Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Osztrák mellturisták

Beindult a mellturizmus: mivel nálunk jóval olcsóbbak a plasztikai műtétek, az osztrákok is hozzánk járnak.
Magyarországon és Csehországban, mint Ausztriában, így havonta osztrák nők százai vándorolnak e két országba szépészeti műtétekre. 
A NEWS című osztrák hírmagazin az "olcsó plasztikázás" veszélyeire hívta fel a figyelmet legutóbbi számában, amelyben egyebek között fényképekkel illusztrálva adott hírt annak a - 1991 óta osztrák állampolgárságú - 32 éves albán nőnek a haláláról, aki egy magyarországi plasztikai műtét során fellépett tüdőembóliában halt meg januárban. A lap ismertetett olyan balul végződött eseteket is, amelyekben osztrák nők jártak pórul pozsonyi, illetve brnói szépészeti beavatkozások nyomán. 

A lapban közölt adatok szerint Ausztriában 5500 euróba, Magyarországon 2600, Csehországban pedig 2000 euróba kerül egy mellnagyobbító műtét. Az orrplasztikai műtét Ausztriában 3500, Magyarországon 1900, Csehországban pedig 1500 euró. Az arcon végzett ráncfelvarrás Ausztriában 5000, Magyarországon 2300, Csehországban pedig 1700 euró. A zsírleszívás Ausztriában 2500, Magyarországon és Csehországban pedig 1500 euró. 

A lap megszólaltatta a plasztikai műtétekre szakosodott és általa sztársebésznek nevezett Artur Worseg orvost, aki elismerően szólt arról, hogy az Ausztriától keletre fekvő országok plasztikai sebészeti klinikái az utóbb időben javítottak a minőségen, az "egészségügyi színvonal jobb, mint néhány évvel ezelőtt". A "keleti plasztikai műtétek veszélyeit" firtató újságírói kérdésre a sebész az utókezelést, valamint a nyelvi nehézségeket említette. Kifejtette, hogy mindenképpen veszélyt jelent, ha valaki egy komolyabb műtéti beavatkozás után visszautazik Ausztriába, míg a hazájában elvégzett műtéteknél a továbbiakban is kapcsolatban marad az orvosával. Elmondta, hogy a szomszédos országok orvosai ugyan többségükben beszélnek németül, azonban a részletkérdések tisztázása már nehézségekbe ütközhet a számukra.  

A "Keleten előoperáltak" ausztriai utókezelésére vonatkozó felvetésre elmondta, hogy pácienseinek a 20 százaléka tartozik azoknak a csoportjába, akik az Ausztriával szomszédos országokban végeztettek plasztikai beavatkozást. De ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy azért keresik fel, mert a keleti orvosok elfuseráltak volna valamit, hanem egyszerűen azért, mert a páciens nem elégedett az eredménnyel, valamicskét javítani szeretne azon, és ezzel már inkább hazai orvost keres fel. Egyetértett azzal, hogy az osztrák plasztikai sebészek számára nagy konkurenciát jelentenek keleti kollégáik, akik a kisebb bér- és egyéb költségek miatt kedvezőbb árakat tudnak ajánlani. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bécsben is bemutatkozik a Mediawave

Hétfőtől Bécsben is bemutatkozik a Mediawave, a győri székhelyű nemzetközi művészeti fesztivál. Tovább olvasom