Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Országgyűlés - új elnök, régi viták

Bajnai szerint a mostani lehet az utolsó válságkezelő költségvetés. A Fidesz szerint államcsőd fenyeget. Szili Katalin leköszönt, Katona Béla az országgyűlés új elnöke.
15:10
Bajnai: ez lehet az utolsó válságkezelő költségvetés
Bajnai Gordon miniszterelnök napirend előtt azt mondta: ha jól tesszük a dolgunkat, akkor ez az utolsó válságkezelő költségvetés Magyarország életében, legalábbis a mostani gazdasági válság tekintetében.
A kormányfő megköszönte a parlament többségének, hogy az elmúlt öt hónapban a rövid távú érdekek helyett az ország érdekét nézték.
Bajnai Gordon úgy fogalmazott: az őszi ülésszak kiemelt feladata a jövő évi költségvetés elfogadása, és amit eddig tettek a válságkezelésben, azt be kell betonozni a büdzsében.
Mint mondta, a 2010-es költségvetés - amely "testre szabott és felelős" büdzsé - még sok áldozatot kér, még a válságkezelésről szól, de már a növekedésről, illetve a gyarapodásról is. Nincs szükség nagyobb szigorra, de nem lehet többet osztani sem - tette hozzá a miniszterelnök.

Navracsics: a kormány okozta a bajokat, amelyek miatt áldozatot várnak a lakosságtól
A Fidesz szerint a kormány most úgy kér újabb áldozatot a lakosságtól, hogy valójában a kabinet tett meg mindent annak érdekében, hogy ilyen gyenge, instabil legyen az ország helyzete.
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben azt mondta: a kormány eljátszotta az ország hitelességét, az ország iránti nemzetközi bizalmat. Úgy fogalmazott: "önök mindent megtettek azért, hogy ma Magyarország egy gyenge, instabil, szegényes gazdasági erővel rendelkező ország legyen, és ez nem elég önöknek, önök további áldozatot várnak az emberektől".

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője reagál Bajnai Gordon miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén.MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője reagál Bajnai Gordon miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén.MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Semjén: az ország vesztes háború utáni helyzetben van
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a bel- és a külpolitikát tekintve az ország olyan helyzetben van, mint egy vesztes háború után.
Semjén Zsolt frakcióvezető hétfőn a parlamentben a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva elmondta: ha az ország nem volna ilyen tragikus helyzetben, akkor még vicces is lehetne az, ahogy Bajnai Gordon miniszterelnök azon problémák "töredékes megoldásával" büszkélkedik, amelyek egyáltalán nem lettek volna, ha a kormány nem hozta volna létre őket.
A kormányfő napirend előtti felszólalására válaszolva a KDNP-s politikus közölte: nem elégséges az, amit a kabinet elért, a szlovák nyelvtörvényt vissza kell vonni.

Gusztos: a kormány lépései hitelessé tették az országot a nemzetközi pénzpiacon
Az SZDSZ szerint a válságkezelő kormány intézkedései ismét hitelessé tették Magyarországot a nemzetközi pénzpiacon. Gusztos Péter, a liberálisok frakcióvezető-helyettese hétfőn az Országgyűlésben azt mondta: ezen lépések nélkül több millió ember és vállalkozás veszíthette volna el hitelképességét.

Mesterházy: a Fidesz javaslatai tovább növelnék az államadósságot
Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője szerint a Fidesz arról beszél, hogy túl magas az államadósság, eközben azonban olyan javaslataik vannak, amelyek tovább növelnék az állam adósságát.
A politikus szerint mindaz, amit Navracsics Tibor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője elmondott hétfői felszólalásában, növeli az ország kockázatát a pénzügyi szektorban: sokat elmond ugyanis arról, milyen politikában gondolkodik az ellenzék.
Azért kell támogatni a kormány által folytatott válságkezelő programot, mert ez szolgálja a nemzet érdekét - fejtette ki a kormányfő napirend előtti felszólalására válaszolva Mesterházy Attila; hozzátéve: a jövő évi az első olyan költségvetése az országnak a rendszerváltás óta, amelyik nem választási típusú.

Letette képviselői esküjét Németh Szilárd (Fidesz)
A napirend előtti felszólalásokat megelőzően képviselői mandátumigazolással kezdte munkáját hétfőn kora délután az Országgyűlés, majd az új mandátum birtokosa, Németh Szilárd, a Fidesz csepeli politikusa letette képviselői esküjét.
Németh Szilárd a szintén fideszes Deutsch Tamás helyére ül az Országgyűlésben, aki az Európai Parlamentben megszerzett mandátuma miatt mondott le a magyar parlamentben listán szerzett képviselői helyéről. Deutsch Tamás megüresedő képviselői helyéről a Fidesz országos választmánya döntött még júliusban.
Németh Szilárd eskütételét követően 383 fő lett a parlamenti képviselők száma.

Németh Szilárd, a Fidesz politikusa leteszi képviselői esküjét a Parlamentben, az Országgyűlés plenáris ülésén. Németh Szilárd a szintén fideszes Deutsch Tamás helyére ül az Országgyűlésben, aki az Eu

Németh Szilárd, a Fidesz politikusa leteszi képviselői esküjét a Parlamentben, az Országgyűlés plenáris ülésén. Németh Szilárd a szintén fideszes Deutsch Tamás helyére ül az Országgyűlésben, aki az Európai Parlamentben megszerzett mandátuma miatt mondott le a magyar parlamentben listán szerzett képviselői helyéről. MTI Fotó: Kovács AttilaSzili: a demokrácia fokmérője a szabad véleménynyilvánítás
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke napirend előtt megemlékezett a Demokrácia Nemzetközi Napjáról.
Kiemelte, hogy a demokrácia fokmérője a szabad véleménynyilvánítás, beleértve az anyanyelven való hivatalos megszólalás jogát és a tolerancia kultúráját. Hozzátette: a parlamenti képviselők közös feladata és felelőssége valamennyi társadalmi réteg képviseletének garantálása.

16:50
Bajnai Gordon reagált a frakcióvezetői felszólalásokra
Bajnai Gordon szerint a gazdasági válság közepén nemcsak annak kezelésével, hanem a romakérdéssel és az erőszakszervezetek megjelenésével is szembe kell néznie a kormánynak. A parlamenti frakciók vezetőinek felszólalásaira reagálva a miniszterelnök úgy vélekedett: utóbbiak esetében nemcsak a kormány, hanem a politikusok példamutatása, megnyilvánulásai is iránymutatóak lehetnek, ezért ebben mindenkinek van felelőssége.
Navracsics Tibor (Fidesz) szavaira reagálva cáfolta, hogy Magyarország a legtöbb rangsorban az utolsó helyen áll. Példaként az államadósságról szóló listát említette.

