Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Oszkó: modellváltást jelent a magyar válságkezelő program

Modellváltást jelent az új kormány válságkezelő programja - jelentette ki kedden Brüsszelben Oszkó Péter pénzügyminiszter.

Olyasfajta gondolkodásra szeretnénk rábírni a lakosság jelentősebb részét, hogy minél előbb ébredjenek rá, érdemes dolgozni és jövedelemből megélni, az a fajta gondolkodás pedig, hogy állami juttatásokból kell megteremteni az egzisztenciát hosszú távon, ne legyen ilyen mértékben általános - fogalmazott az uniós pénzügyminiszteri ülést követő sajtótájékoztatóján. Mint mondta, az előbbit szolgálják a határozott lépésekben tervezett adócsökkentések, és az utóbbi körébe tartozik például a gyes-gyed időszakának csökkentése.

Nem önmagában elvenni akarunk a családoktól, hanem elvenni és legalább ugyanannyit adni is - fejtette ki Oszkó Péter.

Jelezte, azt szeretnék, ha a családok is abba az irányba kezdenének el gondolkodni, hogy megélhetésüket képesek maguk is előteremteni. Mint mondta, nem arról van szó, hogy a kormány bárkit le akar beszélni a gyermekvállalásról. Sokkal inkább olyan módon szeretné rábeszélni a családokat a gyermekvállalásra, hogy mindenki a saját aktivitásának keretében próbálja megteremteni ennek az egzisztenciális alapjait.

Kérdések kapcsán kitért a miniszter az Európai Bizottság hétfőn nyilvánosságra hozott gazdasági előrejelzésére is. Emlékeztetett arra, hogy a kormány és a brüsszeli bizottság most kezd részletes tárgyalásokat a válságkezelő programról, és a tárgyalások az előzetes tervek szerint május 18-án zárulnak le. A pontos gazdasági kilátásokat, beleértve az idei makropályát és a közös eljárásban kialakított hiánycélt azt követően lehetséges ismertetni - tette hozzá.

A válságkezelő program minden egyes részletéről egyeztetnek a bizottsággal, köztük a társadalombiztosítás terén teendő lépésekről is - hangoztatta Oszkó Péter.

Olvasóink írták

 • 6. Gabika79 2009. május 11. 13:28
  „Meg éhhalált természetesen...”
 • 5. Zaraki_Kenpachi 2009. május 07. 19:41
  „Megoldás: mutassátok meg, hogy mire vagytok képesek, mert a hozzászólok között használható ötletet nem láttam, csak üres okoskodást, akik valamire gondolnak, és nem hisznek abban, hogy más következmény és eredmény is lesz, azaz, másra is hatással van egy meghozott döntés, nemcsak arra, amire az ember élből gondol.”
 • 4. pampus 2009. május 07. 08:12
  „Modell váltás! Hol egyik zsebből, hol a másik zsebből veszik ki az emberek pénzét! Így magyarra lefordítva, de ezt nem olvassák Brüsszelbe! Sőt nem is nagyon érdekli Őket!”
 • 3. kisis 2009. május 06. 08:32
  „Azért kiváncsi lennék rá, hogy Prosztó Peti hány milliót rakott zsebre adómentesen?)))”
 • 2. éaa 2009. május 06. 01:44
  „..."érdemes dolgozni és jövedelemből megélni"... én hülye! én is gondoltam. Most meg is nézhetem magam. Ez a jó ember meg átsétált a törvény kiskapuin, amit a haverok hagytak, akik a parlamentben "megalkották a törvényeket". Ő már megteremtette hosszú távon az egzisztenciáját, és most Brüsszelben oszja az észt.
  Lehet ebből szebb jövő?”
 • 1. Eüdolgozó 2009. május 05. 22:12
  „"A 13. havi bérnek semmi köze nincsen a hónapok számához.


  A Gergely naptárhoz azonban igen.

  Hazánkban a XX. század elején heti fizetést kaptak a dolgozók.

  Mivel ez sok adminisztrációval járt a költségek csökkentése végett

  nagyszüleink átálltak a havi bérfizetés rendszerére.

  Osztásban igen jók voltak, s kiszámolták, hogy 52/4=13.

  Majd társadalmi megegyezés született, hogy 12 hónapon keresztül havi

  fizetést kapnak, s az elveszett négy hétben megtermelt fizetést 1 hónap

  kifizetéseként kapják meg."

  Ugye, milyen érdekes?
  pl. USA-ban még most is heti fizetés van !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos sztrájk!

Bár a LIGA elnöke magas támogatottságot remél a konföderáció által május 8-ára meghirdetett… Tovább olvasom