Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

örömkosárlabda soproni kiütéssel

kosárlabda MKB-Sopron Euroleasing 104 SzeviÉp Szeged 50 (28–9, 24–16, 25–15, 27–10)

Sopron, NB I-es női mérkőzés, 700 néző. V.: Hartyáni, Cziffra.


TEASLEY 12/9
EÖRDÖGH 16/3
Károlyi 5/3
HORVÁTH ZSUZSA 21/15
Cserny 6
Cs.: GORBUNOVA 18/3, Kocsis 6, Honti 6, Horváth Zsófia 12, Gabnai 2.
Edző: Natalia Hejková.
Török 2
Izsák
Szlimák 2
RUSSAI 16/12
Cs.: KAJDACSI 15, Pungor 9/9, Kováts 2, Fülöp.
Edző: Zseljko Dokic.
Az első 10 percben nyomasztó fölényben játszott a sárga mezes soproni csapat, a zónázó szegediek ellenállását könnyűszerrel felmorzsolták, ugyanakkor az MKB védekezése, amely letámadással volt dúsítva, szinte hibátlanul működött. Az ukrán Gorbunova pontjai mellett egy csodálatos gólpasszal is vastapsot vívott ki magának. A második 10 percben könnyedén, de hihetetlen eleganciával Teasley bevágott két triplát, így aztán húszpercnyi játék után 52–25-re vezettek a gátlásaikat szinte teljesen levetkőző Euroleasing-lányok.
A térfélcsere után Horváth Zsuzsa és Russai triplát váltottak, a két szőke lány a két ellentétes sarokból hozott egy-egy hármast csapatának. Öröm volt nézni a soproniak játékát, a negyedik negyedben egyébként különösen Honti villogott, aki ekkor vezéregyéniségnek tűnt és szinte önkívületben hozta helyzetbe társait. A századik pont az ukrán Olexandra Gorbunova nevéhez fűződik, aki először kapott vastapsot a soproni arénában.
Natalia Hejková: – Könnyebbnek bizonyult a meccs, mint amilyennek gondoltam, remélem, hogy újfajta védekezésünkkel jó úton haladunk a lehetetlen megvalósítása, a tökéletesség felé.
Zseljko Dokic: – A Sopron „férficsapat”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Meg kell tanulnunk kicsinek lenni''

Nem akarunk olyanokkal versenybe szállni, akik nem a mi súlycsoportunk, vagyis nekünk nem a Tescót és a Spart kell legyőzni, mert az reménytelen. Meg kellett tanulnunk kicsinek lenni, hiszen ne feledjük, a bonsai egy kicsi fa, mégis megbecsült darab a télikertben – jelentette ki a Kisalföldnek adott interjújában dr. Kiss László, a Kisalföld Füszért vezérigazgatója. Tovább olvasom