Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Őszödi beszéd: ˝Gyurcsány hagyja abba a közhangulat mérgezését!˝

A Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete szerint Gyurcsány Ferencnek notórius hazudozóként végre önfegyelmet kellene gyakorolnia
A Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete szerint Gyurcsány Ferencnek notórius hazudozóként végre önfegyelmet kellene gyakorolnia; az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének ötödik évfordulóján arra szólította fel a korábbi kormányfőt, hogy hagyja abba a közhangulat mérgezését, "maradjon csendben, és ne szóljon bele a közéletbe!"

Stágel Bence az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Gaal Gergely elnökhelyettes az évfordulón az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásukban megdöbbenésüknek adtak hangot amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc egy külföldi lapnak nyilatkozva diktatúrához hasonlította Magyarországot. Rámutattak: a volt szocialista kormányfő politikai és különösen miniszterelnöki ténykedése katasztrofális állapotba juttatta Magyarországot. Az új kormánynak sok tekintetben nincs igazi mozgástere, mert a nyolc évig tartó posztkommunista ámokfutás kényszerpályára terelte Magyarországot.

Ha van ma valaki a közéletben, akinek nincsen erkölcsi alapja diktatúráról kioktatni bárkit is, akkor az pontosan Gyurcsány Ferenc. Hozzátették: a bukott miniszterelnök volt az, aki a hírhedt őszödi beszédével radikálisan rossz irányba terelte a magyar politikai közbeszédet, a hazudozó politikusok nemzetközi mintaképévé válva ezzel.

Kifejtették: Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki időszakával ellentétben 2010 áprilisa óta Magyarországon nem kell kordonnal elzárni az embereket a Parlamenttől, nem veri szét és lövi ki békés megemlékezők szemét kormányfői utasításra a rendőrség, nem állítanak elő a gyülekezési jog gyakorlása miatt embereket a rendőrök, és nem hamisítanak költségvetési adatokat, félrevezetve ezzel egész Európát. Emellett nem hallgatják le törvénytelenül az ellenzéki politikusokat és családtagjaikat, nem adnak el földterületet a valódi árának a töredékéért, nem hazudnak bele a választók és a világ képébe, a kormány nem árulja, hanem "megvédi a hazát, amikor támadás éri" - írták. A fiatal kereszténydemokrata politikusok tűrhetetlennek nevezték, hogy egy, "a hazugságai miatt világszerte hírhedtté vált posztkommunista politikus a világ közvéleménye előtt áruló módon lejáratni próbálja Magyarországot".

Mint Stágel Bence és Gaal Gergely írta, ártatlanságát a volt kormányfő ne a nemzetközi közvélemény előtti "hazaáruló siránkozással", hanem a bíróság előtt próbálja bizonyítani. A Magyar Rádió 2006. szeptember 17-én, internetes honlapján tette közzé a birtokába jutott hangfelvételt, amely a május 26-án Balatonőszödön tartott MSZP-frakcióülésen készült. Gyurcsány Ferenc a zárt körben elhangzott beszédében, helyenként durva szavak kíséretében beismerte: kormánya "végighazudta" az eltelt másfél-két évet - az ezt kinyilvánító, később elhíresült szavai szerint "hazudtunk reggel, éjjel meg este" -, nem csinált semmit négy évig, s közben az ország lehetőségeit messze túllépték.

