Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Óriáscsúszdát kap

a kapuvári strand

Az idény kezdetétQl óriáscsúszdát ígért a kapuvári strand üzemeltetQje. CsQrés Balázs szerint tavasztól már fogad a kerékpároscentrum, de terveik között a meleg vizes medence lefedése és egy fedett úszómedence megépítése is szerepel.
A kapuvári strandot üzemeltetQ Flóra GyógyfürdQ Kft. ügyvezetQ igazgatója az idei és távolabbi fejlesztéseikrQl beszélt a képviselQ-testület legutóbbi ülésén Kapuváron.
CsQrés Balázs elmondta: legfontosabb feladatuk a fürdQ menti lakópark befejezése, hiszen az elkészült lakásokat visszabérlik a tulajdonosoktól, ezzel is növelve a strandra érkezQ külföldi vendégek elhelyezési lehetQségeit. Ehhez kapcsolódik a Hany Istók kerékpároscentrum késQ tavaszi megnyitása is, az épületbe azonban még mintegy tizenötmillió forintot kell befektetnie a Flórának, jó részét a vendéglátóegységekbe.
CsQrés Balázs örvendetesnek nevezte a gyógyfürdQ és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) között létrejött szerzQdést, mely által az OEP több kapuvári kezelést is finanszíroz.
– Az idei év legnagyobb érdeklQdésére számot tartó beruházásunk egy óriáscsúszda megépítése lesz a strand területén – mondta a Flóra ügyvezetQje. – Szándékaink szerint már az idény kezdetekor igénybe vehetik a kapuváriak az új létesítményt.
A város egyik legnagyobb beruházója, Szalay Antal németországi testvérvárosi kapcsolat kiépítésén fáradozik. Az ottani gyógyfürdQ és a kapuvári Flóra együttmqködése új távlatokat nyithat a rábaközi turizmus terén. A már régóta tervbe vett új fQbejáratról szólva CsQrés Balázs kijelentette: háromezer négyzetméteres területet már megvásároltak, a beruházás során beépítenék a teljes – KRESZ-park felé esQ – utcafrontot, a kivitelezéshez azonban pályázati pénzt várnak.
Közelebbi terveikben a termálvizes medencék lefedése és egy szállodaépület megépítése is szerepel. – Mind a helyi önkormányzat, mind a városiak igényelnék egy fedett úszómedence megépítését. Ez csak távlati terveinkben szerepel, bár a medence helyét már megterveztük a jelenlegi gyógyászati épület mögött – mondta CsQrés Balázs. Hozzátette: jó kapcsolatot ápolnak a helyi kempinggel is, tárgyalnak annak téli üzemérQl.
A strand vezetQje, Mészáros Manuéla hangsúlyozta: a fejlesztések mindenképpen indokoltak, hiszen a kapuvári termált már felfedezték az osztrák szomszédok. Nemcsak a hétvégi forgalom, de a hét közbeni vendégszám is folyamatosan emelkedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó, ha az oktató csak egy helyen oktathat?

Tovább olvasom