Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Ösztönözné a kormány az élethosszig tartó tanulást

A kormány célzott beavatkozásokkal növelné a felnőttek tanulási kedvét az Emberi erőforrások Minisztériumának új szakpolitikai stratégiája szerint.
A Magyar Nemzet csütörtöki számában ismertetett dokumentum szerint a felnőtt oktatásban jelentős Magyarország lemaradása, míg az EU-ban a felnőttek harmada önszorgalomból is szívesen tanul, addig Magyarországon 6 százalék ülne vissza önként az iskolapadba.

A szervezett tanulási alkalmakban Magyarországon a felnőttek mindössze 2,8 százaléka vesz részt. Magyarországon főként a munkaadók finanszírozzák a felnőttképzéseket, 30 százalék az egyéni, 14 százalék az uniós és 13 százalék az állami finanszírozású képzés. A 2014-2020-as időszakra kitűzött célok között szerepel a felnőttképzési szolgáltatások választékának bővítése, tartalmának és infrastruktúrájának korszerűsítése.

A felnőttoktatást a fejkvóta jellegű és a programfinanszírozás mellett, adótámogatással, speciális kölcsönökkel és a tanulási célú távollét lehetőségeinek bővítésével is segíthetnék a stratégia szerint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiveteti a NAV Vida Ildikót a Műegyetem vizsgafeladatából

Az egyetem rektora ügyvédi felszólítást kapott, miután az egyetem gépészmérnöki tanszékén korábban a… Tovább olvasom