Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Öt és fél milliárd intézményfejlesztésre

A megyei közgyűlés az elmúlt négy évben politikailag stabilan működött, és az anyagi nehézségek ellenére fontos intézményi,

ellátási fejlesztéseket sikerült megvalósítani – hangzott el a tegnapi megyeházi sajtótájékoztatón.
Tegnap Győrben a megyei közgyűlés elnöke, Szakács Imre és az általános alelnök, Firtl Mátyás sajtótájékoztatón összegezte az elmúlt négy esztendő intézményfejlesztéseit. Az anyagi nehézségek ellenére is többségében teljesíteni tudta a megyei önkormányzat, amit vállalt. Mint elhangzott, talán csak egy fájó pont van, ami nem egészen a tervek szerint valósult meg: a megyei kórház fejlesztésének egyik üteme.
Ami viszont elkészült, abban sok segítséget kapott a megye Balogh József szocialista képviselőtől és Szabó Sándorné szintén szocialista helyettes államtitkártól, mondta a megyei közgyűlés elnöke. A megyei kórházban megvalósult fejlesztések meghaladták a 2,6 milliárd forintot.
Összességében a megyei önkormányzat pályázatok és támogatások révén 5,7 milliárd forintot tudott fordítani intézményhálózata (elsősorban egészségügyi és szociális) fejlesztésére. Ilyen például a jobaházi idősek otthona, a nagylózsi, csáfordjánosfai szociális otthon új épülete vagy a koroncó-zöldmajori rehabilitációs intézet felújítása és bővítése. Új gondozási épületet kapott Pásztoriban a felnőttkorú fogyatékosok otthona...
Kulturális intézmények fejlesztésére csaknem egymilliárd forint jutott az elmúlt négy évben. Ezek között a legjelentősebb a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ felújítása volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adna kedvezményt győrieknek itteni szolgáltatásokra?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, adna kedvezményt győrieknek itteni… Tovább olvasom