Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Őstermelő e-bevallása

A biztosítottnak minősülő őstermelők a fizetendő járulékokról január 1-jétől negyedévente, a negyedévet követő hónap 12. napjáig kötelesek az e célra rendszeresített 07085 számú bevallást elektronikus úton megküldeni az állami adóhatóságnak.
A biztosítottnak minősülő őstermelők a fizetendő járulékokról január 1-jétől negyedévente, a negyedévet követő hónap 12. napjáig kötelesek az e célra rendszeresített 07085 számú bevallást elektronikus úton megküldeni az állami adóhatóságnak. A munkáltatónak, kifizetőnek minősülő mezőgazdasági őstermelő havonként, a tárgyhót követő hó 12-éig elektronikus úton bevallást tesz az adó- és/vagy társadalombiztosítási kötelezettséget eredményező, magánszemélyeknek teljesített kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő valamennyi adóról, járulékról a 0708-as számú bevallásban. A foglalkoztatónak nem minősülő biztosított mezőgazdasági őstermelő nem kötelezett az előzőekben ismertetett bevallás és adatszolgáltatás benyújtására, ha a tárgyévet megelőző évben bevétele nem volt.

A bevallások elektronikus továbbításának biztosítása érdekében az adózói feladatok a következők: az elektronikus bevallásra kötelezett őstermelőnek el kell döntenie, hogy saját maga kívánja a bevallásait elektronikusan teljesíteni, vagy meghatalmazott útján tesz eleget a bevallási kötelezettségének. Amennyiben meghatalmazott nyújtja be a bevallást az őstermelő nevében, úgy az őstermelőnek nem kell ügyfélkaput létesítenie. Ügyfélkapu regisztrációval a meghatalmazottnak (könyvelőnek) kell rendelkeznie.

Amennyiben az őstermelő önmaga kívánja bevallásait elektronikus úton benyújtani, úgy az őstermelőnek ügyfélkaput kell létesítenie. Fel kell keresnie személyesen az okmányirodát az ügyfélkapu létesítése érdekében. Az okmányirodába el kell vinnie magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját és egy létező (lehetőleg saját) e-mail címet.
A regisztráció után az okmányiroda a közölt regisztrációs e-mail címre kiküldi az induló ügyfélkapu kódot. Az induló kódot a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon aktiválni kell. Az aktiválás nem jelent mást, mint az induló kód lecserélését egy, a kizárólag az őstermelő által ismert kódra a megadott feltételek figyelembevételével. Ezt követően az őstermelő nyomtatványon tesz bejelentést az adóhatóságnak regisztrációjáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóóra

Mosonmagyaróvár. Sári Gyöngyi önkormányzati képviselő holnap délután 4 és 5 óra között a… Tovább olvasom