Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Országgyűlés: százhat egyéni választókerület

Százhat egyéni országgyűlési választókerületet és kilencvennégy, országos listáról megszerezhető parlamenti mandátumot javasol a Fidesz-KDNP.
11:55 - Százhat egyéni választókerületet javasol a Fidesz

Százhat egyéni országgyűlési választókerületet és kilencvennégy, országos listáról megszerezhető parlamenti mandátumot javasol a Fidesz-KDNP - jelentette be Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn az alkotmányügyi bizottság ülésén. A politikus a kormánypárti frakciószövetségnek az új választási rendszerről szóló elképzeléseit ismertetve közölte: az egyéni választókerületek kialakításánál az egyik fő szempont a mostani szisztéma aránytalanságának felszámolása. Hangsúlyozta, a választókerületi határok nem lépnék át a jelenlegi megyerendszer határait.

11:45 - A számvevőszéki bizottság a parlament elé terjeszti a médiatanács tervezett költségvetését

Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága saját törvényjavaslatként a parlament elé terjeszti az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), valamint jogutódja, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló tervezetet. A testület erről hétfői ülésén döntött, egyhangúlag. Baross Gyula, az NMHH gazdasági igazgatója a bizottság előtt elmondta: az ORTT, és jogutódja, a médiatanács az elmúlt éves, mintegy 1,6 milliárd forintos gazdálkodásában nagyobb részben személyi jellegű kiadások és járulékok, kisebb részben pedig dologi kiadások szerepeltek. Sugár Dezső, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap könyvvizsgálója arról számolt be, hogy a korábbi médiatörvény és a mindenkori éves költségvetés közötti jogi koherenciazavart az új médiatörvény feloldotta, így bár a 2010-es költségvetés auditálása problematikus, a 2011-es már nem lesz az.


10:22 - A Képviselői javadalmazás: ˝Álszet a jelenlegi rendszer˝

A Fidesz frakcióvezetője Lázár János szerint változtatni kell az országgyűlési képviselők jelenlegi javadalmazási rendszerén, az ugyanis a kezdetektől fogva álszent, visszaélésekre alkalmas, és abból indult ki, hogy a képviselői munka egy mellékállás.

Lázár János az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának hétfői ülésén ismertette a javadalmazási szisztéma átalakításával kapcsolatos koncepcióját. A módosítási tervezet szerint a képviselők a helyettes államtitkárokéval megegyező összegű - jelenleg csaknem havi bruttó 750 ezer forint - tiszteletdíjat kapnának, más pénzbeli juttatásra viszont nem volnának jogosultak jövő szeptembertől.

Olvasóink írták

 • 4. rommel 2011. október 13. 00:12
  „JÓZSI
  A BALOS KORMÁNYOKNÁL MINDIG HÁROMSZOR ANNYI LÉHŰTŐ VOLT !!!
  PÉLDÁUL A TANÁCSADÓK TÖBB 100 MILLIÓÉRT !!!”
 • 3. gjozsi88 2011. október 12. 18:07
  „rommel!
  365 képviselő és mindenkinek egy munkatárs helyett a javaslat szerint 200 képviselő és mindenkinek 3 munkatárs!
  Eddig 730 főre volt szükség....a jövőben 800 fő lesz!
  Hát tényleg a kevesebb a több.....már értem mitől csökken az ÁFA is a logikátok szerint ,mikor 25% helyett 27 % lesz!”
 • 2. rommel 2011. október 11. 19:45
  „KEVESEBB INGYENÉLŐ , KEVESEBB SZARKA !!!”
 • 1. Madarász 2011. október 10. 12:24
  „Egy nagyon fontos dolgot jó lenne, ha beletennének a választási törvénybe: a képviselők visszahívhatóságát a szavazók részéről!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2012 a mobilfizetés éve lesz

Óriási üzleti lehetőségként értékelte a mobil fizetés kihasználását Christopher Mattheisen, a Magyar… Tovább olvasom