Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

˝Örökzöld˝ téma lett az illegális hulladéklerakás

Magyarország - A Reflex Környezetvédő Egyesület két fontos projektjéről számolt be keddi sajtótájékoztatóján, felhívták a figyelmet arra, hogy mindenkinek joga van ismerni környezetét, és bemutatták azt a projektet is, mellyel hat településen számoltak fel illegális hulladéklerakókat.

A környezetvédők szerint az információs jogok gyakorlása a civil szervezetek és az állampolgárok részéről is fontos, hisz az embereknek tudniuk kell, hogy milyen környezetben élnek. ˝Célunk a környezetvédelmi nyilvánosság erősítése, mert a környezetvédelem nem él meg nyilvánosság nélkül. A jövőben együttműködünk Vas és Veszprém megyével is, folytatódik a közfeladatot ellátó szervek honlapjainak figyelése, valamint újabb zsebkönyvek jelennek majd meg a tájékoztatás miatt˝– fogalmazott dr. Kalas György, a projekt vezetője.

Az illegális hulladéklerakás ˝örökzöld˝ téma lett, jelenleg ma Magyarországon 100 millió tonna szilárd hulladék képződik évente. Az egyesület hat településsel (Kajárpéc, Sokorópátka, Dunaszentpál, Kunsziget, Tényő, Pápateszér) együttműködve egy sikeres programot valósított meg az illegális hulladéklerakás ellen, 25 helyszínen közel hatszáz köbmétert számoltak fel a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatásából. Több település polgármestere is az összefogás mellett voksolt, szerintük az önkormányzatok feladata a tájékoztatás, a büntetés kiszabása, míg a lakosságnak a szemléletváltásban kellene előrelépnie. Felszólalt a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. szóvivője, Nagy Csaba is. Beszédében ő is az összefogást hangsúlyozta, melynek következő lépcsőfokaként június 5-én Győrött, a városháza előtti téren lesz Föld-napi rendezvény, az elfogadható és egészséges környezetért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolabuszt átnevezni nem elég. De igen.

Magyarország - Azzal, hogy az iskolabuszt átnevezzük iskolajáratnak, még nem oldódik meg a probléma,… Tovább olvasom