Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Öt megyei cég termékeit díjazták a Parlamentben

Kiosztották a Magyar Termék Nagydíj pályázat elismeréseit tegnap a Parlamentben. A megyében működő cégek közül kettő elnyerte a nagydíjat, ugyancsak kettő elismerő oklevélben részesült, míg egy emlékplakettet kapott, ami igazolja, versenyképes termékeik minősége elismerésre méltó.
A Magyar Termék Nagydíjra kilenc éve lehet pályázni, a 2006. évi pályázat nyertesei tegnap vehették át a díjakat, okleveleket, emlékplaketteket.
A győri Ablakcentrum Kft. harmadszor nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat, ez évben „Alufusion” ablakait ismerte el a pályázatot kiíró tanács. A cég a Kiváló Építési Termék minősítő címet és annak használati jogát is elnyerte. Ez utóbbit a „Kömmerling Eurofutur” és a „Trocal Innonova 70AD” műanyag nyílászáróiért. A panelprogramban az ablakcseréknél ezekből a termékekből 1100-at építettek be idén Győrben, év végéig országosan több mint 7 ezer ilyen ablakot szerelnek be. Az elismeréseket Prohászka Rajmund, a cég ügyvezető igazgatója vette át az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnökétől, Puch Lászlótól.
A győri ipari parkban működő HNS Műszaki Fejlesztő Kft. a „HNS SPC” statisztikai folyamatszabályozó és minőség-ellenőrző programjával nyerte el a Magyar Termék Nagydíj trófeát, amit Németh Zoltán szoftverfejlesztési vezető vett át, míg a cég ügyvezető igazgatója, Józsi Ottó a Magyar Minőség Társaság és a megyei iparkamara különdíját kapta a parlamenti ünnepségen. A cég a HNS SPC-programot 1989 óta folyamatosan fejleszti.
A szoftvert számos kis-, közepes és nagyvállalkozás, köztük több multinacionális nagyvállalat használja, de megtalálható sok száz magyarországi és külföldi munkahelyen, közép- és felsőfokú oktatási intézményben.
A terméknagydíj-pályázaton a kiíró tanács elismerő oklevélben részesítette a mosonmagyaróvári Mofém Zrt. által gyártott „Flexum” gömbcsapcsaládot és a termék jogot nyert a Magyar Termék Nagydíj cím viselésére. Az elismerést a társaság vezérigazgatója, Luka János vette át. A Mofém az AHA típusú gömbcsapokból az elmúlt évtizedekben több mint 50 millió darabot gyártott. A uniós csatlakozás és a fogyasztói elvárások támasztotta igények teljesítéséhez, a fejlesztéshez a XXI. század csúcstechnológiájának számító CAD-CAM eljárásokat is igénybe vette a cég.
A Pannon-Flax Nyrt. műszaki igazgatója, Somlai Péter ugyancsak elismerő oklevelet vehetett át a társaság új fejlesztésű, 56 darabból álló, egyedi tervezésű „Salsaverde Home Collection” elnevezésű háztartási textiltermékcsaládja minőségének elismeréseként. A száz százalékban len és len-pamut összetételű termékek kiváló minőségét a „Masters of Linen”

európai lenvédjegy garantálja. A Pannon-Flax minden évben részt vesz a pályázaton, ahol ez idáig 6 alkalommal nyerték el termékeikkel a Magyar Termék Nagydíjat.
A Kaiser Food legutóbb 2003-ban kapott magas értékelést igazoló elismerő oklevelet a Kaiser Alpesi–Kalocsai mix kolbász, valamint a Kaiser dán szalámi-termékcsaládok létrehozásáért. Tegnap emlékplakettet vehetett át a Parlamentben dr. Pénzes Éva marketingigazgató. Az elismerés a magas minőségnek, a dolgozók, fejlesztők kiemelkedő minőségi munkájának szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már gyűlnek a térségfejlesztési ötletek

Folyamatosan érkeznek az érdeklődők lapunk és a Life III. konzorcium által meghirdetett… Tovább olvasom