Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Orosz segítséggel épít atomtengeralattjárót India

Oroszország és India olyan megállapodást írt alá a Kremlben Vlagyimir Putyin elnök és Manmohan Szingh miniszterelnök keddi találkozóján, amely megnyitja az utat modern fegyverek közös fejlesztéséhez és gyártásához, garantálva a szellemi tulajdonjogok oltalmát.
Ezzel India hosszú távra biztosítja a Szu-MKI harci repülőgépek vagy a T-90-es harckocsik közös gyártását. Megállapodás született szállító és vadászrepülőgépek új nemzedékének közös fejlesztéséről és építéséről is.

India a Kommerszant című lap szerint tíz évre bérbe vehet két Scsuka-B osztályú atomhajtóműves tengeralattjárót. De leginkább az a technológiai együttműködés érdekli, amely a jövőben módot adhat neki saját atom-tengeralattjárók építésére.

Putyin és Szingh szót ejtett egy Oroszországból Iránon és Pakisztánon át Indiába vezető gázcső lefektetéséről. Oroszország kész segíteni Indiának atomerőművei fejlesztésében is - mondta Putyin, jelezve: ez az együttműködés megélénkülhet, miután India rendezi problémáit más atomipari szállítók csoportjával.

Az orosz elnök szerint egyébként korántsem merültek ki a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség lehetőségei az iráni atomprogram körüli problémák rendezésére. Oroszország iparkodik elősegíteni a tárgyalási folyamatot iráni partnerei és az összes többi érdekelt fél között - mondta Putyin, aki egyben reményét fejezte ki, hogy Irán betartja kötelezettségeit, beleértve az egyoldalúan vállaltakat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orgazmus a férfi számára természetes, a nő számára luxus?

Egyes felmérések szerint a nők nyolcvan százaléka a szeretkezések alkalmával rendszeresen nem éli át… Tovább olvasom