Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Ötletadó esküvő

Néha a véletlen vagy egy egészen váratlan ötlet révén talál rá az ember a hozzá legjobban illő hivatásra. Így történt ez Kakucs Józseffel is.
2000 tavaszán a szerelmes fiatalok - Kakucs József és Dobai Erika - elhatározták, hogy csak az ásó, a kapa és a nagyharang választhatja el őket, vagyis összeházasodnak. Ezért, akárcsak mások ilyen esetben, az esküvő szervezésébe, a kellékek megrendelésébe kezdtek. Több szolgáltatót, üzletet felkerestek, de kedvükre való meghívót nem találtak. Egyéniségükhöz illő, egyedi stílust kerestek. Nem akartak igényükből lejjebb adni, valami szokványosat, sablonosat választani és mindezek elkerülése végett a fővárosba utazni.

Erika lakberendező, Józsi akkoriban már évek óta a papírszakmában dolgozott, ezért vették maguknak a bátorságot és nekiálltak saját kezűleg elkészíteni meghívójukat. Nem fehér-habosat, hanem mindenképpen színeset szerettek volna, olyat ami tükrözi a személyiségüket, ezért közös szüleményük egyszerű, ötletes és kedves lett. Számítógépen tervezték meg, kinyomtatták, felvagdosták, hajtogatták a bordó-bézs árnyalatokba álmodott, mókás figurával díszített alkotást, melybe rímbe szedett invitáló szöveg és Józsi verse került idézet gyanánt. Sőt, olyan lendületbe jöttek, hogy a meghívóhoz illő, a lakodalmi vacsoránál áldásos hatású ültetőkártyát is készítettek.

Mindez a vendégek körében nagy tetszést aratott, valószínűleg azért, mert minden passzolt: a meghívó összhangban állt az egybekeltek vidám alaptermészetével, a rendezvény hangulatával és más kiegészítőivel. Persze kérdezgették is az ismerősök, hol lehet hasonlót rendelni, de csak azt tudták válaszolni, hogy az saját találmányuk. Akkor még nem gondoltak arra, hogy másoknak is készítenek esküvői meghívókat. Ám a kényszer úgy hozta, hogy egy közeli barátnak gyorsan szüksége lett rá.

Ez volt az első megrendelés és Józsi azóta szakmát váltott: a meghívók és egyéb papírcsodák megalkotását, kivitelezését tartja hivatásának. A gyakorlatnak persze csak alapos előkészület után állt neki. A kezdés utánajárást igényelt, ezért szakmai rendezvényeken, kiállításokon tájékozódott, papírforgalmazókat, nyomdai munkákat vállalókat keresett fel.

Azóta viszont évente gyarapodik megrendelései száma. A hozzá fordulóknak különböző katalógusokból kész formákat is tud mutatni, de saját terveinek széles skálája alapján bármilyen változatot elkészít, igény szerint. Aprólékosan, sokszor kézi munkával dolgozik és azt az előnyt tudja biztosítani a házasulandó pároknak, hogy nem kell ragaszkodniuk a sablonokhoz, hanem magukra szabhatják az életük nagy napját szebbé tevő papírkiegészítőket. És ez az alkotómunka őt is kielégíti, úgy érzi magtalálta a magának való hivatást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakáshitel: a kezes nem kap bankkölcsönt

A lakáshitelt folyósító bankok gyakran kérnek többletbiztosítékként készfizető kezest az ügyféltől.… Tovább olvasom