Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Osztálytársát gázolta halálra a 19 éves fiú

A 19 éves fiú összeveszett a barátnőjével, ezért idegesen ült a volán mögé. Autója egy kanyarban megcsúszott, és elsodorta az út szélén integető embert.
 Utólag tudta meg: korábbi osztálytársa volt az áldozat.

Márczi Zsolt nem sejtette, hogy végzete felé hajt, amikor múlt szombaton autóba ült. Otthonától nem messze egy úttestre döntött fa miatt az árokba csapódott - írja a Bors.

– Éppen összevesztem a barátnőmmel, kicsit ideges voltam. Az eső esett, az út síkos volt. Ahogy kiértem Balatonfőkajárról, a kanyar előtt lassítottam, majd észrevettem: az úton keresztbe kidöntött fa fekszik – emlékszik a szörnyű napra Zsolt.

Azonnal fékezett és elrántotta a kormányt, hogy elkerülje a fát, de a síkos úton az autó tovább csúszott. Még felbukkant előtte egy integető alak az út szélén, de a következő pillanatban elvesztette az eszméletét.

Számára is csak utólag derült ki, hogy a balesetben egykori osztálytársát ütötte el, egy 20 éves balatonkenesei fiút. Norbi az édesapjával és bátyjával fát vágott az út szélén. A fiú integetve jelzett a közeledő autónak, hogy álljon meg. De már késő volt. A csattanás után az elgázolt fiú bátyja felindulásában nekiesett Zsoltnak, akit viszont annyira sokkolt a gázolás, hogy ezzel sem foglalkozott. Sérülten is első dolga volt, hogy a sebesülthöz rohanjon.

Teljes cikk itt>>

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. NoBo 2009. november 25. 21:18
  „A moderátor is furcsán dönti el, hogy mi személyeskedő és mi nem...
  Aki emberek ezreit sérti az nem személyeskedő, aki meg reagál valakinek, az nem.
  <moderálva>”
 • 26. NoBo 2009. november 25. 14:31
  „moderálva személyeskedő”
 • 25. AHA 2009. november 25. 11:25
  „A másik meg:magyar ember nem kezdi el husánggal ütlegelni a sérültet.”
 • 24. AHA 2009. november 25. 11:13
  „Léna01Elhiszem,hogy te nem vagy roma akkor is,ha nem írod le.Mivel,hogy tudsz helyesen írni és fogalmazni.
  Ellenben a favágókról nem hiszem,hogy magyarok.Mint ahogy senki sem.Egy-két fajvédőt leszámítva.”
 • 23. AHA 2009. november 25. 10:43
  „Léna01
  Nem kell a rizsa.Ide mindenki azt ír amit akar.Többnyire úgysem derül ki az igazság.
  blablabla...

  Egyébként ha a favágó fehér volt akkor is börtönben a helye.Még a saját erdődben sem eshetsz neki fát vágni ha arra szottyan kedved.”
 • 22. Szilágyi_Zsolt 2009. november 25. 10:33
  „Kedves Léna01!

  Mutasd meg, légy szíves, hogy konkrétan hol és mi volt a mocskolódásom. Én nem mondtam mást, csak annyit, hogy "roppant gyanús" az eset, és pontokba szedtem, mire alapozom a (különben nem bizonyított) gyanúmat. Még csak c betűs szót vagy szinonimáit sem használtam, gyűlöletet meg szerintem végképp nem szítottam, és nem is szoktam úgy hozzászólást írni, hogy előtte ne gondolkodnék el...

  De lépjünk túl mindezeken, és tételezzük fel, hogy igazad van. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy:

  a) ha út mellett vágok fát, minimum 50, de inkább 100 méterre a helyszíntől mindkét irányba ki kellett volna tenni valamilyen figyelmeztetést. Igazából egy szabványos, úton folyó munkálatokra figyelmeztető, és egy sebességkorlátozó táblára van szükség ilyenkor, de tudomásom szerint ilyesmi kihelyezésére magánszemély nem jogosult, tehát már itt eleve nem tiszta a helyzet, mert ahhoz, hogy ezt megtehessék, be kellett volna jelenteni a favágást a közútkezelőnek, ahol viszont valószínűleg utánanézték volna, van-e joguk ott fát vágni...
  Ha tényleg olyan jómódú ez a család, akkor ne lett volna rá anyagi fedezetük, hogy mindent szabályosan előkészítsenek, bejelentsenek, engedélyeztessenek?

