Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Örömhír!? - Puhít az adócsomagon a kormány

A kormány szerdán foglalkozik az adótörvények módosításával. A Népszabadság azt írja: a szakszervezetek és az adószakértők számára "barátibb" tervezet lesz napirenden. A kormányülésen tárgyalják a tatárszentgyörgyi jelentéseket is tárgyalják.

A kiszivárgott hírek szerint a személyi jövedelemadó januárig visszamenőlegesen változna: a kulcsok egyelőre a régiek maradnának, és a mostani 1, 7 millió forintos sávhatárt a korábban tervezett 2, 2 millió helyett csak 1, 9 millió forintig vinnék fel az alsó kulcs esetében.

A szakszervezeteknek tett egyértelmű engedmény, hogy a kormány nem tervezi megszüntetni az adómentes természetbeni juttatások rendszerét, de az étkezési jegyek értékének felét megadóztatná, és változások várhatóak az üdülési csekk esetében is. A többi terv, úgy tudni, a régi maradt, köztük az, hogy júliustól az ÁFA felső kulcsát 20-ról 23 százalékra emelnék - olvasható a lapban.

A Népszava arról ír, hogy a Pénzügyminisztériumban kedden is dolgoztak a javaslatokon, amelyeknél figyelembe vették az Országos Érdekegyeztető Tanács valamint az Idősügyi Tanács legutóbbi ülésén elhangzott javaslatokat. A kormánytagok így csak szerdán kapják kézhez az adócsomag tervezetének végleges verzióját.

A kormányülésen tárgyalják a tatárszentgyörgyi jelentéseket

A szerdai kormányülésen tárgyalnak azokról a jelentésekről, amelyeket három tárcától kért még múlt hét péntekre a miniszterelnök a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal kapcsolatban. A Pest megyei településen február 23-án hajnalban lelőttek egy égő házból menekülő férfit és a kisfiát. A helyszíneléskor, úgy tűnik, több hatóság is hibázott, a helyszínen először azt állapították meg ugyanis, hogy baleset történt.A Kormányszóvivői Iroda a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy az érintett tárcák a múlt pénteki határidőre elkészítették jelentéseiket, és átadták azokat a Miniszterelnöki Hivatalnak. A kormány a szerdai kormányülésen tárgyal a jelentésekről.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök új, a személyi felelősségre is kiterjedő vizsgálatot kért az egészségügyi, az önkormányzati valamint az igazságügyi és rendészeti minisztertől. Az újabb vizsgálatot azután kérte a kormányfő, hogy egy korábbiból nagy biztonsággal megállapítható volt: a rendőrség, az egészségügy és a tűzoltóság munkatársai közül is hibázhattak a helyszínen. A kormányfő egyúttal javaslatokat is vár a miniszterektől ahhoz, hogyan lehetne elkerülni a jövőben a hasonló eseteket. Egy gyermek és egy felnőtt holttestét találták meg a tűzoltók február 23-ára virradóra Tatárszentgyörgyön, ahol egy családi ház gyulladt ki. Az áldozat egy ötéves kisfiú és az édesapja. A rendőrség előzetesen közigazgatási eljárás keretében indította meg a vizsgálatot, a tűzvizsgáló elektromos zárlatot állapított meg, az ügyeletes orvos pedig kizárta az idegenkezűséget. Később töltényhüvelyeket találtak a kigyulladt ház udvarán, ezután rendelte el a rendőrség a holttestek soron kívüli boncolását.

