Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Orsi lisszaboni kifutókon hódít

A győri Fehér Orsolya több portugál lap hasábjain, valamint divatbemutatók kifutóin szerepel.

Fehér Miklós húga, Orsolya közel két éve él Lisszabonban. Keresett modell, nemrég egy portugál lap címoldalán szerepelt. Azt mondja, a véletlen hozta úgy, hogy épp ott lett sikeres, ahol fiatalon elhunyt testvére futballozott.

Néha hihetetlen, furcsa dolgokat produkál az élet. Ki gondolta volna, hogy a tragikus módon elhunyt volt győri futballista – Fehér Miklós 2004. január 25-én a Benfica Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzésén esett össze a pályán, életét a gyorsan érkező orvosi segítség ellenére sem tudták megmenteni – testvére, Fehér Orsolya épp ott lesz majd sikeres és boldog, ahol egykor bátyja futballozott?

Pedig a hír igaz, Orsi Fehér, ahogy a kinti lapokban találkozni lehet nevével, Lisszabonban modellként dolgozik, él. A 25 éves gyönyörű lány több portugál lap hasábjain, valamint bemutatók kifutóin szerepelt. Legutoljára a GQ magazin címlapján volt látható.
És hogyan lett a magyar lányból ismert modell a portugál fővárosban? Ő úgy véli, mindez a véletlen műve.

Korábban Győrben pedagógusnak tanult, majd Budapesten nemzetközi kapcsolatok szakon szerzett másoddiplomát. Aztán, hogy pluszjövedelmet szerezzen, jelentkezett egy válogatásra s megtetszett neki a munka. Egy évvel Miklós tragédiája után költözött a portugál fővárosba. Az volt az álma, hogy modell legyen, a költözésben közrejátszott, hogy akkori barátja testvére egykori csapattársa volt.

„Lassan két éve, hogy Lisszabonban lakom, egy modellügynökségnél dolgozom, s nagyon szeretek itt élni – mesélte Orsolya. – Az, hogy kiköltöztem, nem volt kapcsolatban Mikivel, a szerelem és a karrier miatt választottam Lisszabont. Ennyi idő után nagyon sokan megismernek, mivel a munkám miatt az életem egy részét a nyilvánosság előtt élem."
A családja eleinte furcsállotta a döntést.

„Természetesen anyuék nem örültek neki, hogy én is olyan messzire és épp ugyanoda költözöm, mint ahogy Miki tette. Ám mivel látták, hogy boldog vagyok és sikereket érek el a munkámban, elfogadták és mindenben támogatnak, segítenek. Amikor tehetem, hazalátogatok, nemrég épp húsvétkor voltam Győrben."

Orsolya nehéz időszakot élt át, amikor úgy döntött, Portugáliában marad.
„Eleinte különösen nehéz volt, mert az újságok, a tévé állandóan Mikivel foglalkozott és ez nagyon nagy fájdalmat okozott. Azonban sokszor láttam kint is futballozni s ez szép emlékeket is ébresztett bennem. Számomra Miki itt Portugáliában közelebb van, mint bárhol máshol."
A lány szerint nem felejtették el Lisszabonban a magyar futballistát. Volt klubtársai közül időnként egyikkel találkozik.

„A csapatból, vagyis a Benficából nem tartom a kapcsolatot már szinte senkivel, kivéve Nuno Gomest, akivel néha elbeszélgetünk. A portugál emberekben úgy tapasztalom, tovább él Miki emléke. A mai napig minden Benfica-meccsen kint lóg a magyar címeres zászló. A nagyobb mérkőzésekre, rangadókra szívesen elmegyek én is, mert szeretem a focit. Miki szobrához pedig minden hónap huszonötödikén kilátogatok, ilyenkor viszek egy szál rózsát, hogy mindig legyen rajta friss virág."

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagykárjelzések a gyümölcsösökből

Növényvédelem - „Az elmúlt héten sok kistermelő keresett meg bennünket igazgatóságunkon. A… Tovább olvasom