  b) én sem vagyok erdész, sem favágó, de megint csak azt mondom: nem voltak tisztában annak a gyakorlatával, hogyan kellett volna kidönteni azt a fát. Egy ilyen veszélyes helyen az, hogy éket metszek a törzsbe, nagyon kevés, mert ha mégis másfelé dől a fa, az tragédiát okozhat (mint ahogy okozott is). Ha tényleg nincs ott egyetlen másik fa sem, akkor egy traktort kellett volna hívni, amely az úttól elfelé húzza a fát, amíg vágják a törzsét. De akkor már más is tudott volna róla, ugye, meg föltűnő is lett volna. Szóval itt is zűrös a dolog.

  c) felelőtlenek voltak. Ha már a fa az úttestre zuhant, még mindig nem lett volna késő hívni két embert, akik lámpákkal jeleznek két oldalról az autósoknak, amíg a többi letakarítja a fát. Ezt sem tették meg.

  d) ha nekem elütnék a testvéremet, nekem nem az lenne az első, hogy nekiálljak verni az okozó sofőrt. Első az öcsém megmentése, aztán esetleg utána, ha még nem szállt el a felindulásom, kapna egyet-kettőt a vezető, ha tényleg csak ő a hibás. De nem husánggal esni neki a kocsijának, miközben a testvérem vérbe borult arccal a földön fekszik. Ráadásul jelen esetben utóbbi nem kis részben magának is köszönheti a bajt.

  Lehet, hogy tragédia mindkét fél részéről, de sem ész nélkül fát vágni, sem a ködben felelőtlenül száguldozni nem kellett volna, úgyhogy egyiket sem tudom igazán sajnálni.

  Még annyit, hogy a magam részéről semmiféle gárdista nem vagyok - mert feltételezem, tudod, hogy mit írtál, és tisztában vagy vele, mi a különbség a "gárdista szimpatizáns" és a "gárdistaszimpatizáns" között. Különben is ésszerűbb lett volna Magyar Gárda-szimpatizánst írnod: az értelmesebb kifejezés.
  Egyébként sem kifejezetten a Magyar Gárdával, meg nem is a Jobbikkal szimpatizálok, hanem a tisztességgel, a törvényes renddel, a becsületes munkával. De ha ezeket a jelenlegi helyzetben csak a Jobbik és a Magyar Gárda révén lehet elérni, akkor legyen úgy. Erről ennyit.”
 • 21. Léna01 2009. november 25. 09:12
  „Kedves AHA, Szilágyi Zsolt, Goldmund és más gárdista szimpatizáns!
  Akinek nem inge, ne vegye magára!

  Mielőtt elkezdenétek mocskolódni, kicsit gondolkodni is kéne! Ez az eset tragédia mindenféle szempontból, nem kéne még gyűlöletszítással is megspékelni a dolgot!

  Én ismerem mindkét családot, és a következőket tudom elmondani:

  Jobb, ha visszavesztek az arcotokból, mert most nagyon vakvágányra futottatok!!!!
  Mindkét család magyar, még a "favágók" is!!! Kedves Aha, még mindig szeretnéd, hogy az összes "favágó" börtönben rohadjon meg? Remélem igen, hisz a törvény -mint tudjuk- mindenkire vonatkozik, nem csak a romákra!
  Sőt az úgynevezett favágók egy jómódban élő család, akiknek 2 házuk is van. Nem tudom, miért vágtak ott fát, de az biztos, hogy azon a részen NINCS ERDŐ! Ez egy út szélén álló teljesen egészséges, fiatal fa volt, amit derékban vágtak el. Ebből mindenki vonja le a következtetéseket!

  Azt azért elmondanám, hogy a környéken a sok "jóravaló" polgárőr (akik kizárólag magyarok) szintén segítettek "fát vágni"! Na ki cigánykodik most?

  Úgyhogy azt hiszem,nem kéne ide belekeverni a cigány-magyar konfliktust! Ez egy tragédia mindkét család részére, kéretik ezt az esetet így kezelni!

  U.i.: ja és én sem vagyok roma.”
 • 20. AHA 2009. november 25. 07:02
  „Ez az összeveszés duma csak a fantázia szüleménye.Ráadásul felesleges is.”
 • 19. mauz 2009. november 24. 22:08
  „Néhány gondolat:

  - egyrészt a nő - legyen Dzsenifer - a hibás, mert miért kellett összeveszni Zsolttal, hogy aztán ő meg elüsse Norbit
  - Kálmán a vasúti átjáró megközelítésénél előírt sebességet kéri számon Zsolton, nem azon gondolkodik, hogy amúgy jó buli-e fákat döntögetni az útra
  - Norbitól meg most már sajnos nem tudjuk megkérdezni, hogy mégis miért nem a saját épségére vigyáz elsősorban, amikor száguldó autósoknak integet
  - A fater nevét nem tudom - nevezzük Tíbornak -, tőle viszont megkérdezném, hogy miért nem gyakorolja a fadöntögetést először a saját, majd a szomszéd erdejében, udvarán stb., mielőtt egy országút mentén áll neki a Stihl fűrésszel

