Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Országos rendőrfőkapitány: a rendőrség nem diszkriminál

"A rendőrök nem öltözködés, hovatartozás alapján ítélik meg a szabálysértést, hanem a törvény alapján."
Vallás, bőrszín, nem, faji hovatartozás alapján a rendőr nem diszkriminálhat és nem is diszkriminál - jelentette ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány egy hétfői sajtótájékoztatón.

A főkapitányt és Pintér Sándor belügyminisztert egy más témában tartott sajtótájékoztatón arról kérdezték, létezik-e az a gyakorlat, amiről több hír és videó is született, hogy a rendőrök apróbb szabálytalanságok miatt büntettek meg romákat, míg másokat ugyanazért nem.

Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, meggyőződése szerint a jelenség "nem gyakorlat". A rendőröket a jogszabályok irányítják, a jogszabályokat pedig nem a rendőrség állapítja meg, hanem a parlament dönti el, mi kerüljön bele a szabálysértési törvénybe - tette hozzá, rámutatva: ennek a szabálysértési törvénynek az ellenőrzését végzik a rendőrök a közutakon, ennek megfelelően intézkednek. Reméli - fűzte hozzá -, "másféle intézkedés nincs".

A belügyminiszter hangsúlyozta: egyértelmű, hogy a rendőrök nem öltözködés, hovatartozás alapján ítélik meg a szabálysértést, hanem a törvény alapján.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány azt emelte ki, minden egyes rendőri intézkedést egyedileg kell megvizsgálni. Jelezte: a jogorvoslati rendszer minden intézkedés alá vont állampolgárnak széles lehetőséget ad, hogy a rendőri intézkedéssel kapcsolatos kifogásait megtegye.

Nincs diszkrimináció, tehát vallás, bőrszín, nem, faji hovatartozás alapján a rendőr nem diszkriminálhat és nem is diszkriminál - szögezte le.

A főkapitány azt is mondta, meggyőződése szerint a rendőri intézkedéseknek emberségeseknek kell lenniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestet találtak egy ukrán kamionban

A teherautó egy záhonyi kft. telephelyén állt, és annak vezetőfülkéjében, a berendezések közé … Tovább olvasom