Olvasóink írták

 • 15. Koko04 2009. március 12. 13:30
  „"A szakszervezeteknek tett egyértelmű engedmény, hogy a kormány nem tervezi megszüntetni az adómentes természetbeni juttatások rendszerét, de az étkezési jegyek értékének felét megadóztatná, és változások várhatóak az üdülési csekk esetében is."
  Ez nem "engedmény", hanem a jelenlegi helyzethez képest megszorítás. Hányszor lehet még ezt a trükköt eladni az embereknek? Meghírdetünk egy nagyon rossz változást, majd az ellenállás hatására csak egy részét vezetjük be és örüljön neki mindenki, hogy "milyen jól járt". Ha ezt a szakszervezeti vezetők elfogadják, akkor az már előre le volt "vajazva".”
 • 14. HUNGARISTA 2009. március 12. 08:02
  „Miniszter elnököknél kel adó csomagot bevezetni megszüntetni a magas juttatásokat éljenek nettó 20 000 ft ból mert ezaz év mást nemhozott Magyarok összekel fognunk.”
 • 13. nibail 2009. március 11. 21:59
  „Jockey! Arra az időszakra én is emlékezem.Sajna mivel nekem egy gyermekem van,gondolhatod mennyit fizettem az oviba,míg a sokcsaládosok tényleg drága autókkal közlekedtek.Ezt én sem értettem hogy miért van ez így.Mivel nem lehet több gyermekem csak egy így semmiféle támogatást nem kaptam.De fizettem annyit a menzán,hogy még két gyereket etettek belőle.Na erről ennyit.Mindenesetre én nem szeretném Bokros urat az ország élén látni!Szerintem húzzon vissza oda ahol eddig volt.”
 • 12. Imcsi 2009. március 11. 19:01
  „6. Juditka! Mert fejek hullanak a porba miatta!
  Persze ez vicc volt, azon lepődne meg mindenki, ha így lenne!
  DE akkor tényleg mit foglaloznak vele? Jobb dolguk nincs? Ezzel foglalkozzon a megyei, az országos főrendőr, meg a belügyér!”
 • 11. jockey 2009. március 11. 12:42
  „9. load

  A jelenlegi magyar kormány szocialista mivoltát nem véletlenül tettem idézójelbe. Azt, hogy ez a szemétláda banda pontosan mennyit lopott, senki sem tudná forintban kifejezni, de ha megnézzük az ország 2002-es és 2009-es helyzetét, akkor a különbség adott. Hát, kb. annyit.
  Nekem egyébként Bokros Lajosról mindig az jut eszembe, amikor a kisebbik fiam született. Akkor kezdte a nagyobbik az óvodát. A feleségem otthon volt a csecsemővel, én dolgoztam egyedül. Nem volt napi több százezres jövedelmem, mint a mostani "szoclista" miniszterelnöknek, mégis az óvodában a gyerek után a maximumot fizettük. A kb. 23 fős csoportból rajtunk kívül talán még 2 család tette ezt. Igaz ugyan, hogy az ingyenes ellátásban részesülők nagy autókkal jártak a gyerekért, de hát én már akkor is tudtam, hogy milyen a szocialista igazságosság. A lényeg az, annyira gazdagok voltunk az én fizetésemet 4 főre osztva is, hogy a derék Bokros Lajos lenyúlta tőlünk a GYED-et - mint gazdagoktól - és nekiadta a több milliós autókkal furikázó szegényeknek. Biztosan bennem van a hiba, de én ezt soha nem felejtem el és ezt az embert nem szeretném az ország élén látni. Aki annyira nincsen tisztában a magyarországi viszonyokkal, hogy itt nem a kimutatható jövedelem különbözteti meg a gazdagot a szegénytől, az ne ossza itt az észt, menjen vissza Panamába.”
 • 10. Putyilov 2009. március 11. 12:29
  „jockey-nál a pont.
  segély csak közmunka fejében,de kiegészíteném azzal,hogy a közemberek felét kitenném a versenyszférába,akkor nem adóforintokból "tengődik",hanem befizet. Úgyis sokan vannak.”
 • 9. load 2009. március 11. 11:52
  „8. jockey
  Anglián az dobott nagyot, hogy a II. világháború előtt évszázadokig a világ legnagyobb gyarmatbirodalmát tartották fent.
  Nem csak a Vörös Hadsereget, de a náci Németország csapatait is megúszták.
  A szigetország szocialista (munkáspárti) kormányainak ténykedésével kapcsolatban olvass rál a Thatcher előtti 1976-79 közötti James Callaghan féle időszakra.
  Az adóreform felpuhításával kapcsolatos véleményeddel egyetértek.
  Azt azért elmondhatnád, hogyan számoltad ki, mennyit lopott az SZDSZ-MSZP ,,bagázs"!
  Az Állami Számvevőszék elnöke, de Szíjjártó Péter is nagyon örülne egy ilyen bizonyítható adatsornak.”
 • 8. jockey 2009. március 11. 11:01
  „3. load