Fidesz: fennáll az államcsőd veszélye, amíg ez a kormány van hatalmon
Varga Mihály, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy amíg a jelenlegi kormány és Bajnai Gordon irányítja az országot, fennáll az államcsőd és a gazdasági összeomlás veszélye.
Semmiféle érdemi intézkedés nem szerepel a büdzsé tervezetében, amely munkahelyeket teremtene, illetve egy stabil gazdasági növekedés alapjait rakná le. 2010-re csupán megszorító lépéseket ígérnek, az önkormányzatoktól, a közösségi közlekedéstől, a szociális támogatásoktól vonnának el jelentős forrásokat - hívta fel a figyelmet.
Katona Tamás, a pénzügyi tárca államtitkára úgy válaszolt, hogy a világgazdasági válságtól lehet eltekinteni, de nem érdemes. Ekkora válság békeidőben a 30-as évekbeli krízis óta nem rázta meg a világot - közölte.
Az életszínvonal mutatóit részletezve elmondta, az elmúlt hat évben 30 százalékkal nőtt a reálkereset, a nyugdíjak vásárlóértéke. Jövőre 4,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak, a forint stabilizálódott, az államadósság beállt egy olyan szintre, amely után már csökkenés várható.

Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára (b) interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén. Jobbról Herczog László szociális és munkaügyi miniszter.MTI Fotó: Kovács Attila
Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára (b) interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén. Jobbról Herczog László szociális és munkaügyi miniszter.MTI Fotó: Kovács Attila


MSZP: fontos a közmunkaprogram folytatása
Tóth József (MSZP) frakcióvezető-helyettes választókerületének egyik családját példaként említve a közmunkaprogram fontosságáról beszélt. Mint mondta, a program működik, és folytatni szeretnék.
Szükséges ugyanakkor a program hibás elemeit korrigálni, az adminisztrációt egyszerűsíteni - mondta.
Herczog László szociális miniszter válaszában kifejtette, a program kiemelt célja volt, hogy a rendszeres szociális segélyben részesülők fokozottan vegyenek részt valamilyen közcélú foglakoztatási formában.
A program keretében augusztusban több mint 90 ezren dolgoztak. Romák maguk jelentkeznek a programra, a törekvés találkozik a helyi társadalom igényeivel. Egyetértett azzal, hogy a szabályozáson szükséges módosítani, s ezen dolgoznak is.

SZDSZ: párbeszédre van szükség!
Gulyás József (SZDSZ) frakcióvezető-helyettes arról szólt, hét éve nem gondolták, hogy rasszista indítékú sorozatgyilkosság rázza meg 2008-2009-ben Magyarországot. Közös szégyen, hogy ide jutottunk - fogalmazott.
Kitért arra, hogy az állam még túl nagy és drága, eközben riasztóan gyenge, egyedül képtelennek látszik az alkotmányos értékek megvédésére. A romák elleni sorozatgyilkosságok felderítésekor az Nemzetbiztonsági Hivatal súlyos hibákat követett el, a vizsgálat tisztességes végigvitele ezért kötelesség - jelentette ki.
A veszély nem múlt el, a veszély forrása egyre kézzel foghatóbb módon van jelen. Mint szorgalmazta: legyen párbeszéd a NBH működésének rendbetételében az ellenzék és a kormánypártok között.
Draskovics Tibor igazságügyi miniszter válaszában kiemelte: a jogállam, ha az elvártnál lassabban is, de képes használni a rendelkezésére álló jogi eszközöket, hogy az országot megvédje ezektől a cselekményektől. A bíróságok egybehangzó döntései nyomán a legkirívóbb szélsőséges szervezetet feloszlatták, s a rendőrség határozott lépéseket tesz a szervezet újbóli létrejöttének megakadályozására.
Ki kell vizsgálni, hogy mi történt az NBH-nál, de a sikeres rendőrségi nyomozás tanulságait is elemezni kell. Egyetértett a demokratikus politikai erők közötti párbeszéd fontosságában, s utalt arra, hogy jó lenne, ha egyetértés születne: hol van az a határ, amelyet a demokratikus politizálás keretei között már nem lehet átlépni.

KDNP: átfogó intézkedések szükségesek a közbiztonság javítására!
Harrach Péter, a KDNP alelnöke átfogó intézkedéseket szorgalmazott hozzászólásában a közbiztonság javítására. Utalva a közelmúltbeli pesterzsébeti tragédiára azt mondta, szükség van a társadalom megtisztítására a deviáns, garázda elemektől, illetve a gyors és szigorú ítélkezésre.
Az átfogó megoldások egyik eszköze lehet a foglalkoztatás növelése - mondta, hozzátéve: az Út a munkához a program iránya nem rossz, az a baj, hogy mire megvalósítanák, felpuhul, száz sebből vérzik, s az önkormányzatokra nehezen viselhető terheket ró.
Draskovics Tibor elmondta, hogy a közbiztonság megerősítésére a kormány határozott intézkedések sorozatát tette és teszi. Megerősítették a rendőrséget, az Országgyűlés nyáron elfogadta a Btk. átfogó módosítását, szigorítását. A rendőrségnek így nagyobb lehetősége nyílik a kisértékű vagyon elleni cselekményeknél is a fellépésre.

Szili: politikai, személyes, lelkiismereti okok miatt mondtam le
Közlése szerint politikai indítékok, személyes és lelkiismereti okok miatt mondott le posztjáról Szili Katalin. A távozó házelnök a parlament hétfői plenáris ülésén, a házelnöki pulpitusról szólva búcsúzott el a képviselőktől.
Az MSZP Katona Bélát javasolja házelnöknek a leköszönt Szili Katalin helyett - jelentette be Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, aki levezető elnökként búcsúzott Szili Katalintól.


