek? – ezt kérdeztük néhányuktól.
A kónyi Aller Imre úgy vélte, a helyiek az elmúlt tizenhat év munkáját együttesen értékelték, miközben tisztában vannak a legutóbbi négy esztendő eredményeivel is.
– Mindvégig a falu szolgálatát helyeztem előtérbe, s vélhetően ezt is szem előtt tartották a választók – tette hozzá Aller Imre, aki szerint a kampány során vázolta az elkövetkező időszak fontos feladatait is, így az óvoda- és iskolafejlesztést, a faluszépítési program folytatását, valamint a régi futballpályán piactér és parkoló kialakítását.
Fodor József is 1990 óta bírja az osliak támogatását.
– A képviselő-testülettel együtt sikerült annyit letenni az asztalra, hogy bíznak bennem az emberek – mondta a település régi-új vezetője. – Az infra-

strukturális beruházásokat elvégeztük, működtettük az intézményeinket, fejlesztettük a falut. Mindig arra törekedtünk, hogy a lakosok érdekeit figyelembe vegyük. Négy sikeres választás után úgy éreztem, hogy mindazt tovább kell vinni, amit elkezdtünk.
Fodor József jelezte: a tervek közül kiemelkedik a faluház felújításának befejezése, a belvízelvezetés, az utak, járdák további felújítása.
Pálffy Attila Vágon – egyebek mellett – abban látja a siker titkát, hogy olyasmit sohasem ígért, amit nem tudott megvalósítani. Amit viszont megígért, azt teljesítette.
„ A végsőkig kitartunk az óvoda, az iskola, az orvosi rendelő és a posta mellett” – jelentette ki

a falu vezetője.
– Ezért aztán többszörösen büntettek is bennünket, például nem nyertünk pályázatokat, pedig nagy szükségünk lett volna rá.
Pálffy Attila a jövőre vonatkozóan fontos tennivalónak nevezte a csapadékvíz-elvezetés megoldását, a járdák rendbetételét, a felújított közösségi ház berendezését.
Rábaszentandráson Balázs József folytathatja a polgármesteri tevékenységet. Állítja, mindig az anyagi lehetőségekhez szabta az ígéreteket.
– Az infrastrukturális beruházások megtörténtek a faluban, utána helyreállítottuk az utakat, továbbá rendbe tettük a ravatalozót is – közölte.
Rábaszentandráson – ahol jelöltek hiánya miatt képviselő-testületet nem választottak – azt tervezik, hogy január elsejétől csatlakoznak a szanyi körjegyzőséghez.
Potyond első embere továbbra is Molnár Vilmos, akinek meggyőződése, hogy az őszinteség és a nyíltság szerepet játszott abban, hogy ismét elnyerte az emberek bizalmát.
– Emellett jelentős feladatokat oldottunk meg a lakossággal együtt – jegyezte meg. – A mögöttünk hagyott több mint másfél évtizedben épült a faluház, elkészült a gázhálózat, felújítottuk a ravatalozót, rendbe tettük a közterületeket. Sőt – bár ma már természetes, hogy van, de – telefonhoz is az említett időszakban jutott a falu.
Molnár Vilmos kiemelt célként említette, hogy a lehetőségekhez képest tovább fejlődjön a falu. A csatornázás változatlanul napirenden van.
Rábacsanakon továbbra is Telekesi József irányít. Szerinte a falubeliek bizalmát jelzi, hogy ötödszörre is mellette álltak.
– Egyetértek Győrszemere volt első emberével, aki nemrég a következőt mondta útravalóul a jelölteknek: „Mindenki egyforma, s bár mindenkinek másképp kell mondani, de nem mást.” Ugyanakkor sok mindent elvégeztünk, amire a rendszerváltás előtt nem került sor a községben.
De maradt tennivaló a következő évekre is: fel kellene újítani a kultúrházat, rendbe tenni a faluközpont parkjait, a csapadékvíz-elvezető rendszert, s el kell készíteni a település rendezési tervét.
Vásárosfaluban Molnár Sándor az őszinteséget helyezte az első helyre, amikor a siker titkáról faggattuk.
– Sok szép eredményt értünk el a faluban, miközben nem feledkeztünk meg a rászoruló családok támogatásáról sem – fűzte hozzá.
Nálunk teljes a közművesítés, a csatornázást úgy végeztük el, hogy a lakosoknak nem kellett hozzájárulást fizetniük.
A jövőre vonatkozóan a ravatalozó korszerűsítése, járdafelújítás szerepel a feladatok között. Vásárosfalu és Beled között kerékpárutat építenének, ám ez még csak elképzelés szintjén vetődött fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kísérleti atomrobbantást hajtott végre Észak-Korea

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre - közölte hétfőn a KCNA… Tovább olvasom