Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Öt pedagógust bocsátanak el

Agyagosszergény általános iskolájának kilenctagú tantestületébQl öt pedagógust bocsátanak el, mivel az intézmény szeptembertQl tagiskolává válik. Az ok: a faluban kevés az iskoláskorú gyerek.
– Iskolánk tavaly ünnepelte fennállása hetvenedik évét. Az alacsony gyereklétszám miatt elveszítettük annak jogosultságát, hogy nyolcosztályos iskolánk legyen, ezért szeptembertQl a fertQdi iskola tagintézményévé válunk – mondta Ratatics Tiborné, Agyagosszergény polgármestere. – Ennek következtében a kilenctagú tantestületbQl öt pedagógust kell elküldenünk. Négy pedagógus munkájára az alsó tagozatos osztályokban továbbra is számítunk. Az iskola idei 36 milliós költségvetésébQl 27 millió forint a bér. EbbQl is következik, hogy az elküldendQ pedagógusok végkielégítése komoly összeget tesz ki. Élünk azzal a pályázati lehetQséggel, amelyen a kifizetendQ pénzek felét nyerhetjük el.
– Jelenleg hetvenketten tanulnak az agyagosszergényi iskolában. A törvényi szabályozás szerint, ha a 7. és a 8. osztályban nincs meg a 15–15 tanuló, akkor nem beszélhetünk nyolcosztályos iskoláról. Így jártunk mi is, ezért kell tagintézménnyé válnunk – folytatta a polgármester. – A képviselQ-testület döntése értelmében a fertQdi iskolához csatlakozunk. A felsQsök egy része a fertQendrédi iskolát látogatja majd, míg a fertQendrédi alsósok Agyagosszergénybe jönnek.
Dr. Varga Dénesné iskolaigazgató 1971 óta dolgozik Agyagosszergényben. – Minden évben 1,5–2,5 millió forintot költöttünk az intézmény szépítésére, most megüresedik az egyik épületrész – mondta. – A megmaradó osztályok a nagyobb termeket kapják. A többi helyiség hasznosításával az önkormányzattal közösen a késQbbiekben foglalkozunk.
A FertQszentmiklóson lakó, kétgyermekes Póczáné Németh Alojzia történelem–népmqvelQ szakos tanár 24 éve kezdett el tanítani Agyagosszergényben, könyvet is írt a faluról a 750. évforduló kapcsán. – Ez az elsQ munkahelyem, s egyike vagyok azoknak, akiknek lassan búcsúzniuk kell az intézménytQl – árulta el a Kisalföldnek. – A döntést tudomásul veszem, s mit tehetnék? Pályázni fogok képesítésemnek megfelelQ munkahelyekre. Remélem, sikerrel járok...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres főpróba az EB előtt

sportlövészet

A Szlovákiában rendezett nagydíjon, mely a március közepén kezdődő… Tovább olvasom