Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Orvvadászok fojtottak vízbe egy vaddisznót

Állatkínzók kerültek rendőrkézre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a két férfi vasárnap a Tiszába fojtott egy vaddisznót - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t hétfőn.

Motoros csónakkal kifárasztott, majd farkánál fogva a Tiszába fojtott egy vaddisznót két horgászból lett orvvadász. Tiltott vadászattal elkövetett állatkínzás miatt akár több évre is börtönbe kerülhetnek - ismertette Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
Vasárnap a Tisza partján horgászott egy 52 éves és egy 47 éves mezőkövesdi férfi. Amikor meglátták, hogy egy vaddisznó úszik a túlpartról feléjük, beugrottak a motorral felszerelt facsónakjukba, és az állatot folyamatosan körbecsónakázva megakadályozták, hogy a partra ússzon.

Miután kifárasztották a vaddisznót, egyikük elkapta az állat farkát, és azt megemelve a vízbe fojtotta a menekülni próbáló vadat. A partra vontatott állat torkát ezután elvágták, hogy kivérezzen, és ne legyen véres a vadhús. Ezután visszamentek horgászni - közölte Gaskó Bertalan.
A történteket mobiltelefonnal egy szemtanú rögzítette, ráadásul hamarosan a helyszínre érkezett a tiszai vízi rendészet szolgálaton kívüli munkatársa is, aki a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságról kért és kapott segítséget, így közösen állították elő a két vadorzót.

