Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Öt új tanterem a Váci-iskolában

Elkészült a Győrszentiváni Közösségi Ház beruházásának első üteme,

a Váci-iskola a napokban birtokba veszi az öt új tantermet. A tél beköszönte előtt tető kerül a tavaszra elkészülő, kétezer embert befogadó, kulturális és sportcélokat szolgáló közösségi térre is.
Megoldódik a gondja a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola tanári karának: minden osztálynak lesz külön tanterme, s különterem jut a számítástechnikai oktatásnak is. A napokban átadják a közösségiház-beruházás részeként felújított régi épületet, amelyre egy új, öttermes emelet épült.
– A beruházás elkészültével nemcsak intézményünk jut előnyökhöz, de az óvodának, a Móricz-iskolának és a művelődési háznak sem kell szűk helyre zsúfolódnia, itt kulturált körülmények között tarthatják rendezvényeiket – mondta lapunk érdeklődésére Margitics Miklósné, a Váci-iskola igazgatója.
Arra a felvetésünkre, miszerint többen kifogásolták: inkább másra, például utakra lett volna szükség, nem közösségi házra, az intézményvezető a következőket válaszolta:
– Nem vitatom, de ezt a célzott pályázaton nyert pénzt csak erre lehetett fordítani, mert különben nem utalja át a kiíró, így elveszett volna. S a győri önkormányzat biztosította önrész nélkül sem ért volna ide a pénz.
Hátravan még a közösségi tér kialakítása, a sport- és kulturális célokat szolgáló épület falai már állnak.
– Mire a tél beköszönt, tető alá kerül az épület s megkezdődnek a belső munkálatok. A tervek szerint májusra elkészül a létesítmény. Az épület, az azt körülvevő tér és a parkoló hármas célt szolgál. A mobil színpad, illetve sporttérré alakítható belső tér előadásokat és sportrendezvényeket is szolgál, kétezer ember befogadására lesz alkalmas. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt nagy hiányt pótol Szentivánon – magyarázta Margitics Miklósné.
Az igazgató hozzátette: hiába tartozik a városrész Győrhöz, szeretnék megtartani Szentiván önállóságát. Ehhez az épülő ház segítségükre lesz, meg tudják őrizni a zárt közösség saját mi-

liőjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2007-ben 14 ezer közalkalmazott veszítheti el a munkáját

Több minisztérium a működési kiadásainak 10 százalékát is elveszítheti, így több ezer fős… Tovább olvasom