Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Országszerte fokozott rendőri ellenőrzés kezdődik hétfőtől

Az ellenőrzés kiterjed a biztonsági eszközök előírás szerinti használatára és az ittas gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrésére is.
Fokozott ellenőrzést rendelt el az egész ország területére az országos rendőrfőkapitány hétfőtől, április elsejétől legkésőbb július végéig, többi között az illegális migráció elleni közdelem és a kerékpárosok és gyalogosok közlekedésbiztonságának javítása érdekében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata vasárnap.

A rendőrségi honlapon olvasható közlemény szerint Papp Károly vezérőrnagy a szükséges ideig, de legkésőbb július 31-én éjfélig rendelte el a fokozott ellenőrzést, amelynek célja az illegális migrációval kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtása, a lakosság biztonságérzetének javítása, a települések közbiztonságának megszilárdítása, valamint a közterületen elkövetett bűncselekmények és szabálysértések visszaszorítása.

A fokozott ellenőrzés kiterjed a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedésbiztonságának javítására, illetve a biztonsági eszközök előírás szerinti használatára és az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrésére is.

Olvasóink írták

 • 16. Csetneky 2013. április 02. 11:33
  „K83

  Szövegértelmezési bajnok barátom. Idézd légyszi azt a részt a hozzászólásaimból, ahol az ittas vezetőket védtem vagy tüntetni akartam a kiszabadításukért! Kíváncsian várom, mit sikerül összehozni. Azt a szintén rendkívül értelmes következtetést, miszerint a rendőr maga dönti el, mit csináljon, melyik hozzászólásom mely részéből vontad le? Ha a cikket el tudtad olvasni, benne van, hogy az országos rendőrfőkapitány rendelte el a dolgot, a hozzászólásomat tehát neki címeztem. Bár aki érti is, amit el tud olvasni, annak ez egyértelmű kell hogy legyen.

  Egyébként csak a Kisalföld tele van a "fiatalok" által elkövetett balhékkal, de országos szinten sokkal rosszabb a helyzet. Akit valóban meglátogatnak otthon, sajnos nem minden esetben éli túl, tehát vele nem nagyon fogsz találkozni.”
 • 15. K83 2013. április 01. 20:25
  „13. Csetneky

  Inkább legyek így ostoba, mint úgy ahogy Te! Egyébként ez a 200Ft-ért meglátogatósdi, meg az anyagra pénzt szerző drogos elég homályos és ködös dolog, amit csak azért mondasz, hogy megvédd az igazad! Ezek a típusok szinte (persze minden előfordulhat, képzeld, még más országokban sem jobb a helyzet ilyen téren) a képzelet szüleményei, néhány kivételtől eltekintve. Valahogy nem találkoztam ilyenekkel, viszont láttam pár balesetet, olvasni róluk, amiket a Te általad olyannyira védett ittas vezetők és gyorshajtók okoznak. Azért nyugodtan keress fel, ha valami ittasan balesetet okozó (esetleg akár sérüléses vagy halálos) sofőr kiszabadításáért tüntetnél. És kérdem én (nem védem őket, mert nem izgat más munkája, csak az objektivitás miatt kérdezem), mi a fene köze van annak a szerencsétlen rendőrnek, hogy mit kell csinálnia??? Te bemész a munkahelyedre reggel és megmondod a főnöködnek, hogy akkor 10-ig kávézol, 12-ig dolgozol is valamit, utána meg szieszta? Ugyan már!!!! Csak mert írásod utolsó mondata erről árulkodik. Főnöke a legtöbb embernek van. Hogy nem tetszik a sok trafi, meg a pénzbehajtás?? Ki kell menni a parlament elé tünteni, és beszéld meg Viktorral a dolgot!”
 • 14. Mankapunka 2013. április 01. 16:43
  „Ágfalván lakik pár ember, majd odarohannak szondázni, ugyanmár.”
 • 13. Csetneky 2013. április 01. 11:42
  „KB83

