Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Ötezerért havonta: 120 bérlakást kapnak a rendőrök Budapesten

Átadták az első, fővárosi tulajdonú bérlakást abból a százhúszból, amelyet a Budapesten szolgáló rendőröknek ajánlott fel a Fővárosi Közgyűlés.
Átadták az első, fővárosi tulajdonú bérlakást hétfőn abból a százhúszból, amelyet a Budapesten szolgáló rendőröknek ajánlott fel a Fővárosi Közgyűlés.

Az első ilyen lakás kulcsát és papírjait egy a gyermekeit egyedül nevelő nő kapta meg a Ferencvárosban Tarlós István főpolgármestertől és Pintér Sándor belügyminisztertől.

Tarlós István az átadáson azt mondta, a rendőrség létszámmegtartó képességének egyik alappillére, hogy a rendőrök lakhatása biztosított legyen. Úgy vélekedett, nemcsak a közbiztonság állapota számít, legalább ilyen fontos a lakosság biztonságérzete.

"Ahhoz, hogy ez növekedjék Budapesten, megfelelő létszámú rendőri jelenlétre van szükség, nemcsak az épületekben, a mindennapi rutinszerű rendőri munka során, nemcsak a nyomozások alkalmával, hanem a közterületeken is" - közölte, hozzátéve: tudja, mekkora problémát jelent az állománynak a létszám megtartása.

Mint mondta, a sokgyerekes és a fiatal rendőrök nehezen tudnak lakáshoz jutni, ezt mérlegelve döntött úgy a Fővárosi Közgyűlés, hogy 120 bérlakás egyszeri bérlőkijelölési jogát a belügyminiszterre ruházza.

A lakásokat budapesti rendőrök kaphatják meg, a lakás méretétől és elhelyezkedésétől függően a havi bérleti díj 5 és 35 ezer forint között változik - ismertette a főpolgármester, aki úgy fogalmazott: erősen hisz abban, hogy ezzel az akcióval is aktívan és érzékelhetően elő fogják segíteni a létszámmegtartó képesség javítását, és ennek révén a budapestiek biztonságérzetét is fokozni tudják.

Pintér Sándor belügyminiszter köszönetet mondott a lakásokért, és felidézte, hogy közrendet, közbiztonságot ígértek az országnak, ennek megfelelően végzik a jogalkotást és vettek fel 4200 rendőrt.

Mint jelezte, a fővárosban és a nagyvárosokban probléma a lakáshoz jutás. Közlése szerint ott szeretnének lakhatást biztosítani a rendőröknek, ahol azok szolgálnak, hiszen így a rendőrök érzik a közrend, közbiztonság helyzetét, a lakosság hangulatát is. A belügyminiszter elmondta, hogy mind a fiatalok, mind a középkorúak lakhatását szeretnék biztosítani a rendőri állományon belül.

A lakások a VIII., a XI., a XIII. és a XIV. kerületben vannak.

Olvasóink írták

 • 6. PaPa 2011. december 20. 06:32
  „Az a baj, hogy a kukások nem védik meg a politikusokat. A rendőröket meg saját maguk biztonságáért fejlesztik adnak meg nekik mindent. A rendőrállam felépítés folyamatosan készül.”
 • 5. mitzekatze 2011. december 19. 21:03
  „Na, akkor most vett Zorbán 120 rendőrt 5.000,-Ft-os alapáron. Tán csak nem fél valamitől törpe zsarnokunk?

  Miért nem pl. a kukásoknak ad ennyi lakást ennyiért? Talán akkor tisztább lenne Budapest. :))))) Ez kb. ilyen kijelentés lenne.”
 • 4. dorombolok 2011. december 19. 18:39
  „Nálunk a szemétdíj se sokkal kevesebb !”
 • 3. bojtár 2011. december 19. 13:54
  „menjenek Gyöngyöspatára ott ingyen lakást is kapnának az ottlakóktól.
  2. fityesz 2011.12.19. 13:22 hamarosan szükségük is lesz rá remélem”
 • 2. fityesz 2011. december 19. 13:22
  „Pénzkidobás!Vagy felkészülnek Viktorék a közelgő tüntetésekre!”
 • 1. Skip 2011. december 19. 12:46
  „"Mint mondta, a sokgyerekes és a fiatal rendőrök nehezen tudnak lakáshoz jutni"
  ez nem csak a rendőrökre vonatkozik úgy gondolom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra fagyott a 63 éves nő

Az elsődleges megállapítások szerint kihűlés okozta egy 63 éves nő halálát Tokajban. Tovább olvasom