Szili Katalin, az Országgyűlés távozó elnöke lejön a a házelnöki pulpitusról. Szili Katalin hét év után lemondott az elnöki posztról, távozását politikai indítékokkal, személyes és lelkiismereti okokk

Szili Katalin, az Országgyűlés távozó elnöke lejön a a házelnöki pulpitusról. Szili Katalin hét év után lemondott az elnöki posztról, távozását politikai indítékokkal, személyes és lelkiismereti okokkal indokota. A szocialista politikus az MSZP-frakció tagjaként folytatja munkáját. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd18:00
Fidesz: a miniszterelnök és a pénzügyminiszter kezébe irányítják a maradék állami vagyont
Tasó László (Fidesz) szerint a korábbi vagyonkezelő szervezetek összevonásakor világossá vált, az MSZP és az SZDSZ eladja és kiszervezi az állami vagyont. Közölte: a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. létrehozásakor egyértelművé vált, hogy megpróbálnak megszabadulni a korábban meglévő parlamenti ellenőrzéstől, "a miniszterelnök, a pénzügyminiszter és társaik kezébe, ölébe irányítják a maradék állami vagyont".
Mint mondta, az ügyben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése olyan bűncselekményeket tárt fel, amelyek azonnali intézkedést követelnek; az ÁSZ szerint még most sincs megbízható vagyonnyilvántartás és tele van a rendszer hamisított adatokkal. Kijelentette, hogy a vagyonkezelő létrehozásával "szándékosan tartanak fenn" az állam kárára egy áttekinthetetlen vagyonkört.
Katona Tamás pénzügyi államtitkár válaszában visszautasította a vádakat. Közölte, hogy az állam "maradék vagyonáról" tételesen el tudnak számolni.
Tasó László az államtitkári választ nem fogadta el, a parlament viszont 189 igen szavazattal 2 tartózkodás és 162 nem ellenében elfogadta azt.

Az új influenza iskolai terjedése miatt aggódik az MSZP
Deák Istvánné (MSZP) az újinfluenza-vírus terjedése kapcsán azt kérdezte: milyen intézkedéseket kell tenni az iskolákban a járvány esetleges kitörésekor. Emlékeztetett, egy csepeli iskolában több diákon is kimutatták a fertőzést.
Székely Tamás egészségügyi miniszter válaszában kijelentette, hogy nincs semmi ok a pánikra, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) irányításával Magyarországon folyamatosan zajlik a járványra való felkészülés. Közölte, hogy Hiller István oktatási miniszterrel közösen minden iskolának kiküldtek egy levelet, amelyben leírták, mit kell tenni a járvány kitörése ellen, illetve járvány idején; körülbelül 550 ezer szórólapot, plakátot juttattak el a tanintézményekbe arról, mik a teendők influenza esetén.
A képviselő a választ elfogadta.

KDNP: Amerikába mehetnek a nővérek
A KDNP-s Nagy Kálmán arról beszélt, hogy augusztusban egy internetes portálon álláshirdetés jelent meg a szakápolókat keresve az Egyesült Államokba, a kezdő fizetés 3500-4800 dollár, azaz átlagosan nyolcszázezer forint. Elmondta, hogy Magyarországon legmagasabban képzett gyermekgyógyászaton dolgozó nővér 140-150 ezer forint bruttó havi fizetést kap, ebből 30-40 ezer forint az éjszakai, ágy melletti pótdíj. Megjegyezte, 3500-4000 nővér hiányzik a betegellátásból.
Székely Tamás válaszában érdekesnek nevezte, hogy 3000-4000 dollárt fizetnek az ápolónőknek, miközben 670 ezer üres álláshely van, ez pedig azt jelenti, hogy ott sincs kolbászból a kerítés. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon csak 217 ezer forint az átlagbér összege.
A választ Nagy Kálmán nem fogadta el, az Országgyűlés azonban 188 igen, 143 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett elfogadta.

Pettkó András: hány családot érint hátrányosan a családi pótlék szabályainak módosítása?
A független Pettkó András azt tudakolta, hány embert fog hátrányosan érinteni az, hogy szeptember elsejétől a családi pótlék adóterhet nem viselő járandóság lett; mekkora bevételre számítanak ebből "a gyermeksarcból"?
Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára válaszában elmondta, a szabályozással arányosabbá válik a teherviselés, mivel a tehetősebb családok magasabb kulcsba kerülve adót fizetnek majd. Mint mondta, mindez 2009-ben ötmilliárd, 2010-ben 30 milliárd forintos adótöbbletet jelent.
Pettkó András a választ nem fogadta el, a Ház azonban 190 igen, 149 nem szavazattal és két tartózkodással elfogadta.

A Fidesz az innovációs alap működéséről kérdezett
A fideszes Pósán László arról beszélt, hogy a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalt és az általa kezelt Kutatási és Technológiai Innovációs Alapot fennállásának elmúlt öt évben négy tárca felügyelte. Egyben az összes miniszter megegyezett: nem tudott és nem akart rendet tenni se a hivatalnál, se az alap kezelésében - vélekedett.
Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: a hivatal törvényesen és a közvélemény számára is átláthatóan működik. Hozzátette, hogy az Állami Számvevőszék véleményét a hivatal minden esetben figyelembe vette.
A választ az ellenzéki képviselő nem fogadta el, a Ház azonban 191 igen, 152 nem szavazattal és egy tartózkodással igen.

Fidesz: mikor lesz nyilvános a sukorói beruházással kapcsolatos pénzügyminiszteri jelentés?
Domokos László, a Fidesz képviselője szerint a közfelháborodást kiváltott sukorói ügyről elkészült a Bajnai Gordon miniszterelnök által a Pénzügyminisztériumtól megrendelt vizsgálati jelentés, amelyet nem ismerhet meg a közvélemény.
Elmondta, ingatlanszakértők az ügylet hátterében hemzsegő offshore cégek miatt egyértelműnek tekintik, hogy óriási értékű földspekulációról van szó.
Katona Tamás válaszában visszautasította "az oda nem figyelésre és a közvagyontól való hathatatlan megszabadulásra" vonatkozó állításokat. Mint mondta, az ingatlancserével kapcsolatban titkos jelentés nem létezik, az ellenőrzési jogkörrel rendelkező számvevőszék jelentése pedig nyilvános.
Azt mondta, az ingatlancsere szereplői között nincsenek offshore cégek, mivel a termőföldek tulajdonjogát jogi személy nem szerezheti meg, a szerződés az állam és egy magánszemély között jött létre.
A választ az ellenzéki politikus nem fogadta el, a Ház azonban 186 igen, 159 nem szavazattal és 2 tartózkodással igen.

Molnár Csaba kancelláriaminiszter arcát paskolja meg Vadai Ágnes honvédelmi minisztériumi államtitkár a Parlamentben, az Országgyűlés plenáris ülésén.MTI Fotó: Kovács Attila
Molnár Csaba kancelláriaminiszter arcát paskolja meg Vadai Ágnes honvédelmi minisztériumi államtitkár a Parlamentben, az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Kovács Attila


19:00
Fidesz: feleslegesek a kormány intézkedései
Ágh Péter (Fidesz) azonnali kérdésében - amelyet párttársával, Szijjártó Péterrel nyújtott be - azt mondta a miniszterelnökhöz szólva: az adatok azt mutatják, hogy az eddigi kormányzati intézkedések teljesen feleslegesek voltak.
Az emberek azt látják, hogy miközben nekik egyre rosszabb, addig azok, akik őket ilyen nehéz helyzetbe hozták, mindig találnak forrást, ha felesleges kiadásokról van szó - fejtette ki.
Válaszában Bajnai Gordon kormányfő azt mondta, szerinte a magyar emberek többsége nem úgy gondolja, hogy értelmetlen a közelmúltban vállalt áldozat. Egyáltalán nem felesleges, hanem a válságot mérséklő, munkahelyeket megmentő intézkedéseket hozott a kabinet - közölte, hozzátéve, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy 3,8 százalékon belül tartsa a jövő évi költségvetést.