  Tiszta Maunikasó...”
 • 18. AHA 2009. november 24. 20:00
  „Remélem az összes" favágó" a börtönben fogja eltölteni az elkövetkező éveket.”
 • 17. soproni 2009. november 24. 19:57
  „Kanyar után síkos úton,keresztben egy fa az út közepén........hát.....kevés az az autós,akinek sikerült volna időben megállnia.”
 • 16. Patriot 2009. november 24. 19:05
  „Meglehet állni csak legyen nálad egy kalasnyikov meg öt tár lőszer,aztán ha leterítetted a rokonságot akkor elsősegélyben részesítheted a balesetest.
  Ha ez nincs akkor padlógáz és két várossal odébb jelentkezni a yardon.”
 • 15. t-a-ibi 2009. november 24. 18:49
  „"Éppen összevesztem a barátnőmmel, kicsit ideges voltam. Az eső esett, az út síkos volt. Ahogy kiértem Balatonfőkajárról, a kanyar előtt lassítottam, majd észrevettem: az úton keresztbe kidöntött fa fekszik - emlékszik a szörnyű napra Zsolt."

  Ja az ember első dolga, hogy lefékezi az autót! Erről említést sem tesz.

  A fiú integetve jelzett a közeledő autónak, hogy álljon meg. De már késő volt.

  Integetni , nem öt méterről szoktak!
  Zsolt azóta is azon gondolkodik, vajon mi lett volna, ha nem rántja el a kormányt.

  Fékezni kellet volna, és a KRESZ-t betartani!
  Aki vezetésre nem alkalmas állapotban ül a kocsiba, ............ (lehet folytatni)”
 • 14. doremi01 2009. november 24. 18:43
  „Olaszliszkán sem azzal foglalkoztak, hogy mi van a kislánnyal, azonnal a tanárra támadtak. Itt is az volt a legfontosabb, hogy nekiessenek a sofőrnek.
  Gondolom nem csak nekem fordult meg a fejemben, hogy ha ne adj ég elütök egy kuntekintét, mi a rosszabb? Vállalni, hogy cserbenhagyásért ítélnek el vagy agyonütnek.”
 • 13. Truder 2009. november 24. 17:54
  „Ebben az esetben szerintem mindenki hibázott... nem kicsit!”
 • 12. rivotril2mg 2009. november 24. 15:50
  „jövök nagy bőszen hogy megírjam a véleményem a 19 suttyórór,mert ugye a fekete betükből amit a főlapon olvastam,teljesen más áll mint ami a cikkben...nem tudom hogy jön ide most hogy ideges volt a barátnője miatt..először úgy állítják be hogy egy idegbeteg ámokfutóval volt dolgunk,aztán cikket elolvasva teljesen más a téma...”
 • 11. AHA 2009. november 24. 15:15
  „Érdekes.Mindannyian tudjuk kik voltak,mégsem mondjuk ki,hogy cigányok!”
 • 10. Goldmund 2009. november 24. 15:01
  „8. Roben 2009.11.24. 13:27
  ".... ujabban már a fiatal fát is kivágja tüzelönek a paraszt? ....... Remélem a parasztokat is megbüntetik. ..."

  Ezek valószínűleg NAGYON LEBARNULT parasztok. És igen, jó lenne, ha megbüntetnék őket, de ebben az országban ŐKET SOHA SEMMIÉRT nem szokták megbüntetni.”
 • 9. PrettyWoman 2009. november 24. 13:50
  „A Youtube-on kering egy videó Pityu lovat vesz az interneten címmel. Ott is mutatják az ősmagyarokat. Kérdik, miért kell az internet nekik? (olvasni sem nagyon tudnak). "Fát csinálni!"- hangzik a válasz. Én naiv ostoba kérdem a páromat, hogy hogyan kell fát "csinálni", hát megnő az magától. Erre mondja a párom, hogy fát lopni akartak a derék emberek, de hát nem akarták néven nevezni a dolgot.
  Hülye ez az egész szitu. Mindenesetre részvétem az elhunyt családjának is meg az autó vezetőjének is.”
 • 8. Roben 2009. november 24. 13:27
  „Hát igen.mi ez az önkényes fadöntögetés itt?ujabban már a fiatal fát is kivágja tüzelönek a paraszt?Nem az ut mentén kéne fát vágni,föleg nem rá az utra.Istentelen barmok!Remélem a parasztokat is megbüntetik.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehervonat elé húztak egy betontömböt

A vasúti átjáróba húzott betontömbnek ütközött és megrongálódott egy tehervonat Balatonföldváron; a… Tovább olvasom