  Rettenetesen ostoba ember aki másnak rosszat kíván csak azért, mert nem egyezik a véleményük. Én nem tartozom a táborotokba, ezért nem is kívánom sem neked, sem a családtagjaidnak, hogy látogassanak meg otthon a "fiatalok" 200 Ft-ért, vagy éppen kapjon el egy derék drogos, mert kell a pénz anyagra.
  Egyébként az ittas kerékpárosok elsősorban önmagukra veszélyesek, traffipaxszal pedig nem lehet drogos vagy részeg sofőrt fogni, pénzt behajtani azonban annál inkább.”
 • 12. mate66 2013. április 01. 11:18
  „ÁGFALVÁN ISMÉT ELINDULT A NAPI RENDSZERES SPORT, JELENLEG ÜNNEPI ALAKALOMBÓL! IGYÁL ÉS VEZESS!!!!!!!! DE HOL VAN A BEÍGÉRT RENDŐRI ELLENŐRZÉS??? CSAK NEM LOCSOLNI? PEDIG PÁR EMBERT NEM ÁRTANA MA KISZŰRNI!”
 • 11. udy 2013. április 01. 11:02
  „Kecskegézával értek egyet!”
 • 10. kecskegéza86 2013. április 01. 09:46
  „6. K83

  Nem is igazából a "pénzbehajtással" van a probléma, hanem inkább azzal, hogy ezzel párhozamosan más feladatokra is kéne koncentrálni és való igaz nem csak azokra, amiből pénz folyik be.
  A mondandód második felével teljes mértékben egyet értek, csak annyival egészíteném ki, ha megengeded,hogy az emberek fejében is komoly rendet kéne varázsolni,de igaz ami igaz a rendőrség Magyarországon nem a leghatékonyabb.
  De erről órákat tudnék mesélni nektek.
  Szép Napot!”
 • 9. ekkenekepen 2013. április 01. 09:42
  „Pont így kell az illegális migráció ellen küzdeni, persze! LOL
  Legalább ne néznének teljesen hülyének minket, mondják ki, vegzálni fogjuk a jónépet, mert a pénzbeszedés a <moderálva> első dolga, a közbiztonság az le van <moderálva>va!”
 • 8. öregmotoros01 2013. április 01. 08:29
  „Egy év 12 hónapból áll.
  A többiben mit csinálnak? Elfogják a bünözőket? A helyzet nem azt mutatja.
  Ja! Kell a lóvé!”
 • 7. Mankapunka 2013. április 01. 00:28
  „Addig jó, míg ezen nevettek, legalább addig sem tartották fel a kollégákat, meg a teljesen fekete korongokat nem akarták megnézni.”
 • 6. K83 2013. március 31. 23:32
  „2. Csetneky

  Igen, fontosabb. Bár akinek az ilyen pénzbehajtás, anak gondjai vannak az értékrendjével. Én személy szerint nem szeretném, ha én, vagy valakim egy részeg <moderálva> miatt kerülne kórházba, vagy a temetőbe. Viszont ha Neked nem gond az ittas vezetés, akkor kívánom, hogy akkor se legyen gondod vele, ha a családtagodat látogatod... jobb esetben a kórházban! De a látogatás után indulj a börtön elé, és tüntess a szabadon bocsátásáért!!!”
 • 5. orbison 2013. március 31. 20:50
  „A kerékpárosok és gyalogosok közlekedésbiztonsága érdekében e két csoport megkeresésével, oktatásával lehetne javítani. Meg nem kellene olyan kommunikációt folytatni, ami azt sugallja nekik, hogy bárhol, bármilyen helyzetben elsőbbségük van...
  Uff, én beszéltem.”
 • 4. Lacika62 2013. március 31. 20:12
  „3. Mankapunka 2013.03.31. 18:23 Kis lány, a te bugyutaságaidon nevettek......”
 • 3. Mankapunka 2013. március 31. 18:23
  „Akkor eddig mit csináltak?”
 • 2. Csetneky 2013. március 31. 18:10
  „A lopásokat, rablásokat, emberöléseket elkövető "fiatalok" fokozott ellenőrzése mikortól kezdődik? Esetleg a kábítószer terjesztőké? Ja, hogy a pénzbehajtás fontosabb? Akkor értem.”
 • 1. thermoline 2013. március 31. 17:00
  „Kérdés,hogy a meglévő állomány majd ezt tényleg a helyén kezeli-e vagy mindenki "közellenséggé" válik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy ember lakástűzben Borsodban

Kigyulladt egy ház melléképülete vasárnap reggel Borsodszentgyörgyön, a tűzoltók egy ember… Tovább olvasom