Az orvvadászat és orvhalászat miatt korábban már bíróság előtt álló férfiak ellen állatkínzás, valamint nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást a rendőrség.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. xxyy 2009. augusztus 15. 15:35
  „Ez a szerencséjük.. Máshol "BÜNTETÉST" kapnának!!!!!!”
 • 20. kolombela 2009. augusztus 12. 12:47
  „Ők is "magyar állampolgárok"”
 • 19. Reális 2009. augusztus 11. 10:41
  „cébé”
 • 18. jirzi1 2009. augusztus 11. 09:00
  „Kukába velük .Nem emberek!”
 • 17. hokiel 2009. augusztus 11. 08:14
  „Ugye, azt szokták mondani, ahogy az ember a kutyájával, állatával bánik, úgy bánik az emberekkel is. Aki képes végignézni egy állat kínlódását anélkül, hogy megszánná, az vszínűleg az emberi kínok iránt sem igen érez semmilyen szánalmat.”
 • 16. xxyy 2009. augusztus 11. 06:42
  „Arról inkább ne is beszéljünk.. a másik dolog ami teljese felháborít!”
 • 15. HarconaMarcos 2009. augusztus 10. 23:15
  „#4 - Moldova György
  Egyrészt nem volt szép amit csináltak, tehát a kigolyózásukra (az úri társaságból mindenképp) én is igennel szavaznék. Másrészt vadászok ezrei járják az erdőket, akiknek nagy része magát többé-kevésbé sportembernek tartja. Nnamost, ha félretesszük az álszemérmet(?) akkor azért statisztikai esélye van, hogy a megcélzott vadat nem egy nagyszerű headshot-tal teríti le az összes vadász az összes lövésnél, hanem bizony lesznek jópáran, akik kínok között napokig haldokolva pusztulnak majd el. Namostakkor?!
  Ráadásul hány kutyát, asszonyt, gyereket vernek agyon egy évben Magyarországon...”
 • 14. gamergabor 2009. augusztus 10. 22:58
  „moderálva”
 • 13. gamergabor 2009. augusztus 10. 22:58
  „moderálva durva”
 • 12. ombi 2009. augusztus 10. 21:54
  „Kedves xxyy, nem vagyok vegetariánus.
  Tudomásul veszem, hogy az élővilág részeként táplálkozási és más céllal akár elpusztításukig is igénybe vesszük az állatokat is. Ölünk, akár a többi ragadozó, hogy hasznunkra legyenek az áldozatok.
  Csak nagyon nem mindegy, hogy mi, tudatos lények, teszünk-e eleget azért, hogy ne okozzunk a feltétlen szükségesnél több szenvedést. Az én fogalmaim szerint a sportcélú gyilkolás nem indokolható semmivel.
  Ahogy írtad, én is szívesen látnám, ha végre tapasztalhatnánk, a szükségtelen szenvedést okozókat megbüntetik, megbüntetjük. Igen, mi is büntethetünk, vásárlási, fogyaztási szokásaink megváltoztatásával. Sajnos nincsenek illúzióim, más országokban sem bánnak jobban az állatokkal. Ha így volna, nem születnének ehhez
  http://video.google.com/videoplay?docid=-3481883898572254535
  hasonló megrázó filmek.”
 • 11. Túrabakancs 2009. augusztus 10. 21:12
  „Remélem az élettől minél előbb megkapják a méltó büntetésüket,
  mondjuk egy gyors lefolyású tüdőrák formájában! Azért az élettől, mert a bíróság most sem lesz a helyzet magaslatán, pénzbüntetéssel
  meg fogják úszni ezek a véglények.”
 • 10. Primax 2009. augusztus 10. 21:08
  „Állatok...”
 • 9. xxyy 2009. augusztus 10. 20:53
  „Kedves Ombi!
  EZ állatkínzás! Nem érted a lényegét. Igen van vadászat és még ezer "kinzó sport" ha tovvább boncolgatjuk a dolgot és filozofálunk rajta.... igen ha mélyebb gondolatokba merülünk igaz amit irsz. De manapság ezek az emberiségben elfogadott dolgok. Vagy te vegetáriánus vagy?! AZ ÁLLATKÍNZÁS AZONBAN NEM ELFOGADOTT.... más országokban!
  Csak itt nem foglalkozik vele senki. Sajnos.
  A rohadt ××× életbe már, valaki adjon nekik rendes büntetést, börtönt, nem holmi kis elenyésző bírságot... szidalmat. BÖRTÖNT, (halált már nem lehet sajnos)!!!”
 • 8. SAmu 2009. augusztus 10. 20:28
  „Egyetértek az előzőkkel!”
 • 7. viperetta335 2009. augusztus 10. 20:27
  „Szerintem nem lenne kár ezért a két fickóért,én szívesen körbecsónakázgatnám őket...Abszolute feleslegesek.”
 • 6. ombi 2009. augusztus 10. 18:54
  „Végletekig kifárasztották, majd a félelemtől-fáradságtól elgyengült állatot vízbe fojtották. Meddig tarthatott a kálváriája? Tíz perc, egy óra? A tett súlyosan elítélendő.
  Ha egy vadat nem életfotosságú szervén éri lövés, elmenekül, elbújik, ha tud, vár, és szerencsés esetben megtalálja a vadász kutyája, nemsokára odaér a puskás is, és megkapja a kegyelemlövést. Ha éppen esteledik, majd csak reggel indul a keresés, addigra be is lázasodik, gyengül a sokktól, vérveszteségtől, szomjazik, de másnap jön a megváltó lövés.
  Ha nincs szerencséje, a kutyás keresés elmarad, jóval később a természetjárók hümmöghetnek a teteme fölött, találgatva, miként pusztulhatott el. Ez nemes vadászat, nagyjaink kedves szórakozása.
  Mázsás halat órákon át rángatnak szájba akasztott vaskampóval, testébe döfött vágóhoroggal kiemelik éltető eleméből, ez sport, szórakozás. Ha a hal megfogja kínzóját, újságcikk kerekedik belőle, "szegény sporthorgász megsérült".
  Nem értem, miért elítélendőbbek ezek a gyilkos rapsicok, mint a fent említett sportolók.
  Nincs az a hentes, aki sporthentesnek nevezné magát. Pedig szükség van a munkájára, csakúgy, mint a vadászok állományszabályozó tevékenységére. Csak a profi vadászok körül ott a slepp, akik szórakozást találnak a vad lelövésében.”
 • 5. kivagyokén 2009. augusztus 10. 18:40
  „...be velük a vízbe, és motorral felszerelt facsónakkal az állatotokat folyamatosan körbecsónakázva megakadályozni, hogy a partra ússzanak.

  <moderálva> Természetesen nagy nyilvánosság elött. Persze nem addig hogy ott maradjanak. Két-három alkalmommal megismételni velük. Szerintem meggondolnák”
 • 4. RickCartman 2009. augusztus 10. 18:00
  „nem én találtam ki: "...ez egy következmények-nélküli ország..."”
 • 3. Kobak 2009. augusztus 10. 16:45
  „Már tényleg jó lenne látni vagy olvasni, hogy letöltendőt is kiszabnak az ilyen mocskokra. De mivel ebből senkinek nem épül háza és nem nő a bankszámlája nem foglalkoznak vele.
  Pedig gyógyszereket ez ilyen férgeken kellene teszteli, hogy hasznára legyenek a társadalomnak.”
 • 2. lolita 2009. augusztus 10. 16:41
  „Ezek nem is emberek nyomorult fergek akik ,akiknek kezet levagnam es elengednem öket az erdöbe ahol sok a VAD-diszno!Egyszer kene megtenni soha többet ilyen nem fordulna elö,sem hasonlo!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a svájci nő gyilkosát

A múlt héten tanyáján agyonvertek egy 71 éves svájci nőt, majd az emésztőgödörbe dobták. Tovább olvasom