KDNP: tovább nő a pénzhiány az egészségügyben
Puskás Tivadar (KDNP) szerint az idei pénzhiány tovább növekszik jövőre az egészségügyben.
A politikus példaként említette: a jövő évi büdzsé benyújtott tervezete szerint az Egészségügyi Alap 2010-re tervezett összege 1.412 milliárd forint, négyszázalékos inflációval számolva azonban a mai szinthez még 48 milliárdra lenne szükség.
"Ugye Ön szerint is tovább romlanak a gyógyítás eredményei, ha a beterjesztett költségvetés érvényesül?" - tette fel a kérdést Puskás Tivadar.
Válaszában Székely Tamás egészségügyi miniszter azt mondta, nem romlik a helyzet, mert "reálértéktartás" van.

MSZP: még határozottabb védelmet a banki devizahiteleseknek!
Török Zsolt (MSZP) a hitelesek számára utalva azt mondta: "1,7 millió nyomós érv van", hogy a banki ügyfelek fogyasztóvédelmét megerősítsék. Az egyik legfontosabb lépésként a forint stabilizálása érdekében tett intézkedéseket nevezte meg, amivel 400 milliárdot lehetett spórolni, s havi 10-12 ezer forinttal kellett kevesebbet fizetni a devizahiteles családoknak. A képviselő a pénzügyi közvetítőkről szóló törvény mielőbbi benyújtását is sürgette.
Katona Tamás pénzügyi államtitkár egyetértett a banki ügyfelek védelmének fontosságával. Mint mondta, szeptember 1-jétől kormányrendelet lépett életbe, amely a PSZÁF-ot fogyasztóvédelmi hatóságként jelölte ki. Egyetértett a pénzügyi közvetítőkről szóló jogszabály mielőbbi benyújtásával is.

Fidesz: miért titkolózott a kormányfő a sukorói beruházásról?
Cser-Palkovics András a sukorói beruházás kapcsán azt kérdezte a miniszterelnöktől, miért titkolta el, hogy kapcsolattartó volt az ügyben. Arra is kíváncsi volt, látszik-e már az a többletérték, amiért indokolt volt kiemelt beruházásnak minősíteni ezt a "zavaros ügyet". Támogatja-e a vizsgálóbizottság azonnali létrehozását? - tette fel a kérdést.
Bajnai Gordon azt kérdezte, miért rossz, ha valaki mintegy egymilliárd eurót akar befektetni, s körülbelül háromezer munkahelyet akarja direkt módon, ennek kétszeresét pedig indirekt módon létrehozni. Hozzátette: ő nem titkolt el semmit, munkaköri kötelessége volt, hogy magyarországi nagyberuházókkal tartsa a kapcsolatot, és tárgyaljon velük. Az valóban kérdés, volt-e szabálytalanság, s ha volt, azt ki kell vizsgálni - hangsúlyozta.
Cser-Palkovics András úgy reagált: ügyészségi nyomozás van folyamatban, a földhivatal gyakorlatilag nem jegyzett be semmit, és "Sukoró-kormánynak" nevezte a kabinetet.
Bajnai Gordon erre "gyöngyösi Apolló-ellenzék" jelzővel válaszolt, mondván: ezernél több munkahely létesítését hiúsították meg korábban. Ha a befektető megtartja, amit ígért, akkor jó a befektetés, ha nem teszi meg, akkor nem jár neki az állami támogatás, s ha bíróság előtt bizonyított szabálytalanság történt, a kormánynak el kell járnia, s le kell állítani ezt a beruházást. Egyelőre ilyen tudomása szerint nem történt - mondta.

KDNP: hozzák nyilvánosságra a miskolci paneltűz vizsgálati eredményeit!
Nagy Kálmán a miskolci paneltűz kapcsán azt mondta, nem vonja kétségbe, hogy energiatakarékos lakásokra van szükség.
Panelprogramnak azonban nem szabadna így léteznie, lakásrehabilitációs program kellene. Kérte, hogy a paneltűz kivizsgálásának eredményét hozzák nyilvánosságra.
Jauernik István, a tárca államtitkára azt mondta, még folynak a vizsgálatok, s reméli, hogy rövid időn belül konkrét, szakszerű választ adhatnak.

MSZP: csökken-e a zaj az M0-nál?
Alexa György azt kérdezte, várható-e, hogy csökken az M0-s keleti szektora által keltett zaj.
Oláh Lajos környezetvédelmi államtitkár azt mondta, hogy a zajmérési pontokat kibővítették, s az eredmények alapján mérlegelik további zajvédelmi intézkedések lehetőségét.

Egy

Egy "Aláirandó" feliratú mappát adnak át a képviselők feje felett a parlament plenáris ülésén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd19:10
Ékes József nem fogadta el a válaszadót
Ékes József (Fidesz) a miniszterelnökhöz akart kérdéssel fordulni, de miután a kormányfő mást jelölt válaszadónak, a képviselő nem fogadta el annak személyét.

Fidesz: a Közháló program az állam felelőtlenséget hirdeti
Nyitrai Zsolt (Fidesz) a Közháló program kapcsán azt mondta, hogy a konstrukció a kifizetések szempontjából "a teljes állami felelőtlenséget és pazarlást hirdeti". Közölte, hogy az annak bevezetése óta eltelt hét év, de az állam az akkori színvonalú szolgáltatásokért fizeti az akkori nagyon magas árakat, így a piaci szereplők által felkínáltnál magasabb áron vesz alacsonyabb szintű szolgáltatást.
Baja Ferenc államtitkár válaszában azt mondta, hogy a bevezetés során közbeszerzési eljárással választották ki a résztvevőket. Hozzátette, hogy a szerződések tartalmaznak olyan kitételeket, amelyek az árak csökkenését, illetve a szolgáltatását javulását eredményezték. Elmondta, ebben az évben például 15 százalékos díjcsökkentését hajtottak végre.
Koszorús László a számítástechnikai beszerzésekről kérdezett
Koszorús László (Fidesz) szerint a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az elmúlt öt évben a közzétett központosított közbeszerzési pályázatokon keresztül 250 milliárd forintot különített el számítástechnikai eszközök, operációs rendszerek és szoftverek beszerzésére. Elmondása szerint ezek a pályázatok általában nevesített termékekhez, illetve gyártókhoz kapcsolódtak, amellyel felháborodást keltettek más gyártók körében. Közölte, ezt követően a Gazdasági Versenyhivatal azt jelezte, hogy a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság megsértette a versenysemlegesség elvét. Azt mondta, összesítés viszont nem készült arra, hogy milyen nagyságrendben írtak ki pályázatokat. Hozzátette, hogy július 17-én viszont három közbeszerzési pályázatot tettek közzé 43 milliárd forint értékben.
Baja Ferenc válaszában azt mondta, hogy a közbeszerzéseket az érintett szervezet a jogszabályok alapján írja ki. Hozzátette, hogy egy keretrendszerről van szó, amelyben az állam nem költi el a 43 milliárd forintot, viszont lehetőséget teremt a közbeszerzések lefolytatására.

