Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Öt évtized a látássérült embertársainkért

Ötven évvel ezelőtt Gyengéné Fogarassy Margit alapította meg a vakok és gyengénlátók megyei egyesületét Győrben. Ünnepi közgyűléssel és színes kulturális műsorral erre emlékeztek a sorstársak tegnap a győri Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár előadótermében.
Szombathelytől Szolnokig az ország és a megye számos településéről érkeztek látássérültek az évfordulóra. Eljöttek az alapító Gyengéné Fogarassy Margit leszármazottai: Burgenlandban élő menye és unokái, akik a hála szavaival szóltak a győri, regionális feladatokat ellátó szervezet munkájáról. A megyeszékhely képviseletében Kun András alpolgármester üdvözölte a tagságot és a város jubileumi ezüstérmét adta át Zilahi György elnöknek, valamint Fettik Mária titkárnak.
Zilahi György szerint vakügyben most is jócskán akadnak testet és lelket is próbára tévő nehézségek, ám olyan utódok nyomában, mint Gyengéné Fogarassy Margit, nem lehet leállni. Porubszky Ildikó győri költőnő versével és Simon István gondolataival köszöntötte a jelenlévőket Erhartné dr. Molnár Katalin, a vakok szövetségének volt főtitkára. A kulturális programban Bende Ildikó és Krasznai Tamás előadóművész, valamint Szluka Lídia énekes adott műsort, majd segédeszköz-bemutató következett és az országosan is modellnek számító győri rehabilitációs központ munkáját ismerhették meg a résztvevők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépítő fűszerek

Zsálya, kakukkfű, rozmaring, menta. Az illatos zöldfűszerek a konyhánkban már kivívták méltó… Tovább olvasom