  Azért az is nagyott dobott az angol jóléten, hogy Angliát soha nem foglalta el a vörös hadsereg és soha nem volt olyan "szocilaista" kormányuk, mint nekünk. Persze jogos, hogy rendesen kellene fizetni az adókat és a járulékokat. Mikor is terjedt el az a remek hazai menatlitás, hogy a közösből lopni nem bűn, hanem dicsőség? Az adócsaló nem bűnöző, hanem ügyes ember? Az áldott Kádár rendszerben, ugye? Persze, ettől még fizethetne mindenki becsülettel, de igazából a "sikeres" emberek - Gyurcsány, Kapolyi, Kóka, Veres, stb. - története nem igazán ezt mutatja.

  Ez az adócsomag pedig egy nagy sz@r! El kell venni mindenkitől a 13. havi nyugdíjat, mert járni jár ugyan, de nem jut. Meg kell adóztatni a minimálbért, kizárólag közmunka fejében szabadna csak segélyt osztani, a gyermekek utáni járandóságokat a 2. gyermek után kizárólag adókedvezmény formájában osztogatni és főként csökkenteni a politikusok számát. Persze, az lenne a legnagyobb bevétel, ha visszakapnánk azt, amit az MSZP-SZDSZ bagázs ellopott! A bevételekből pedig jelentősen lehetne csökkenteni a munkára rakódó terheket.”
 • 7. load 2009. március 11. 10:34
  „5. HRA
  És az áfának mi köze van a jövedelemadóhoz?
  Ezt áruld el!”
 • 6. Judytka 2009. március 11. 09:55
  „És mellesleg,mért ragozzák a kormányülésen a tatárszentgyörgyi gyilkosságot?(Az "adópuhítás"mellett?)”
 • 5. HRA 2009. március 11. 09:54
  „3. load

  Aha ,hát persze :-))

  Az élelmiszer árakon mennyi az áfa Angliában??

  Elárulom : 0.0%”
 • 4. tamo75 2009. március 11. 09:32
  „Miért nem paterolják már el azt a -moderálva-? A fidesz is vajon miért nem tesz semmit?A komcsik -moderálva- a fideszre meg nem szavazok többet.”
 • 3. load 2009. március 11. 09:19
  „1. mitulatbatti
  Mikulásbácsi, akkor téged átvágnak a kaszánál.
  Ha névértékben ugyanannyit pakolsz le a pénztárnál, mint anennyi forintot fizetned kellene, akkor miért nem azonos az érték?
  Anglia meg azért fejlődik, mert ott minden jövedelmet megadóztatnak.
  A bérenkívüli juttatásokat is.”
 • 2. Tomen 2009. március 11. 08:39
  „Óvatosan ötleteljünk, mert meghallják és tetszeni fog nekik.
  Egyébként pedig hozzák vissza a komcsi kormány tagjai ( élen a Fletóval ) amit elloptak és bőségesen elég lesz a hiány fedezésére.”
 • 1. mitulatbatti 2009. március 11. 08:16
  „Az étkezési jegy értéke nem azonos a készpénzzel , ezért dőreség megadóztatni!
  Már látszik hogy nemtudják hogy honnan kapargassák össze a pénzt ami hiányzik.
  Megint a kisemberek járnak "jól", gusztustalan az egész.
  De lenne egy jó javaslatom amiből pénzt lehetne csinálni. Az emberek hátára levegőmérőt kéne szerelni és
  mindenki annyit fizetne havonta ahány köbmétert fogyasztana. Vagy bevezetni az ablakadót mint a
  középkori angliában. (azért látható régi épületeiken annyi vakablak)ja kérem Csakhogy Anglia fejlődik.....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pénzünk az ablakban? - A forint 304,10-en áll

Délután fél ötkor 304,10 forinton jegyezték az eurót - hasonlóra a múlt hét elején volt példa. A mai… Tovább olvasom