19:20
Mádi László: miért nem működik az állami segítség a bajba jutott lakáshitelesek esetében?
A fideszes Mádi László felszólalásában azt mondta: a lakáscélú kölcsönökre vonatkozó készfizető kezességről szóló törvény egyértelműen kudarc, hiszen alig néhány ezer károsult tudta igénybe venni ezt a bankok tájékoztatása alapján.
A politikus arról érdeklődött, hányan tudták igénybe venni a készfizető kezességvállalás lehetőségét.
Válaszában Katona Tamás pénzügyi államtitkár közölte: az igények befogadása megindult és folyamatos, de még nincs elegendő tapasztalat a következtetések levonására.

Erdős Norbert: miért a börtönöket zárják be a rabok helyett?
A szintén fideszes Erdős Norbert a bv-intézmények bezárásáról szólt. Hangsúlyozta, a börtönök jelenleg is 130 százalékos telítettséggel működnek.
Rámutatott: a bv-intézetek a működésükre igényelt pénz egyötödét kapták meg. Mi lesz a bv-intézetekkel? - kérdezte.
Válaszában Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter úgy fogalmazott: a fogvatartottak, akiket a bíróság ilyen büntetésre ítélt, be vannak, és be is lesznek zárva. A kormány fontosnak tartja a büntetés-végrehajtást - fűzte hozzá.

Pettkó a zöld oktatás fontosságáról
Pettkó András független országgyűlési képviselő a zöld oktatás fontosságát hangsúlyozta felszólalásában. Emlékeztetett, a környezetvédelem csak a kiemelt iskolákban önálló tantárgy.
A koalíciós oktatás áldozatává vált a zöld oktatás; "továbbra is csak a megtűrt kategóriába fog tartozni"? - kérdezte Pettkó András.
Arató Gergely oktatási államtitkár válaszában közölte: ma is kötelezővé teszik a közoktatás alapvető dokumentumai a környezeti nevelést.

Szili Katalin, az Országgyűlés leköszönt elnöke gratulál párttársának, Katona Bélának, akit 319 igen 22 nem mellett, titkos szavazáson választották meg házelnöknek, a parlament plenáris ülésén.MTI Fot

Szili Katalin, az Országgyűlés leköszönt elnöke gratulál párttársának, Katona Bélának, akit 319 igen 22 nem mellett, titkos szavazáson választották meg házelnöknek, a parlament plenáris ülésén. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdKatona Béla az Országgyűlés új elnöke

Az Országgyűlés hétfői ülésén a szocialista Katona Bélát 319 igen 22 nem mellett választották meg házelnöknek, miután Szili Katalin (MSZP) hétfőn lemondott a posztjáról.
Katona Béla 1944. február 9-én született Budapesten. 1967-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának vegyipari gépész szakán, majd 1973-ban ugyanott gazdasági mérnöki diplomát szerzett. 1984-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szakközgazdászként végzett. Ugyanebben az évben egyetemi doktorrá avatták.
1967-től a Budapesti Kőolajipari Gépgyárban dolgozott, 1980-1984-ig a gyár műszaki igazgatója volt.
1972-től a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP), majd 1989-től a Magyar Szocialista Párt (MSZP) tagja, részt vett annak megalapításában. 1990-ig az Országos Elnökség tagja, a párt budapesti szervezetének elnöke volt. 1990. június és 1991. január között pedig budapesti ügyvivője, 1996-98-ig országos alelnöke.
1990-ben az MSZP budapesti listáján szerzett parlamenti mandátumot, majd fővárosi egyéni választókerületi képviselő volt a legutóbbi 2006-os választásokig, amikor is a párt országos listáján jutott be a parlamentbe.
Az MSZP parlamenti frakciójában 1990-94-ig frakciótitkárként, 1998 óta frakcióvezető-helyettesként tevékenykedik. Több parlamenti bizottság munkájában is részt vett. 1990-94-ig az ügyrendi bizottság alelnöke, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság, az Állami Számvevőszék felülvizsgálatát végző ad hoc bizottság, 1998-2006-ig az idegenforgalmi bizottság tagja (1998-2002 között elnöke). 2007-től 2009 májusáig a költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságban működött.
1994. július 15-től 1995. március 31-ig, lemondásáig a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter a Horn-kormányban, lemondásának hátterében a Bokros-csomaggal való egyet nem értés volt.
1996-2001-ig a Vasas Sport Club társadalmi elnöke, 1997-98 között a Kosárlabda Szövetség elnökségi tagja.
Elvált, egy fia van.  

