Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Összevagdosták egy magyar fiatalember arcát Szabadkán

Megtámadtak csütörtökre virradóra Szabadkán egy vajdasági magyar fiatalembert. Négy támadója lefogta és éles tárggyal összevagdosta az arcát és csuklóját; az áldozat szerint magyarsága miatt tették ezt vele.
A hajnali kettőkor, Szabadka peremkerületében történt incidensről a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) szabadkai irodája tájékoztatott. A fiatalember mobiltelefonján beszélt magyarul az utcán, amikor körbevette négy ismeretlen személy. Azt kiáltozták, hogy Szerbiában nincs helyük a magyaroknak.

A támadók el akarták vágni az áldozat csuklóján az ereket, majd több helyen éles tárggyal - vélhetően szikével vagy pengével - összevagdosták a magyar fiatalembert: 15-20 vágást ejtettek az arcán és a kezén, de egyik sem olyan mély, hogy össze kellett volna varrni. A fiatalember az eset után felhívta a rendőrséget, a biztonságiak kórházba kísérték. A támadók semmit se vettek el az áldozattól.

Az áldozat csütörtök délelőtt jelentkezett Magyarország szabadkai konzulátusán. Nagy Ferenc főkonzul elmondta, hogy a fiatalember azt mondta, magyarsága miatt támadták meg, illetve verték meg. A főkonzul felhívta telefonon Kasza Józsefet, a VMSZ elnökét, aki arra kérte a diplomatát, hogy küldje át a fiatalembert a VMSZ irodájába.

Szabadkán és környékén az elmúlt hónapokban megszaporodtak a bűncselekmények, jobbára rablások és betörések. A VMSZ egy héttel ezelőtt felszólította a város polgárait, hogy jelentsék be a pártirodában, amennyiben áldozatai voltak ilyen támadásoknak. Egy hét leforgása alatt a VMSZ-hez közel 130 bejelentés érkezett, zömmel magyarok lakta városrészekből és településekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

arsenal-diadal, juve-bánat

A Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutásért vívott mérkőzések első körében az Arsenal magabiztosan… Tovább olvasom