Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Őszödi beszéd - Rogán: a legnagyobb probléma a beszéddel, hogy elhangzott

Az lett volna a helyes, ha Gyurcsány Ferenc a parlamentben mondja el ezt a beszédét, majd benyújtja lemondását - fogalmazott a Fidesz frakcióvezető.
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint az őszödi beszéddel a legnagyobb probléma az, hogy elhangzott, hiszen abban Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök bevallotta, az egész 2006-os választási kampányban hazudtak.

Rogán Antal a balatonőszödi beszédről készült titkosszolgálati jelentések - anonimizált formában történő - pénteki nyilvánosságra hozása óta tett nyilatkozatokra reagált hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az lett volna a helyes, ha Gyurcsány Ferenc a parlamentben mondja el ezt a beszédét, majd benyújtja lemondását - fogalmazott a Fidesz frakcióvezető. Hozzátette ugyanakkor, mivel az akkori miniszterelnök nem így járt el, az a minimum, hogy akinek tudomása volt a beszédről, az nyilvánosságra hozta. Szerinte az is "a minimum" volt, hogy a beszéd nyilvánosságra kerülése után az emberek hangot adtak felháborodásuknak, azt nem kellett szerveznie senkinek.

Rogán Antalt arról is faggatták, hogy Kósa Lajos Fidesz-alelnök vasárnap az ATV-ben úgy nyilatkozott, már az őszödi beszéd részleteinek nyilvánosságra kerülése előtt értesült a beszédről, és más fideszes politikusok is beszéltek róla. A frakcióvezetőtől azt kérdezték, ott volt-e ezen a megbeszélésen, volt-e róla tudomása, amire azt válaszolta: a beszédet először egy kereskedelmi rádióban hallotta.

Véleménye szerint azonban nem az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése a fő kérdés, hanem hogy hogyan tehette meg az akkori kormányfő, hogy - saját elmondása szerint - hónapokon keresztül hazudott az egész országnak.

Azzal kapcsolatban, hogy a Demokratikus Koalíció az őszödi beszédről készült teljes jelentés nyilvánosságra hozatalát követelte, a frakcióvezető úgy reagált: a parlament nemzetbiztonsági bizottsága a kitakarások nélkül vizsgálhatja a jelentést, a testületnek pedig az ellenzék képviselői is tagjai, "mi pedig nem fogjuk megakadályozni, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülést tartson". "Nem hiszem, hogy tartalmilag a kettő között jelentős különbség lesz" - mondta.

Rogán Antalt Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő osztrák számlán tartott vagyonáról is kérdezték, amiről azt mondta: Simon Gábortól és az MSZP-től továbbra is egy egyszerű kérdésre várnak világos választ, jelesül, hogy honnan volt az osztrák számlán lévő 240 millió forint. Ezt a választ várják egyébként a baloldali szavazók is - tette hozzá, megjegyezve, sajnálatosnak tartja, hogy sem Simon Gábor, sem a szocialista párt képviselői nem jelentek meg a mentelmi bizottság hétfői ülésén.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesznek mikor lesz választási programja, a frakcióvezető azt válaszolta: "a mi programunk, hogy folytassuk azt, amit az elmúlt négy évben csináltunk". Hozzáfűzte, a kormánypártok a rezsicsökkentés folytatásában gondolkodnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán: a kormány vizsgálja meg az alapdíjak megszüntetését!

A Fidesz azt javasolja a kormánynak, vizsgálja meg a közműszámlákon szereplő alapdíjak jelentős csökkentésének vagy teljes megszüntetésének lehetőségét. Tovább olvasom