Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Ősszel lesz ítélet a rendőri vezetők perében

Az ügyészség a vádirat szerint felfüggesztett börtönbüntetést kért az egykori rendőri vezetőkre, akik egyike sem ismerte el bűnösségét, és döntő többsége nem tett vallomást.
Csak az ősszel hirdet ítéletet a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa a rendőri vezetők ellen indult büntetőperben a törvényszék sajtóosztályának tájékoztatása szerint - írta a Magyar Hírlap.

A lap szerdai számából kiderül: a tervek szerint a perbeszédek június 23-án az ügyész felszólalásával kezdődnek, ezt követően a védők és a vádlottak kapnak szót az ítélethirdetés előtt.

Mindez azt jelenti, hogy nem kevesebb, mint kilenc évvel a 2006. őszi események után születhet elsőfokú döntés Gergényi Péter és Bene László volt budapesti és országos rendőrfőkapitány, valamint tizenkét társuk ügyében - írták.

A lap emlékeztet arra, hogy Gergényiéket elsősorban elöljárói intézkedés elmulasztásával vádolják az MTV-székház 2006. szeptember 18-i ostroma, valamint az október 23-i események miatt.

Az ügyészség a vádirat szerint felfüggesztett börtönbüntetést kért az egykori rendőri vezetőkre, akik egyike sem ismerte el bűnösségét, és döntő többsége nem tett vallomást. A büntetőeljárásban a bíróság több mint száz tanút hallgatott meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kapcsolati erőszak elleni hatékony fellépés érdekében nyújtott be javaslatot Balog Zoltán

A kapcsolati erőszak elleni hatékony fellépést elősegítő nemzeti stratégiai célok meghatározásáról… Tovább olvasom