Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Összefogtak Virág Zsolt felépüléséért

Győrben ismét megmqtötték Virág Zsoltot, a Makón szerencsétlenül járt győri tornászt. Édesanyja szerint az orvosok véleménye alapján kevés az esély, hogy változás áll be a fiatal sportoló állapotában, aki nem tudja mozdítani a lábát.

torna

A Kisalföld szerdai számában írtunk arról a tragikus kimenetelq balesetről, amelyben a győri tornásztehetség, Virág Zsolt sérült meg. A sportoló a makói diákolimpián talajgyakorlata közben esett a csigolyáira, amelyek közül az egyik elmozdult.
A balesetet többórás mqtét követte, azonban ekkor még nem tudták megjósolni a szakemberek, milyen következményekkel jár a szerencsétlen mozdulat, de azt mondták, van remény a felépülésre. Kedden aztán Győrbe szállították Zsoltot, ahol újabb mqtéti beavatkozáson esett át.
Zsolt lába, csuklója és kezének ujjai azóta sem engedelmeskednek, és az édesanya elmondása alapján az operációt végző győri idegsebész szerint csekély a valószínqsége, hogy ez megváltozna.
„ Ezt közöltem is Zsolttal, hiszen el kellett neki mondanom az igazságot. Hihetetlenül erős, azt mondta, akkor is fel fog állni, s továbbra is hisz a felépülésében – árulta el a tornász édesanyja.

– Én is ezt teszem, nagyon sok jót hallottam arról a rehabilitációs intézetről, ahová Zsolti hamarosan kerül.”
A 17 éves tornász felépüléséért azonnal megmozdult a sporttársadalom. Csapattársa masszőrvégzettségq édesanyja jár hozzá a kórházba. Naponta segít átmozgatni Zsolt izmait.
Arnold Csaba, a városi tornaszövetség elnöke elmondta, már létezik egy alapítvány, ahová várják azok átutalásait, akik Zsoltnak akarnak segíteni.
„ Rengetegen kerestek, hogy szeretnének hozzájárulni Zsolt felépüléséhez, rehabilitációjához. Elsőként mindjárt a sportlövők jelentkeztek, elnökük, Laczik Zsolt nevükben ötvenezer forintot utalt át.”
Természetesen további segítség is elkélne, aki szeretné Zsolt gyógyulását támogatni, az Virág Zsolt nevére a Győr Tornasportért Alapítvány 58600300–

11123868-as számlaszámára utalhat általa meghatározott összeget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó állami méncsikó-vizsga

Az utolsó állami tulajdonú méncsikók vizsgáját tartják meg ezekben a napokban Nagycenken. A… Tovább olvasom