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Eva- 2009. szeptember 17. 16:37
  „kolombela!
  az eleje lemaradt::
  Hát körbeért! Én két hete hallottam először, azóta akinek csak tudtam, meséltem tovább, hogy szerintem ilyen egészen egyszerűen nincs, és lám, a hétvégén az egyik legolvasottabb hazai hírportál is már nagy cikkben számolt be róla. Arról van szó, ha valaki még nem hallotta volna, hogy jár körbe az interneten és a suttogó propagandában (énhozzám legalábbis így jutott el), miszerint ez az egész új típusú influenza a nemtudomkiknek (de hogy a Soros György benne van, az tuti) a kitalálása, hogy az erre fel bevezetendő kötelező védőoltással együtt, vagyis hogy annak az örvén mindenkibe belejuttassanak egy (nagyon mikro kell legyen) chipet, amivel aztán majd egyrészt bárhol a világon ellenőrizni, másrészt (ez ugyan az internetes hírportál cikkében nem szerepelt, pedig én úgy hallottam, és úgy, ha lehet, még jobb; bár a neten idézett ,,meghalasztják vele a felesleges embereket" verzió se rossz) központilag irányítani tudják, aminek az elsődleges célja pediglen nem más, mint hogy ,,ettől majd jövőre mindenki a kommunistákra fog szavazni". Na? Gondolták volna? Azért ez nem semmi, nem? (Hol van ehhez képest az edelényi polgármester gumikalapáccsal ütögetett terhes hasak-története...?)”
 • 29. Eva- 2009. szeptember 17. 16:35
  „kolombelanak:fülbesúgva!
  Mármost azt persze tudjuk, hogy időről időre különböző marhaságok járnak körbe a hol tágabb, hol szűkebb világban. (Arra még tetszenek emlékezni, hogy mindenki csak a saját tollával ikszeljen a szavazófülkében, mert az oda kitett tollakban olyan tinta van, ami azonnal eltűnik, ha valaki nem a kommunistákra adja a voksát? Én annakidején már nem is tudom, hány ilyen sms-t kaptam azon a vasárnapon; akkor éppen az volt a sláger. De, legyünk őszinték, ez a chipes dolog ez még jobb...) Azt is tudjuk, hogy mindig vannak és lesznek olyanok, akik egy: szeretik az ilyen összeesküvés-elméleteket (amelyeket azért, nem tudom megfigyelték-e, hogy, hogy nem, de valahogy mindig Tel-Avivból irányítanak a szabadkőművesek), kettő: ha nem is szeretik, de minden hülyeséget boldogan elhisznek. Az más kérdés, hogy az utóbbi időben mintha az ilyenek száma mintha napról napra nőne; nem vagyok benne biztos, de valahogy mégis azt gyanítom, hogy nem utolsósorban azzal párhuzamosan, ahogyan egyébként mindenféle közéleti emberek, politikusok stb. napról napra egyre nagyobb marhaságokat beszélnek, illetve ahogyan ezek a marhaságok egyre nagyobb teret kapnak a sajtó egy részében. És ezek a marhaságok ráadásul mindig valahogy olyanok, hogy nem kell őket bizonyítani. Olyannyira nem, hogy a múlt héten egy (másik) magyarországi napilapban már egy egykor kiváló magyar író is azt találta leírni, hogy ,,Mi a bizonyíték arra, hogy az országot vezető két párt és ezek vezetői bűnszövetkezetet alkotó tolvajok? Az, hogy nyilvánvaló..." Ilyen egyszerű ez.

  Úgyhogy akkor, engedelmükkel, én is elindítanám itt és most ünnepélyesen a magam hoaxát: nem tudom, tudták-e, de bizonyos kutatások egyértelműen kimutatták, hogy azok az emberek, akiknek az anyai nagyapja gyermekkorában kettőnél többször olvasta el a Robinson Crusoe-t, azok... (innentől mindenki folytassa, ahogyan akarja).”
 • 28. kolombela 2009. szeptember 16. 09:25
  „load és Eva- még egy írás P. I.honlapjáról, hogy egy kicsit pukkadjatok.
  Kéretik nem moderálni!
  "(Mézesmózes meglepett egy írással. Sajnos, nagyon is jól lát a jövőbe, de remélem, nem számolt ő sem néhány változóval, amivel viszont nem ártana!)

  Első rész

  Emlékeztek, amikor 2009-ben Fidesz kormányunk lett újra nyolc év után? Mindenki azaz majdnem mindenki azt gondolta, hogy na végre... pedig csak akkor kezdődött igazán a vég számunkra. Ma már 2019-et írunk és hol tartunk? Túl vagyunk egy két és fél hónapos világháborún amit Kína és Oroszország nyertek meg és örülünk, hogy a győztesek nem követelnek kártérítést, mert tudják hogy a romokban dőlt Nyugat úgysem tudna fizetni és még természetes kincsei sincsenek. Az Európai Unió szétesett és azok a bankárok meg egyéb bilderbergi klubtagok, akik rángatták a madzagokat lámpavason végezték fejjel lefele és kiherélve, amikor éppen nem Ausztráliába menekültek, az utolsó ország ami még a markukban van. Mindenhol nyomor és társadalmi káosz virágzik az EU birodalom sírján, de nálunk még ennél is szarabb.

  A szakértők azt hitték még tíz évvel ezelőtt, hogy valamikor 2050 felé lesz többségben Magyarországon a cigány lakosság, de nem számítottak arra, hogy 2010 felé már gyakran 13. évesek voltak a cigány anyák. Persze a Fidesz kormány nem nagyon tett ez ellen (sem) semmit, hiszen a terv szerint Magyarországon cigánytenyésztésnek kellett lenni azért, hogy félig-meddig fogyatékos és ezáltal űberolcsó mezőgazdasági rabszolgák tömegeivel rendelkezzenek a multik, akiknek akkoriban az Orbán kormány átadta a termőföldet. Aztán a NATO-nak is kellettek a cigányok, mert még azt hitték Brüsszelben és Washingtonban, hogy egy nagy birodalmi sereggel teli "csúcstechnológiával" (azt persze nem akarták tudomásul venni, hogy a másik oldalon is voltak titkos fegyverek) és olyan barbár legionáriusokkal mint a közép-európai cigányok, földbe döngölhetik Kínát és Oroszországot... Mekkora hasraesés lett belőle Istenem, ma is borzalommal mesélik egymásnak a cigányok, milyen válogatott módszerekkel bántak el velük a "sárga devlák" (így nevezik a kínai katonákat) miután ők naivan tömegesen megadták magukat. És persze azt már végképp nem vették figyelembe a demografikusaink, hogy a 2009. "sertésinfluenza" oltás után a fél magyar női lakosság meddő lett (most már tudjuk, hogy ez volt az oltás egyik fő célja de akkor senki sem akarta elhinni), miközben a szándékosan lepusztított immunrendszerek feltöltötték a hamvasztási magáncégek bankszámláit . A cigányokon nem nagyon hatott az oltás, mivel őket nem igazán igyekeztek tömegesen oltani, hiszen ahogy már mondtam kellettek a cigány tömegek a mezőkre és a lövészárkokba... Na mindegy, az eredmény az, hogy még leszámítva azt a millió cigányt is ami nem jött vissza a keleti frontról, ma már ők vannak többségben, alig hét évvel a háború után. Ők vannak többségben, de mivel az ország teljes romokban hever és már "uniós segélyek" sincsenek (valójában soha nem is voltak)... ha legalább lenne rendőrség, de mivel teljesen üres az államkassza, csak önkéntes rendfenntartó csapatok vannak és ezek is csak azokon az egyre kevesebb helyeken, ahol nem a már szokásos 70-30 százalék a cigány-nem cigány arány...

  Második rész.

