Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Országos sztrájk!

Bár a LIGA elnöke magas támogatottságot remél a konföderáció által május 8-ára meghirdetett országos sztrájkon, egyelőre úgy tűnik, hogy a vonatközlekedésben okoz majd a munkabeszüntetés jelentősebb fennakadásokat.
A Munkástanácsok tagszervezetei még csatlakozhatnak, a többi szakszervezeti konföderáció azonban már elutasította a pénteki sztrájkot, és a tárgyalásokon keresi a megoldást.

A LIGA országos, ágazatokra kiterjedő sztrájkot hirdetett május 8-ra a Bajnai kormány megszorító intézkedései elleni tiltakozásul, aminek aktualitását az elnök, Gaskó István szerint az is növeli, hogy a parlament már szavazott a rövid távú intézkedések némelyikéről.

A LIGA elnöke jelezte, hogy a vasúti közlekedésen túl fennakadások lehetnek a buszközlekedésben, az egészségügyben, oktatásban és egyes iparágakban is. Ezek mértéke azonban kedden még meglehetősen bizonytalan volt, egyelőre inkább az derült ki, hogy hol nem lesz sztrájk.
Az érintett cégek közül a Tesco jelezte, hogy működésében nem okoz változást a sztrájk, a Budapest Airport menedzsmentje nem tud arról, hogy ferihegyi szakszervezet is csatlakozna a munkabeszüntetéshez, és az Alba Volán vezérigazgatója is hasonlóan nyilatkozott. Megerősítette: Fejér megyében a szokott menetrend szerint közlekednek majd az autóbuszok, zavartalan lesz a buszközlekedés.

A hat szakszervezeti konföderáció közül jelenleg a tárgyalásokra koncentrál, a pénteki OÉT-re készül, így nem csatlakozik a sztrájkfelhíváshoz a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) és az Autonóm Szakszervezeti Szövetség sem. A Munkástanácsok még nem nyilatkozott, de a szövetség már a LIGA május elsejei demonstrációját is támogatta, és részt is vett rajta.

A Pedagógusok Szakszervezete ismét megerősítette, hogy nem csatlakozik a munkabeszüntetéshez, és erre kéri tagságát és a közoktatás dolgozóit is.

Olvasóink írták

  • 1. pampus 2009. május 06. 07:50
    „Manapság az efféle "sztrájk" annyit ér mint a kutyafitty! Legfeljebb az utazókat bosszantják vele!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzemi baleset a paksi atomerőműben

Üzemi baleset történt a paksi atomerőműben. A Paksi Atomerőmű Zrt. rövidesen tájékoztatást ad az… Tovább olvasom