Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Országos demonstráció április 4-én?

Országos részvételű demonstrációt helyezett kilátásba a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) április 4-én Budapesten. A megmozdulást akkor hirdetik meg, ha a kormányzati adótervekkel kapcsolatban folytatott tárgyalásokon nem történik lényegi változás az általuk kifogásolt pontokban - közölte az MSZOSZ pénteken.


Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: azért vetődött fel a demonstráció, mivel az adó-és járulékrendszer, valamint a nyugdíjrendszer átalakításáról napvilágot látott konkrét kormányzati elképzelések jóval szigorúbbak, mint ahogy arról korábban szó volt. Az MSZOSZ ennek ellenére egyelőre "kivár", vagyis nem hirdetik meg a demonstrációt mindaddig, amíg nem tisztázzák a tervezett intézkedések részleteit. A kormánnyal folytatott tárgyalások az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén folytatódnak - mondta Pataky. Hozzátette: az MSZOSZ 36 tagszervezetet tömörít orszégszerte, tagsága pedig 10 ezres nagyságrendű, akiket szükség esetén mozgósítani fognak.

Az MSZOSZ szerint a kormány által tervezett adóreform-csomag a terheket alapvetően a munkavállalókra, ezen belül is az átlagosnál alacsonyabb jövedelműekre róná, amit elfogadhatatlannak tartanak. Alternatív javaslatként háromkulcsos szja-t fogalmaztak meg, és lehetővé tennék a visszalépést az állami nyugdíjrendszerbe a magánpénztáraktól. Szeretnének kedvezményes áfakulcsot is. Az MSZOSZ emellett azt várja az eddig nagy hasznot elért vállalatoktól és bankoktól, hogy nyereségük terhére vállaljanak részt a válságkezelésből.

Olvasóink írták

 • 12. pampus 2009. március 23. 08:43
  „Tehát várható volt ennek a kirándulásnak a semmit érése, ezért nem lehet a kimeneteléhez hozzászólni.”
 • 11. antilibsi 2009. március 21. 08:12
  „Taki! Ez nagyon jó! Tetszett!”
 • 10. rozsomak 2009. március 21. 06:40
  „Lehet, hogy a szakszervezetek is végre nekiállnak, csinálni a dolgukat ?”
 • 9. mc 2009. március 20. 20:25
  „Bevallom. Bevallom tévedek. Bevallom, sokszor tévedek.
  Kormányügyileg, országvezetésön bizony tévedtem.
  Annak idején amikor Meggyesi és kormányának vakrepülése sokszorozta a kamatmutatókat, akkor azt mondtam, ennél rosszabb már nem lesz.
  Szóval bevallom. Tévedtem. Na de kell -e egyáltalán bevallást tennem önmagamnak ?
  Ha jól meggondolom, talán hazudok még egy ideig, aztán másoknak tökéletesen mindegy, hogy mikor vallom be magamnak, hogy baromi nagyot tévedtem.
  Tüntetni ? Ugyan már. Semmire nem vezet, esetleg egy két kilőtt szem, könnygáz garmadája, gonoszul megalázott emberek, gyermeknek szánt elkobzott alma.
  Ezek bizonyítják a hatalom arroganciáját, ezek bizonyítják a szociáldemokráciát.
  Mert a demokrácia és a szociáldemokrácia között van egy aprócska különbség.
  Csak annyi, mint a zubbony és a kényszerzubbony között.”
 • 8. pampus 2009. március 20. 19:13
  „Érzik a tavaszt,, hát kirándulnak egyet! Sok értelme az biztos, hogy nem lesz! Gyurcsány szokta mondani ilyenkor,hogy majd megunják,majd hazamennek! No és így is lett mindig,most sem lesz másképp!”
 • 7. pmfc 2009. március 20. 19:09
  „Én is sokáig voltam az összemosás híve. Még majdnem 2006ban is úgy voltam vele, hogy tök mindegy ki kormányozza az országot, így is úgy is szarban leszünk. De ma már megváltozott a gondolkodásom. És azt mondom, jöjjön bárki, csak ne maradjanak ezek.”
 • 6. Primax 2009. március 20. 18:19
  „pmfc #5-nek
  Szomorú ez bizony...
  Gratuláció jár azonban annak a "többségnek" is, akik most szépen odalökik az országot a másik díszes társaság karmai közé.
  Aztán lesz majd nagy csodálkozás, hogy tulajdonképpen semmi sem változott, csak máshogy hívják a főnököt.
  A legszomorúb az egészben az, hogy ennek a kettő pártnak a hatalomért vívott harcaira lassan, de biztosan - tényleg - rámegy az idegrendszerünk.
  És az ország jövője is.
  Eltűnhetnének a színpadról mindahányan, már ettől lényegesen jobb lenne a hangulat.”
 • 5. pmfc 2009. március 20. 15:41
  „HEHE A videot már én is láttam. És ha belegondolok, hogy ők a 7 éve Magyarországot kormányzó párt vezető emberei...