  Olvastátok azt az érdekes interjút amit egy bizonyos Lózár János, volt fideszes miniszter, adott a múlt héten a "Roma Nemzet"-ben? Azt kérdezte tőle a riporter (Bóyer Zsolt), hogy szerinte mi lenne ma Magyarországon, ha a Nyugat nem támadja meg Kínát és Oroszországot. Azt válaszolta Lózár, hogy akkor sem lenne most jobb. Szerinte már tíz évvel ezelőtt olyan gazdag volt az itthoni cigány maffia, hogy a vezérklánok készültek gyerekeiket az európai egyetemekbe íratni. Azt kérdezte a riporter, hogy ez mit változtatott volna. A fickó azt válaszolta, hogy a diplomás cigánymaffia új vezérek felvásárolták volna az évi több száz millió ájró jövedelmükkel (akkor még ájró volt a fizető eszköz Ájrópában hehe) a magyar sajtót az összes seggnyaló újságíróval együtt (Bóyer valszeg pislogott egy sort) és saját gyerekeikből miniszterelnököt és minisztereket csináltak volna az Unió pénzelitek áldásával. A riporter megjegyezte hogy sokak szerint az uniós elitek inkább a magyar zsidókat akarták politikai hatalomba helyezni Magyarországon de Lózár szerint az "Unió-kompatibilis" politikai bábuk hamarosan cigányok lettek volna inkább, mert az uniós pénzelitek attól tartottak, hogy a többség előbb-utóbb fel fog lázadni, ha a politikai káderek a kisebbségi zsidó csoportokból vannak rendszeresen kiválasztva miközben a cigányok gyorsan a magyar többségi társadalmat képezték volna. És mi lett volna akkor a magyar zsidókkal, kérdezi Bóyer koma. Erre azt válaszolta Lózer, hogy a magyar zsidók zömét nem a politikai látszathatalom érdekelte, hanem a vagyonszerzés. Na és, kérdezte a riporter, ha nem semmisült volna meg Izrael a harmadik világháborúban, igaz hogy több millió izraeli Magyarországra vándorolt volna és ebből mi lett volna? Lózer azt válaszolta, hogy ez ugyan igaz, de ez csak azt jelentette volna, hogy még kevesebb rendes állás jutott volna a magyar "gójoknak" és mivel ők nem lettek volna hajlandók mezőgazdasági rabszolgamunkásként dolgozni a cigány fogyatékos lumpenprolikkal együtt, az uniós elitek valahogy megoldották volna ezt is. Hát nem egy csodálatos világban élünk?

  Harmadik és utolsó rész.

  Na szóval, ennyi kaland után tartunk most ott, hogy már semmilyen országos kormányunk sincs, e helyett az ország különböző részein különböző mini-kormányok működnek. Valóban ez nem lenne olyan rossz, ha nem lennénk már kisebbségben saját országunkban és ha a többségben élő cigányok hajlandók lennének újra felépíteni velünk együtt a lerombolt anyaországot. Sajnos, a cigány többség által lakott területeket (az ország közel két harmada) elosztották maguk közt cigány kiskirályok, többnyire azok a maffiafőnökök sarjai, akik már az évezred elején óriási vagyonokat szedtek össze az Európai Unió nyugati területein a prostitució és a kábítószer kereskedéssel. .

  Mi vár ránk most? Sokak szerint semmi jó, ameddig nem vagyunk képesek összefogni az értelmesebb cigányokkal és együtt visszafoglalni országunkat. Ehhez viszont kellene egy igazi honfoglaló vezér, ami jelenleg nincs. Mások szerint az lenne a legjobb, ha az oroszok hozzánk is bevonulnának, mint ahogy ezt megtették tavaly Ukrajnával. Csak hogy ilyesmit nem nagyon fognak megtenni, mivel semmi szükségük sincs ránk. Úgy tűnik tehát, hogy tovább is ketté fog szakadni az, ami nemrég még Magyarország volt: a kisebbik részén, sajnos egyre jobban elszigetelve egymástól és körbevéve védő árkokkal-falakkal összegyűlünk mi ősmagyarok és néhány keresztény cigány közösségek ahogy megpróbáljuk emberekhez méltó módon túlélni ezt a sötét korszakot. Az ország legnagyobb részén pedig... na szóval tudjuk mi folyik ott, nem is kell már mondani."”
 • 27. kolombela 2009. szeptember 16. 09:14
  „25. load 2009.09.15. 21:49
  26. Eva- 2009.09.15. 22:51

  A Népszabadság(hazugság?) vagy a Népszava mennyivel hitelesebb? Naivkáim.”
 • 26. Eva- 2009. szeptember 15. 22:51
  „http://www.google.hu/search?q=posta+Imre&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

  Kolombelanak!

  sőt a népszava cikket is!

  Ő ugyis mindent elhisz!”
 • 25. load 2009. szeptember 15. 21:49
  „23. kolombela
  Már éppen tamáskodni akartam amiatt, hogy szerinted a zsidók vannak olyan őrültek és a biztonságos Svájcból a Jobbik által vezetett, elszámoltatásokkal szembenéző Magyarországra akarják hozni a pénzüket, de aztán láttam, hogy a hír Posta Imrétől származik.
  Így már érthető.”
 • 24. load 2009. szeptember 15. 21:44
  „22. kolombela
  Megbocsáss, de én nem a Fidesz, hanem a Jobbik programjáról beszéltem.
  Csodálom, hogy nem ismertél rá.
  Itt megtalálod:
  http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2009EP.pdf”
 • 23. kolombela 2009. szeptember 15. 21:36
  „"Éppen most kaptam a hírt (Norvégiából!), hogy svájci bankokból megkezdték a zsidók kimenekíteni a vagyonukat Magyarországra. Nem szeretnék, ha az ottani lazuló banktitkok okán kiderülnének, honnan vannak a pénzek, ezért ebbe a zsidóeldorádóba csempészik át tisztára mosni a <moderálva> -tőkét. Bajnai lenyilatkozta, hogy már csak jövőre kell nekünk IMF hitel, aztán nem. Barátom elmondta, hogy számára ekkor világosodott meg a kép, hogy a svájci hatalmas lopott pénzek kezdik el működtetni a magyar látszatgazdaságot. Az igazi rablás akkor kezdődik majd, bár az eddigi sem volt semmi. Értitek ugye? A zsidók még nem adták fel a tervüket. Már itt vannak és mindenképp itt szeretnének randalírozni a mi kárunkra. De nézzük csak, mert van itt még egy érdekes információ is.
  Meg nem erősített hírek szerint, a ,,magyar kormány több tagja, délamerikai kormányokat keresett meg abból a célból, hogy zavargások esetén őket befogadják-e? Remélem nem mennek el innen .....!"

