Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ötmilliós büntetés: Megtévesztő Citibank reklám

A Citibank - különösen televíziós hirdetéseiben - nem észlelhetően közölte a nulla forintba kerülő bankszámla feltételeit.

Öt millió forintos bírságot szabott ki a Citibankra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mivel a pénzintézet nulla forintos bankszámlájának hirdetése során megtévesztette a fogyasztókat - közölte a hatósági eljárást kezdeményező Fogyasztói Jogérvényesítő Szervezet (FJSZ) szerdán az MTI-vel.

Az FJSZ közleményében kifejtik: a civil szervezet azért tett bejelentést, mivel a bank kampánya a fogyasztók széles köréhez jutott el és alkalmas volt arra, hogy a fogyasztók a Citibank nulla forintos bankszámláját keressék, miközben a hirdetésekben nem észlelhető, apró betűs feltételek csak egy szűk, átlagon felüli körnek teszik elérhetővé a terméket.

Hangsúlyozzák: gyanújukat a hatóság vizsgálata igazolta, ugyanis a Citibank - különösen televíziós hirdetéseiben - valóban nem észlelhetően közölte a nulla forintba kerülő bankszámla feltételeit, vagyis azt, hogy az ügyfélnek 3 millió forintos egyenleggel kell rendelkeznie a számlán, vagy havonta legalább 150 ezer forintos bejövő átutalása legyen.

A GVH sajtóosztálya az MTI megkeresésére megerősítette a bírság tényét, ugyanakkor részletes tájékoztatást csak az írásbeli határozat elkészülte utánra ígért.

Olvasóink írták

  • 2. pampus 2009. május 07. 08:07
    „Szerintem az nagyobb bűn, hogy csak úgy tesznek mint, ha külföldi pénzt adnának forint formájában és azt külföldi pénz gyanánt követelik vissza! Ez a deviza üzérkedés egyik jól menő fajtája! Még sem üldözik, mint bűnt! Hagyják kifosztani az ügyfeleiket! A hatóság meg tátja a mafla pofáját! Igaz a Gyurcsány is megmondotta ,hogy úgy csináltak mind, ha kormányoztak volna! Ők is felvették érta a meg nem érdemelt javadalmazásukat és úgy mint a bankok a lakosság az ügyfeleik átverése jogán!”
  • 1. metermester 2009. május 06. 20:44
    „Csak 5 millére büntettek. Nevetségesen kicsi az összeg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül az új kétszázas - nyáron váltás

Megkezdődött az új kétszáz forintos érme tömeges gyártása - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Tovább olvasom