Olvasóink írták

 • 15. machers 2011. szeptember 19. 22:16
  „14. rommel 2011.09.19. 21:17
  Erwin!
  Ne keverd össze a fényt és az égőt!”
 • 14. rommel 2011. szeptember 19. 21:17
  „KERTÉSZ
  NEM !
  ÉN VAGYOK A FÉNY ÉS A LELKIISMERET NEKTEK !!!
  RÉMLIK MÁR ???”
 • 13. kerteszb 2011. szeptember 19. 14:35
  „Ja, és rommel, te agysebész: Dániában épp most nyertek a szociáldemokraták. :DDD (Te beégni jársz ide?)”
 • 12. kerteszb 2011. szeptember 19. 14:33
  „"Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki időszakával ellentétben 2010 áprilisa óta Magyarországon nem kell kordonnal elzárni az embereket a Parlamenttől"
  Csak műveleti térnek nyilvánítják vagy kiállítást rendeznek rajta, a szakszervezeti tüntetést meg betiltják.
  Nem tudom a Kisalföldnek miért ér meg egy ilyen hosszú cikket egy lényegében nemlétező párt ifjúsági szervezetének böffenetéről, akiknek a legálszentebb szalonka-gyilkos a példaképe.”
 • 11. rommel 2011. szeptember 18. 21:22
  „JÓZSI
  FOGADJUNK ???
  A XX. SZÁZAD A BALOLDALI FORRADALMAKÉ VOLT !
  A XXI. SZÁZAD A NEMZETI JOBB FORRADALMAKÉ LESZ !!!
  A TÖRTÉNELEM IGY KERÜL EGYENSÚLYBA AZ ISTEN ADTA NÉP JÓVOLTÁBÓL !!!
  EZ AZ ÚJ POLITIKAI IRÁNYVONAL !
  NÉZD AZ EURÓPAI VÁLASZTÁSI TRENDEKET !”
 • 10. gjozsi88 2011. szeptember 18. 15:39
  „rommel!
  Forradalom mindig az aktuális hatalom ellen szokott lenni.......!
  Az nem az MSZP -t takarítaná el.....főként másfél év kontár kormányzás után!”
 • 9. rommel 2011. szeptember 18. 13:46
  „AZ MSZP ADDIG ÖRÜLJÖN , AMIG NEM LESZ IGAZI FORRADALOM !
  UTÁNA MÁR NEM TUDNA MAGYARÁZKODNI !!!”
 • 8. dorombolok 2011. szeptember 18. 10:37
  „Gyurcsánynak is egy kicsit finomabban kellet volna fogalmazni mint Orbánnak:
  A hazudtunk éjjel-nappal helyett úgy kellet volna fogalmaznia, hogy éjjel-nappal mást csináltunk mint amit mondtunk.”
 • 7. dorombolok 2011. szeptember 17. 14:25
  „Nincs más megoldás. Nem Gyurcsány Ferenc szelleme kísért, ez maga Gyurcsány kell, hogy legyen. Tegnap éjjel belopózott a gazdasági minisztériumba, és lepottyantott egy csomagot. Matolcsy György pedig elbotlott benne, és felvette.”
 • 6. elemér 2011. szeptember 17. 14:06
  „Hogy lehet hitele egy politikusnak manapság a nagyvilágban ? Úgy hogy elösször elismerik otthon. Lehet az távolkelet, középkelet, Ázsia, Ámerika vagy Afrika. Mo. nem lehet kivétel. Ennek a 2/3 gyözelemnek bizonyittani kell a net-n. Ezt nem látom, és ezért nem hisz nekik se a civilizált világ, se én. Orbán még nemtart ott hogy Nato megbuktassa. Ott tart hogy mellözik és majd leszavazzák. Aki nyugaton nem fekszik annak távozni kell, mert ez a mai norma. Remélem ezzel segitettem.”
 • 5. gjozsi88 2011. szeptember 17. 13:50
  „Hát igen........!
  Orbán meg azt mondta, hogy ne figyeljék amit mond a megválasztásáért, a hatalom megszerzéséért!
  Nos ez legalább akkora hazugság volt, mint a Gyurcsányé!
  Nem is engednek senkit a Kossuth térre, hogy ne keljen a kordon, pedig azt akkor a nép terének nevezték!”
 • 4. elemér 2011. szeptember 17. 13:23
  „Nemvezetnek félre senkit sehol, csak a lökötteket.”
 • 3. miracle 2011. szeptember 17. 10:11
  „"nem kell kordonnal elzárni az embereket a Parlamenttől" mert valami kiállítás van ott a végtelenségig.
  "nem veri szét és lövi ki békés megemlékezők szemét", békés tüntetők = molotov koktéllal mászkáltak és gyújtogattak
  "nem állítanak elő a gyülekezési jog gyakorlása miatt embereket a rendőrök" mert már előre betiltanak mindenféle tüntetést
  "nem hamisítanak költségvetési adatokat, félrevezetve ezzel egész Európát", csak direkt rosszul fordítanak le hivatalos szövegeket és mást mondanak külföldön, mint itthon.
  "nem hallgatják le törvénytelenül az ellenzéki politikusokat és családtagjaikat", viszont Kubatov-listákat gyártanak.
  "nem hazudnak bele a választók és a világ képébe", ennél a kijelentésnél leszakadt a plafon és szabadtéren kellett folytatni a sajtótájékoztatót.”
 • 2. load 2011. szeptember 17. 09:58
  „"Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki időszakával ellentétben 2010 áprilisa óta Magyarországon nem kell kordonnal elzárni az embereket a Parlamenttől,..."
  Oda sem engedik őket, akkor minek a kordon?
  Erre a demokráciára nem kell a nagy arc, kedves ifjú KDNP.”
 • 1. machers 2011. szeptember 17. 09:16
  „Köhög a bolha!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hármas karambol az M5-ös autópályán

Öten sérültek meg az M5-ös autópályán Balástya és Kistelek között szombatra virradóra történt hármas… Tovább olvasom