  Ez idézet egy írás zárásából. Ha valakit érdekel a teljes szöveg, Akkor itt alink:
  http://postaimre.songofwhitefalcon.com/news.php
  Ajánlom mindenki figyelmébe, mert máshol nem igen fog olvasni ehhez hasonlókat.”
 • 22. kolombela 2009. szeptember 15. 21:33
  „21. load 2009.09.15. 20:01
  Ha nem ismerném beállítottságodat, akkor elhinném, hogy te ezt elhiszed. Mégegyszer hangsúlyozom: a fideszt ugyanolyan hazug, hazaáruló rablóbandának tartom élén az Orbánnal, mint az mszp-t. Takarodjanak örökre a magyar politikai életből, de ne csak látszólag.”
 • 21. load 2009. szeptember 15. 20:01
  „17. kolombela
  Jövőre - minden józan számítás szerint - jobboldali kormány alakul.
  Akkor pedig az ígéretek szerint a válság úgy eltűnik, mintha soha sem lett volna.
  Lesz majd emberközpontú gondolkodás,
  Hasznosság helyett igazságosság,
  Pénz és profit központú szemlélet helyett méltóság, életcél, küldetés és ember központúság,
  A természeti források kizsákmányolása és igazságtalan elosztása helyett a világ környezet harmóniájának teljes visszaállítása,
  Jobboldali értékrendet valló szakértők szakértelmének igénybe vétele,
  Az iparszerű mezőgazdaság helyett a családi gazdaságok térnyerése, a mezőgazdasági pénz és profit hajhászás helyett a mezőgazdasági dolgozók küldetésének és méltóságának kiterjesztése.
  Nemzetközi gazdasági verseny helyett ember és közösségközpontúság.
  Mindezek után a válság körbe néz Magyarországon, összerezzen és huss, úgy eltűnik, mintha soha sem is lett volna.
  Ezért Bajnainak talán még igaza is lehet.
  ,,Ez lehet az utolsó válságkezelő költségvetés"”
 • 20. load 2009. szeptember 15. 19:34
  „16. Griffin
  Tévedni tetszik.
  Ez a Katona Tamás nem az a Katona Tamás.
  Ez a Katona Tamás 1967-1972 Leningrádi Tudományegyetem matematikus szakán végzett,
  1978 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem közgazdászként doktorált,
  1984-től a demográfiai tudomány kandidátusa,
  1988 a közgazdaságtudomány habilitált doktora.
  Az a Katona Tamás 1932-ben született és az ELTE-n végzett történészként.
  Az Antall kormányban a Külügyminisztérium politikai államtitkára.
  1994-ben Budapest első kerületi polgármestere lett.
  Sokan emlékeznek rá a fül alatt egyenesre nyírt ősz hajáról, ősz kefe bajuszáról és jó humoráról.
  Hogy a nagyszüleid mit meséltek az 1929-33 közötti válságról az számodra talán értelmezhetetlen.
  Ha mi mesélünk az unokáinknak a jelenlegiről - meglehet - az is értelmezhetetlen lesz számukra.”
 • 19. kolombela 2009. szeptember 15. 19:14
  „12. Primax 2009.09.15. 08:02
  Ez a ritka esetek egyike, hogy egyet értek veled. Már jó párszor leírtam, hogy a jelenlegi parlamenti pártok és politikusok tünjenek a süllyesztőbe, kivétel nélkül. Jöjjenek az újak.”
 • 18. kolombela 2009. szeptember 15. 19:09
  „"MSZP: még határozottabb védelmet a banki devizahiteleseknek!"
  Azt hiszem itt az mszp eltévesztette az alanyt talán devizahitelt nyújtó bankokat akart mondani.”
 • 17. kolombela 2009. szeptember 15. 19:04
  „"Bajnai: ez lehet az utolsó válságkezelő költségvetés"
  Hihetetlen, hogy mennyire hülyének nézi(k) az embereket.”
 • 16. Griffin 2009. szeptember 15. 11:26
  „Varga és Katona uracskák marhaságot beszélnek, mikor az 1930-as évek válsággal hasonlítják össz a mait, tömény demagógia!Nagyszüleim felnőttként élték át a 30-as éveket,sokat meséltek a válságról, és az akkori életviszonyokról,semmi köze a maiakhoz!Ráadásul Katona Tamás történész,ezt szakmailag pontosan kell tudnia;az ilyen demagógiával a saját szakmáját árulja el(Varga legalább nem ért hozzá,de beszélni tud róla, mint általában a fityiszesek)”
 • 15. Sahin 2009. szeptember 15. 11:12
  „Népszava. :)”
 • 14. Eva- 2009. szeptember 15. 09:31
  „http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1239347

  remek jellemzése az itt nyilatkozók okulására---jellemzésére!”
 • 13. a.h.a. 2009. szeptember 15. 08:10
  „Akkor mond meg a frankót, hogy kire szavazzunk!”
 • 12. Primax 2009. szeptember 15. 08:02
  „Majd jön hős Viktor vitéz, és minden rendben lesz.
  Ha jön...
  Ha csinál is majd valamit, mert a pálya széléről könnyű beordibálni. Kormányzati felelősség nélkül bármekkora hülyeséget ki lehet mondani.
  Amúgy : semmi, de semmi sem fog jövőre megváltozni, csak a szerepek cserélődnek majd. Valószínűleg...
  A felcsúti is előadja majd a maga "öszödi dumáját", hogy tulajdonképpen nem az lesz, amit ígér(get)tek.
  Mint 1998-ban...
  Jó szórakozást mindenkinek a folytatásos történet újabb felvonásához !
  Teljesen mindegy, ki lesz itt a király, kár egymást ölnünk a mocsok politikusok miatt.
  Sunyi egy társaság ez a 386 ember, mi meg egymást gyalázzuk miattuk.
  Ők meg - köszönik szépen - remekül megvannak, jól éldegélnek adóforintjainkból.
  2010-ben - valószínűleg - bővül a csipet - csapat :
  A Jobbik is odaáll a húsosfazék mellé, bár egyeseket - SZDSZ, MDF, KDNP - meg lehet, hogy elzavar majd onnan a nép.
  A KDNP-t majd - ismét - "befizeti a menzára" a FIDESZ....
  Mi meg fizetünk.”
 • 11. vienna 2009. szeptember 14. 22:24
  „Már vagy 25 éve mindgi ez az utolsó válságkezelő költségvetés, Kedves Elvtársak!
  Azóta halljuk, hogy jövőre jobb lesz.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zebrán gázoltak el két embert

Alig huszonnégy óra alatt két embert is a zebrán gázoltak el Békés megyében - közölte az MTI-vel a… Tovább olvasom