  Akkor egyrészt nem csodálkozom, hogy ide jutott az ország, másrészt gratulálok annak a 14%-nak aki még kitart mellettük. :)”
 • 4. taki 2009. március 20. 15:16
  „az a videó nagyon LOL :)

  hiányoltam ezeket:
  Én azért lettem baloldali, mert nem értettem igazán semmihez és apám szerencsére a helyi tsz elnöke volt. Anyut is a marxista-leninista esti egyetemen ismerte meg, hasonlóan a mostani üzleti partnereihez.
  Aztán növesztettem egy jó kis kackiás szakállt, mivel ezt nálunk a demisz, illetve BIT, pontosabban fib, öö societas kötelékében rangjelzés.
  Kinek minél hosszabb, annál több alapítvány felett rendelkezik.
  Anyuék leszóltak, lett diplomám, majd néhány rohadt unalmas felügyelőbizottsági tagságom.
  Apu lassan kiöregszik, nekem kellene átvenni a cégbirodalom vezetését.
  Sajnos félek a repüléstől, így egyelőre nem tudom hogyan fogom intézni a dolgokat a kajmán szigeken, pedig a hiller piftiék ki akarnak még június előtt nyomni 17 milliárdot a feri új megamolinójára.
  Sajnos nincs még pesten ekkora épület, de gyorsan felhuzatnának a strabaggal valami felhőkarcolót e célból a paullendvairól elnevezett antifasiszta mozgalom részére.
  Ja, most látom, elkalandoztam kicsit.
  Szóval azért lettem baloldali, mert felháborít az emberek közötti különbség, hogy egyeseknek nincs semmije, mert a gárda megfélemlítve vonul.
  Upsz, bocsánat, nem ezért, hanem, mert az orbán szőlője és a bányája...
  A fenébe, elfelejtettem.

  :-[]”
 • 3. Dew 2009. március 20. 13:24
  „A franciáknál is sztrájkok vannak, 2,5 milliós részvétellel, a lakosság 2/3-ának támogatásával. Pedig ott is válság van, és a jólét is nagyobb, mint arrafelé.”
 • 2. tejfelesszájú 2009. március 20. 13:08
  „Ezt látnotok kell:
  (MSZP-s belső kampány)
  http://www.youtube.com/watch?v=iJr-DsfqAhc

  Ezek elhiszik amit mondanak? Már azt sem tudom sírjak vagy nevessek kínomba :))))”
 • 1. comet 2009. március 20. 12:57
  „a Fleto galeri folyamatosan átvág mindenkit, és tehetetlensége miatt kényszerpályán, pontosabban szabad esésben van, magával rántva az országot. Ma az elviselhetetlen adóterhek miatt lehet demonstrálni, holnap az elviselhetetlen munkanélküliség miatt, holnapután meg a bevezetett jegyrendszer miatt stb.
  A szélhámos kormány miatt kell tüntetni, és nem most hanem már tegnapelőtt.
  Erre kéne már rájönnie minden nagyobb tömeget megmozgatni képes szervezetnek.
  Magyarország európa talán leggyengébb és egyben legszánalmasabb országa lett. Azért szánalmas, mert amelyik országot így tönkre lehet tenni, azt csak szánni lehet, segíteni nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palotában laknak: Cigányellenes írás egy győri lapban

Nyíltan cigányellenes írás jelent meg az Összefogás c. győri lapban. Az önkormányzat közölte,… Tovább olvasom